Črna kronika

FOTO in VIDEO: Vsi štirje potniki so uporabljali varnostne pasove

Maribor, 02. 08. 2016 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.Š./STA/M.M.
Komentarji
0

V prometni nesreči v Mariboru sta umrla dva mlada nogometaša NK Maribor. Umrla sta Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Nesreča se je zgodila na Tržaški cesti. "Počivajta v miru, spomin na vaju bo vedno živ! Sočustvujemo z bližnjimi," so še zapisali v klubu, ki se je ovil v žalost. Ena oseba se še bori za življenje.

Več videovsebin
  • Izjava tiskovnega predstavnika mariborske policije
    01:00
    Izjava tiskovnega predstavnika mariborske policije
  • Na kraju nesreče
    01:24
    Na kraju nesreče
  • Iz SVETA: Vračali so se s treninga
    01:18
    Iz SVETA: Vračali so se s treninga
  • Iz 24UR: Maribor žaluje
    03:03
    Iz 24UR: Maribor žaluje
  • Iz 24UR: Tragedija v Mariboru
    02:51
    Iz 24UR: Tragedija v Mariboru
  • Iz 24UR ZVEČER: Kaj se dogaja na naših cestah?
    02:58
    Iz 24UR ZVEČER: Kaj se dogaja na naših cestah?

V prometni nesreči blizu trgovskega centra v Mariboru sta umrli dve osebi. Sporočilo o nesreči so mariborski policisti prejeli okoli poldneva. Nesreča se je zgodila na Tržaški cesti, v bližini trgovine Rutar.

Kaj so ugotovili policisti?

20-letni Novomeščan je vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu Tržaške ceste, in sicer iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru. Ko je pripeljal do križišča za trgovski center Rutar, kjer je promet urejen s semaforji, je za njegovo smer vožnje gorela rdeča luč, je sporočil tiskovni predstavnik mariborskih policistov Miran Šadl.

Dodal je, da voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in se ni ustavil pred križiščem, temveč je zapeljal v križišče v trenutku, ko je za vozila iz smeri trgovskega centra Rutar (za vozila iz njegove desne strani) gorela zelena  luč. 

"Ravno takrat je iz smeri trgovskega centra Rutar pri zeleni luči na semaforju v križišče na Tržaško cesto zapeljal drugi voznik osebnega avtomobila. Ta je želel zaviti v svojo levo, proti Spodnjim Hočam, vendar je opazil, da se Novomeščan ne bo ustavil, zato je sam ustavil v križišču, da bi preprečil njuno trčenje," je razložil predstavnik policije.

Vozilo je prepolovilo

Ko je Novomeščan opazil ustavljeno vozilo v križišču, je, da bi tudi on preprečil trčenje, zavil nekoliko v levo ter takoj za tem v desno in pri tem izgubil oblast nad vozilom. Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo, je razložil Šadl.

Po trčenju je njegovega 20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu, državljana Srbije, vrglo iz vozila v desno na vključevalni prometni pas za smer proti Mariboru, kjer je mrtev obležal.

Zadnji del vozila je obstal prav tako na vključevalnem prometnem pasu za smer Maribor, prednji del vozila pa je odbilo naprej v smeri vožnje.

Po skoraj 25 metrih je ta del vozila trčil v dvignjen robnik ob levem robu vozišča in nato bočno drsel v desno še več kot 60 metrov. V tem času je iz vozila padel še drugi sopotnik na zadnjem sedežu. Gre za 19-letnega srbskega državljana. Hudo telesno poškodovan je obležal ob levem robu vozišča.

Iz vozila je skupaj z voznikovim sedežem padel tudi voznik. Njega je vrglo na levi prometni pas nasprotnega smernega vozišča, kjer je obležal mrtev.

Sprednji del vozila je obstal na strehi izven vozišča ob desnem robu v smeri proti Mariboru, več kot 71 metrov naprej od mesta trčenja v robnik.

V vozilu je ostal le sopotnik na prednjem sedežu. Gre za 19-letnik iz območja upravne enote Tolmin. Slednji je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil, tako kot huje poškodovani 19-letnik z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, je še razložil Šadl.

Vsi štirje potniki so uporabljali v vozilu vgrajene varnostne pasove, je poudaril tiskovni predstavnik mariborskih policistov.

Opozoril pa je: "V nekaterih medijih in na socialnih omrežjih se je pojavila informacija, da je že popoldan umrl tudi huje poškodovani 19-letni državljan Srbije, kar pa je potrebno zanikati. Posledice te prometne nesreče sta dva mrtva, ena hudo in ena lahko telesno poškodovana oseba."

Gre za mlada nogometaša NK Maribor

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


"Črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Dan, ko sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. V prometni nesreči sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak."

S temi besedami so v klubu potrdili smrt dveh mladih športnikov.

"Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela mlada člana vijol’čne družine," so zapisali.

Damjan Marjanović (27.6.1996 – 2.8.2016)

Zoran Baljak (23.10.1995 – 2.8.2016)

"Počivajta v miru, spomin na vaju bo vedno živ! Sočustvujemo z bližnjimi," so še zapisali v klubu, ki se je ovil v žalost.

Neuradno

Tretji mladenič, ki se še bori za življenje, naj bi bil Ljubomir Moravac. Sedel je na zadnjem sedežu vozila. Eno operacijo je že prestal, zdaj je v umetni komi, a vse kaže, da bo potreben še kakšen poseg.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1