Črna kronika

V požaru v trgovskem centru 10 ranjenih

Split, 02. 07. 2012 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
3

V nakupovalnem središču v Imotskem v bližini Splita je dopoldne izbruhnil velik požar, v katerem je bilo 10 oseb ranjenih, od tega ena oseba huje. Gasilci so morali okoli 200 oseb evakuirati.

V nakupovalnem središču Park & Shop v Imotskem na Hrvaškem je dopoldne izbruhnil velik požar, pri čemer je zgorel večji del strehe poslopja, poročajo hrvaški mediji. Zaradi požara so morali evakuirati približno 200 ljudi. Po prvih informacijah je ena oseba huje poškodovana, devet pa lažje. Požar je že pod nadzorom. Radio Imotski je poročal, da je huje poškodovana oseba že zunaj smrtne nevarnosti.

Iz nakupovalnega središča se je širil gost črn dim. Prebivalce so zato opozorili, naj bodo previdni, saj je dim lahko strupen.

Gasilcem iz Imotskega so na pomoč priskočili kolegi iz Splita in Makarske, požar pa so uspeli po dveh urah lokalizirati.

Po besedah lokalnega predstavnika Zavoda za javno zdravstvo v Imotskem, je črn dim, ki se je valil izpod strehe centra, nevaren, saj vsebuje kancerogene delce in ga ne smemo vdihavati. Krajani so bili zato pozvani, naj se ne zadržujejo na prostem, prav tako naj ne zračijo svojih domov dokler požar ne bo povsem pod nadzorom.

Kot je povedal poveljnik gasilcev Dražen Glavina, je požar najverjetneje izbruhnil pri klimatskih napravah. Po neuradnih navedbah naj bi se poslopje vnelo zaradi dela z odprtim plamenom pri nameščanju izolacije na streho.

Leta 2010 odprto središče Park & Shop je največje nakupovalno središče na območju med Makarsko riviero in mejo z BiH. Veliko je približno 2400 kvadratnih metrov in je v lasti hrvaškega podjetnika Vedrana Malenice, ki je vanj vložil devet milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radimammilko
03. 07. 2012 10.36
-1
24UR...A LAHKO VSAJ V RUBRIKI ČRNA KRONIKA ONEMOGOČITE KOMENTARJE PRI VSEH (PONAVLJAM) VSEH NOVICAH, ALI JE VAŠA MORALA ŽE TOLIKO NA NULI!!!!!
Marinanjo
02. 07. 2012 16.55
+1
Ben ja...če ne poznaš geografije...pole je tudi Koper blizu Ljubljane
guncelj
02. 07. 2012 15.49
+3
Hm, Imotski v bližini Splita je skoraj, kot bi napisali Celje v bližini Ljubljane... cca. 88 km stran od Splita.