Črna kronika

Sopotnica motorista padla na nasprotni pas, vanjo je nato trčil avtomobil. Poškodbam je podlegla

Novo mesto, 19. 07. 2014 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./V.L.
Komentarji
0

Na cesti Novo mesto–Metlika na Vahti se je zgodila huda prometna nesreča. 49-letni motorist s sopotnico je v ovinku izgubil oblast nad vozilom. 47-letna sopotnica je padla na nasprotni vozni pas, kjer je vanjo trčil voznik osebnega avtomobila. Ženska je umrla na kraju nesreče.

Ob 9. uri se je zgodila huda prometna nesreča na cesti Novo mesto–Metlika na Vahti. Cesta je bila tam več ur zaprta. Po prvih ugotovitvah policistov sta bila v nesreči udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila, je sporočila tiskovna predstavnica PU Novo Mesto Alenka Drenik.

49-letni motorist s sopotnico na motorju je vozil iz Metlike proti Novem mestu. Pri Vahti je v ovinku izgubil oblast nad motorjem in padel. 47-letna sopotnica je padla na nasprotni vozni pas, kjer je vanjo trčil voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 47-letna ženska je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Lažje poškodovanega 49-letnega motorista so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Za pokojno je bila odrejena sodna obdukcija. Policisti nadaljujejo s preiskavo, ugotavljajo vzrok za nastanek prometne nesreče in druge okoliščine.

Vozniki enoslednih vozil med najbolj ogroženimi v prometu

Kot so še sporočili s policije, so letos na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrle štiri osebe. V ostalih treh nesrečah so umrli motorist, motoristka in kolesar. Policija opozarja, da so vozniki enoslednih vozil (vozniki motornih koles, koles z motorjem in kolesarji) med najbolj ogroženimi udeleženci v cestnem prometu.

Tudi ta konec tedna, ki je prometno med bolj obremenjenimi, je lepo vreme na ceste privabilo veliko motoristov. Policija vse voznike motornih vozil poziva, naj bodo na motoriste in kolesarje še posebej pozorni, ti pa naj bodo pri vožnji previdni, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo zmogljivosti vozila. Upoštevajo naj omejitve hitrosti, predvidevajo nevarne situacije, uporabljajo naj zaščitno opremo in poskrbijo, da bodo vidni. Na pot naj se odpravijo le spočiti in pred vožnjo ne uživajo alkoholnih pijač, še svetuje policija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1