Črna kronika

V prometni nesreči umrle tri osebe, slovenska policista brez poškodb

Atene, 29. 04. 2012 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob grško-turški meji se je zgodil incident, v katerem so umrle tri osebe, in sicer voznik ter dva ilegalna migranta, ki ju je prevažal. V incidentu sta bila udeležena tudi slovenska policista kot člana obmejne patrulje, odnesla pa sta jo brez poškodb.

Slovenska policista, ki sta sodelovala v skupni operaciji agencije Frontex–Poseidon 2012 Land, sta bila na območju Soufli ob grško-turški meji udeležena v incidentu, v katerem so umrle tri osebe.

Policista, ki sodelujeta v operaciji od 25. aprila letos, nista bila poškodovana in bosta nadaljevala delo, so sporočili s slovenske policije. "Slovenska policija je v stalnem stiku z obema policistoma in jima nudi ustrezno pomoč, prav tako je v stiku z agencijo Frontex, grška policija pa je o dogodku sprožila preiskavo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Grčija poskuša z 12,5 kilometra dolgo ograjo na meji s Turčijo preprečiti val ilegalnih migracij.
Grčija poskuša z 12,5 kilometra dolgo ograjo na meji s Turčijo preprečiti val ilegalnih migracij. FOTO: Reuters

Patrulja, v kateri sta bila poleg grških še slovenska policista, je pri kontroli obmejnega območja opazila sumljivo osebno vozilo hyundai coupe, v katerem so bili ilegalni migranti. Voznik ni upošteval znakov policije in ni ustavil, temveč je odpeljal naprej proti Alexandroupolisu. Med zasledovanjem je voznik pobeglega vozila trčil v patruljno vozilo in vozilo z migranti je zaneslo s ceste, tam se je prevrnilo in zagorelo. V vozilu je bilo sedem oseb, identiteta vseh pa še ni potrjena, šlo naj bi za iranske in kitajske državljane.

Voznik je umrl v vozilu. Ostale potnike je vrglo iz vozila. Odpeljali so jih v bolnišnico v Alexandroupolisu. Na poti do bolnišnice pa sta umrli še dve osebi. Ostale štiri osebe so hudo poškodovane ostale na zdravljenju v bolnišnici.

Na patruljnem vozilu so bile le manjše poškodbe in je bilo še vozno. Vozilo, v katerem so bili ilegalni migranti, pa je bilo popolnoma uničeno.

"Slovenska policija se zelo aktivno vključuje v prizadevanja za zmanjšanje problematike nedovoljenih migracij v EU, in sicer s sodelovanjem pri aktivnostih agencije Frontex, tako z napotitvijo policistov v skupne operacije in druge aktivnosti na zunanjih mejah EU, v druge države kot tudi z gostitvijo tujih kolegov na naših mejnih prehodih in s sodelovanjem v številnih drugih aktivnostih v organizaciji agencije," so še sporočili s policije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3