Črna kronika

Dopoldne številne prometne nesreče zaradi snega

Ljubljana, 30. 01. 2014 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Več ur je bila zaradi nesreče v predoru Jasovnik zaprta polovica štajerske avtoceste. Trčili so avtobus in dva osebna avtomobila, štiri osebe so poškodovane. Tudi sicer imajo zaradi snega policisti ogromno dela s prometnimi nesrečami.

V predoru Jasovnik se je okoli 8. ure zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila polovica štajerske avtoceste zaprta.

Po besedah tiskovnega predstavnika Policijske uprave Ljubljana Vinka Stojnška so v predoru trčili avtobus in dva osebna avtomobila. Po prvih podatkih so bile štiri osebe lažje poškodovane in so jih prepeljali v celjsko bolnišnico. Vzrok nesreče še ni znan.

Dopoldne številne nesreče, ki bi jih lahko pripisali snegu

Tudi sicer imajo Ljubljani policisti danes, ker sneži, ogromno dela s prometnimi nesrečami, v katerih pa večinoma nastane le materialna nesreča. Kot je navedel Stojnšek, so od 6. ure do 13. ure policisti na območju PU Ljubljana obravnavali 36 prometnih nesreč in okoli deset ostalih dogodkov, ki so povezani s trenutnimi razmerami (zdrsi vozil, vozila, ki so obtičala…). V štirih nesrečah je prišlo do lahkih telesnih poškodb, ostale so se končale z materialno škodo.

Od jutra pa sredine dopoldneva so se na območju policijske uprave Novo mesto zgodile tri prometne nesreče z materialno škodo.

Po podatkih kranjskih policistov se je danes dopoldne zaradi napake voznika v snežnih razmerah zgodila ena prometna nesreča.

Med 6. in 12. uro so na območju Policijske uprave Maribor obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se vse k sreči končale brez telesnih poškodb. Tri izmed njih bi lahko neposredno povezali z vremenom, je sporočil tiskovni predstavnik Miran Šadl.

PU Celje pa je zabeležila 11 prometnih nesreč. V eni se je ena oseba huje poškodovala, v treh pa tri lažje, ostalih sedem nesreč se je končalo z materialno škodo. Tiskovna predstavnica Milena Trbulin je dodala, da je sicer težko vse nesreče pripisati vremenu. ''Zagotovo pa so vremenske razmere in razmere na vozišču doprinesle k večjemu številu nesreč,'' je dodala.

Na pomurskih cestah so se do 12. ure zgodile štiri prometne nesreče, ki bi jih lahko pripisovali sneženju, pa je sporočila tiskovan predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mimic
30. 01. 2014 15.41
+3
pr nas , pa čakajo, da bo bog sneg pobral!!! orači čakajo da dobijo povelje, občinarji pa lepo pijejo in se grejejo!!! davke znajo pobirat, ko pa je treba ,kaj narediti, pa nimajo pojma!!! tako je to v turističnem kraju Dobrna!!!
scipio
30. 01. 2014 13.33
+14
nogo dol z bremze in samo malo malo malo nogico na gasu.
pablogoltnik
30. 01. 2014 12.29
-25
ce imas dober avto dobre gume ful dober radijo in ce si mlat voznik kr po gasu nimas se kaj bat
Tina Cura Fina
30. 01. 2014 13.30
+32
glede na slovnico in razmišljanje,imaš velikega črva v možganih!
zombie_killer
30. 01. 2014 21.09