Črna kronika

V požaru umrlo šest članov iste družine

London, 24. 09. 2011 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V stanovanjski hiši v Londonu so najprej odjeknile številne eksplozije, nato pa je vzplamtel požar. Šestim osebam se ni uspelo rešiti. Umrli so mama in pet otrok, medtem ko je očetu in najstarejši hčerki uspelo pobegniti.

V severozahodnem Londonu je ponoči zagorela stanovanjska hiša, umrlo je šest ljudi – pet otrok in ženska, vsi naj bi bili člani iste družine. Najmlajši žrtvi sta bila dečka, stara dve in pet let. V požaru so umrle tudi tri deklice, stare 14, 13 in devet let, ter 41-letna ženska, njihova mama.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO:

Dvema osebama, šlo naj bi za 51-letnega očeta in njegovo 16-letno hčerko, je uspelo pobegniti iz goreče dvonadstropne hiše. Oba sta opečena po telesu in so ju odpeljali v bolnišnico, kjer so povedali, da je najstnica v kritičnem stanju, medtem ko naj bi bil njen oče stabilen.

Sosedi so za Sky News povedali, da jih je zbudil niz eksplozij, nato pa je ogenj zajel hišo. ''Najprej je trikrat ali štirikrat eksplodiralo, potem pa smo videli ogenj,'' je povedal sosed.

Drug prebivalec je povedal, da gre za veliko tragedijo, saj je umrla skoraj vsa družina – domnevno naj bi prihajali iz Palestine. ''Ogenj je vzplamtel nekaj po 1. uri zjutraj, plameni pa so silili skozi okna. Videli smo gasilce, reševalce in policijo. Zjutraj sem bil zelo presenečen, ko sem na poročilih slišal, da je šest oseb umrlo,'' je povedal.

Z ognjem se je več ur borilo okoli 30 gasilcev. Poveljnik Glen Gorman je povedal: ''Gasilci so se soočili z zelo močno vročino in dimom. Znašli so se v težkih razmerah, vendar jim je uspelo preprečiti širjenje ognja na druge hiše in tako preprečiti dodatne žrtve. Je pa to vsekakor velika tragedija.''

Vzrok požara še ni znan, temeljita preiskava pa že poteka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

danii4
26. 09. 2011 09.50
Grozljiv način da umreš. Drugač pa R.I.P.
BMWmunja
25. 09. 2011 18.12
Kaj boš te dimnik pri plinski napeljavi požarno pregledoval. Ta dimnik je iz rostfreja in nikoli ni bolj vroč kot 80 st.C. Pri plinski kurjavi je važno, da plin popolnoma izgoreva in da kje ne pušča, kajti plin je namerno usmrajen, delno izgoreli ali popolnoma izgoreli pa vsebujeta CO in CO2. Prvi je v mešanici z zrakom še gorljiv ali celo eksploziven, ta drugi pa požarno ni nevaren. Skrajno nevarna sta pa oba s stališča dušljivosti. Sta brez vonja in barve, specifično težja od zraka in se na hemoglobin v krvi vežeta vsaj 100 X rajši od zraka. Človek nezaznavno zdrsne v nezavest ter dalje. Sicer pa..., saj te vsi vemo, kako je to pri nas. K meni pride dimnikar z merilno napravo, posvinja vso kopalnico in je v 5 min. gotov. Potem 10 min. kraca po nekih papirjih in me vujžge za 25 evrov. Mimogrede..., to je 100 evrov na uro. Če kaj ni v redu pa moram poklicati in plačati za to pooblaščeno firmo, ker dimnikar ničesar ne sme štelati. Nič.., zapisal bom tisto, kar je itak vsem jasno: DIMNIKARJI MORAJO POLNITI DRŽAVNO VREČO BREZ DNA. Država nas s tem krvavo odira, nekaj lastnikov dimnikarskih firm se dobro redi, dimnikarji izvajalci pa imajo porazne plače, tako kot 80 % nas, slovenskih delavcev. Ampak bog ne daj, da bi v tej sferi pogledali po razvitih deželah. To je ravno tako tabu tema kot so tamkajšnje plače.... Admin, zdaj pa si ti na vrsti !
JezekTekaTeka17
25. 09. 2011 12.41
Če bi pa v Afriki ostali bi bli pa vsi živi verjetno, sicer mal žejni in lačni ... ah, ta usoda ko bi človek vedel kam in kako ...
droljax
25. 09. 2011 11.44
droljax
25. 09. 2011 11.23
Ce jes dost eko fizola ne rabs kupvat butanpropan jeklenk
stecaji
25. 09. 2011 09.38
Lahko je zaradi plinske naprave. Dosti nesreč je zaradi nepregledanih plinskih napeljav, plinske peči, plinski dimniki niso pregledani. Pokličite svojega dimnikarja naj vam pregleda kurilne naprave, dimnike.Plinsko napeljavo je potrebno preizkusiti pod tlakom, v kolikor pušča je potrebno sanacije.
BMWmunja
25. 09. 2011 09.29
Grozljivo! Tako dogodek s članka, kot tudi pripombe janez.jalen8.