Črna kronika

V požaru umrlo pet novorojenčkov

Patiala, 31. 01. 2009 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požar v neki indijski porodnišnici je zahteval življenja petih novorojenčkov, starih le nekaj dni. Užaloščenim staršem oblasti obljubljajo temeljito preiskavo tragedije, pa tudi odškodnino.

Moški nosi poškodovanega dojenčka.
Moški nosi poškodovanega dojenčka. FOTO: Reuters

V porodnišnici v mestu Patiala na severu Indije je izbruhnil požar. Umrlo je pet novorojenčkov, vsi so bili mlajši od tedna dni. Pet drugih malčkov so uspeli rešiti, vendar pa ima najmanj eden hude opekline.

Vsi novorojenčki so bili v porodnišnici zaradi zlatenice. Požar naj bi povzročil prav kratek stik na napravi, s katero zdravijo to bolezen, je povedal glavni nadzornik bolnišnice Surinder Singh. "Zaposleni so se takoj odzvali, žal pa petih otrok ni bilo več mogoče rešiti," je dodal.

Preiskava prostorov, kjer je izbruhnil požar.
Preiskava prostorov, kjer je izbruhnil požar. FOTO: Reuters

Požar je izbruhnil ob zori, kmalu pa se je pred bolnišnico zbrala množica žalujočih, ki so se še pred nekaj dnevi veselili rojstva novega družinskega člana. Med njimi so bile tudi matere umrlih otrok.

Oblasti v indijski državi Pandžab so nemudoma ukazale preiskavo ter napovedale, da bodo družine petih žrtev dobile po 100 tisoč rupij (1600 evrov) odškodnine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zogby
31. 01. 2009 22.34
Bogi otroci :(
tomazbodner
31. 01. 2009 20.34
priest: Pravzaprav je v Indiji najvecja tezava korupcija, kjer vecina denarja namesto, da bi sla za kvaliteten material in delo, konca v zepih tistih, ki stvari "uredijo"...
gobo
31. 01. 2009 20.00
igor.gojcic-se vidi da ga nisi še potočil za prav,vseeno,vendar po porodu če pride otrok zlateničen ga dajo pod posebno svetilko
priest
31. 01. 2009 17.53
Naj povem popotnikom,da je v Indiji 100eur=5600 rupij.Denar se najbolje menja na državnih indijskih bankah(malo več birokracije),drugače pa na letališčih velemest,kjer je več menjalnic.Za 500-taka pa ti zbijejo vrednost izplačila navzdol!.Za dogodek pa nič čudnega,saj po moji oceni(el.energetik) je napeljava zunanjih vodov,kakor tudi hišna instalacija vse prej kot varna in po standardih.Električarji so sicer dobri za (kar se da napraviti v gnezdišču kablov-mojstri),vendar največkrat finančna stanja lastnikov ne omogočajo sanacije in obnove dotrajane instalacije.
i123
31. 01. 2009 17.06
ja res je se strinjam z GTAman.. res žalostno
Shekelstein
31. 01. 2009 16.31
kaj jim bo OŠKODNINA če je OTROK umrl denar jim ne bo pomagal !! žalostno še bolj pa to da so otroci umrl !!!
jack.the.ripper
31. 01. 2009 16.16
"Res čudna zgodba. Smrdi po nečem, vam povem." Niti ne
Ramzess
31. 01. 2009 16.13
"Vsi novorojenčki so bili v porodnišnici zaradi zlatenice. Požar naj bi povzročil prav kratek stik na napravi, s katero zdravijo to bolezen," Čudna zgodba, vsi otroci tam zaradi zlatenice, nihče ni torej rojen tam in prvič slišim, da bi zlatenico, bolezen zdravili z neko napravo. Upam vsaj, da ima ta naprava ime. " Umrlo je pet novorojenčkov, vsi so bili mlajši od tedna dni." Abdurdo, vsi mlajši od tedan, starši pa dobijo pavšalno odškodnino. Res čudna zgodba. Smrdi po nečem, vam povem.