Črna kronika

V prometni nesreči avtomobila in avtobusa v Tolminu umrl 30-letni voznik

Tolmin, 03. 03. 2017 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prometni nesreči, ki se je zgodila v četrtek zvečer v Tolminu, je umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja avtomobila na prednostno cesto. Na avtobusu, ki ga je vozil 34-letni voznik, ni bilo potnikov.

V četrtek ob 22.58 se je po podatkih Policijske uprave Nova Gorica v Tolminu zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila osebno vozilo in avtobus. Nesreča se je zgodila na križišču ulic Pod klancem in Na Logu (pri bivši vojašnici), in sicer zaradi nepravilnega vključevanja avtomobila na prednostno cesto.

30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri tamkajšnjega trgovskega centra in v križišču zavijal levo proti krožišču oz. proti glavni cesti. Pri vključevanju na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. V križišče je tako zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljal 34-letni voznik avtobusa, ki je vozil naravnost. Voznik avtobusa je kljub zaviranju s prednjim levim delom avtobusa trčil v leva prednja vrata osebnega avtomobila.

30-letnik je ostal ukleščen v vozilu, s tehničnim posegom so ga nato iz vozila rešili gasilci PGD Tolmin, reševalci NMP ZD Tolmin pa so ga odpeljali v  Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici, kjer je zaradi hudih poškodb umrl nekaj minut po eni uri zjutraj umrl. 

Na avtobusu, ki ga je vozil 34-letni voznik, v času nesreče ni bilo potnikov. 

Letos sta v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Nova Gorica umrli dve osebi, so še sporočili.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 73 prometnih nesreč.
Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 73 prometnih nesreč. FOTO: POP TV

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 73 prometnih nesreč, deset nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3