Črna kronika

FOTO in VIDEO: Pred vrtcem otrok 'izginil' v skoraj štiri metre globokem jašku

Sevnica, 18. 02. 2015 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Naselju heroja Maroka v Sevnici je otrok pred vrtcem padel v 3,7 metra globok kanalizacijski jašek. Pokrov jaška je bil namreč zamaknjen, otrok pa je stopil na rob pokrova in zdrsnil v globino. Otrok je utrpel lažje poškodbe.

Več videovsebin
  • Izjava predstavnika komunale o padcu otroka v jašek
    01:26
    Izjava predstavnika komunale o padcu otroka v jašek
  • Iz SVETA: Deček padel v jašek
    02:14
    Iz SVETA: Deček padel v jašek
  • Iz 24UR: Otrok zgrmel v kanalizacijo
    02:26
    Iz 24UR: Otrok zgrmel v kanalizacijo

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je ob 7.51 uri v Naselju heroja Maroka v Sevnici otrok padel v okoli tri metre globok kanalizacijski jašek. Delavec komunale Sevnice je s pomočjo lestve iz jaška rešil otroka, gasilci PGD Sevnica pa so zavarovali kraj nesreče.

Gasilci so območje okoli jaška zavarovali, da se ne bi še kdo poškodoval.
Gasilci so območje okoli jaška zavarovali, da se ne bi še kdo poškodoval. FOTO: Posavski obzornik

Reševalci nujne pomoči ZD Sevnica so poškodovanega otroka prepeljali v zdravstveni dom, kjer so ga oskrbeli. Otrok je utrpel lažje poškodbe, je potrdila tiskovna predstavnica PU Novo mesto. Po prvih ugotovitvah sevniških policistov je otrok v bližini vrtca stopil na pokrov kanalizacijskega jaška. Pokrov naj bi zanihal in se odprl, otrok pa je padel v notranjost jaška, in sicer v globino 3 metre in 70 centimetrov. Otrok je bil v spremstvu očeta, ta pa ga je s pomočjo delavca komunale tudi rešil iz jaška, so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Kot so še zapisali na novomeški policijski upravi, bodo skrbno preverili vse okoliščine in ugotavljali morebitno odgovornost za nastanek nesreče.

Obstaja možnost, da je nekdo med pluženjem po nesreči premaknil pokrov jaška in tega ni opazil.
Obstaja možnost, da je nekdo med pluženjem po nesreči premaknil pokrov jaška in tega ni opazil. FOTO: Posavski obzornik

Komunala: splet nesrečnih okoliščin

Govorili smo tudi s predstavnikom sevniške komunale, ki je dejal, da gre za splet nesrečnih okoliščin. Kot pravi, je fantek očitno stopil na rob premaknjenega pokrova kanalizacijskega jaška, ob tem pa je pokrov zanihal, zaradi česar je fantek padel v jašek, ki se nahaja v bližini vhoda v vrtec. Otrokov starš je šele ob vstopu v vrtec opazil, da otroka ni in da je padel v jašek, kot prvi pa jima je na pomoč priskočil delavec komunale, ki se je ravno takrat peljal mimo vrtca.

Delavci komunale so pokrov jaška že zamenjali.
Delavci komunale so pokrov jaška že zamenjali. FOTO: POP TV
V vrtcu Ciciban, pred katerim se je zgodila jutranja nesreča, so nam dejali, da oni niso vedeli, da je pokrov jaška zamaknjen. Tudi njim so na komunali pojasnili, da je pokrov jaška očitno premaknil nekdo, ki je plužil pločnik, to pa je po njihovem mnenju opravila prav komunala.

Na vprašanje, kako je možno, da se je kaj takšnega zgodilo, na komunali pojasnjujejo, da naj bi bil pokrov jaška že nekaj dni zamaknjen, kar naj bi danes dejalo več staršev, a tega nihče ni sporočil pristojnim. Kako je možno, da nekdo zamakne tako težek pokrov jaška, na komunali še ugotavljajo, sklepajo pa, da bi ga lahko premaknil tisti, ki je plužil pločnik pred vrtcem in tega sploh ni opazil.

Pokrov bodo še danes zamenjali, na komunali pa še pojasnjujejo, da pokrov ni bil originalen, kar pomeni, da ga je nekdo pred leti zamenjal, kar bi lahko bil razlog, da ga je nekdo s plugom zataknil in premaknil.

Zgodba, ki spominja na filmski prizor, se je k sreči končala brez hujših posledic, na komunali pa opozarjajo, da je pomembno, da prebivalci, ki opazijo, da je kakšen od pokrovov poškodovan ali zamaknjen, o tem čim prej obvestijo pristojne.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni