Črna kronika

FOTO in VIDEO: Kriminalisti še ugotavljajo vzrok požara, v katerem je umrl moški

Ljubljana, 29. 07. 2013 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.S./STA/U.Z.
Komentarji
0

V manjšem bloku na Gospodinjski ulici v Ljubljani je zagorelo. Ena oseba je umrla, šest so jih preventivno odpeljali v ljubljanski klinični center, tri pa so same poiskale zdravniško pomoč. Vse so že odpustili iz bolnišnice. Policisti vzrok požara še preiskujejo.

Ob 4.39 je na Gospodinjski ulici v Ljubljani zagorelo v stanovanju v drugem nadstropju manjšega stanovanjskega bloka, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Šiška.

Po informacijah Policijske uprave (PU) Ljubljana je zagorelo v dnevnem prostoru, požar pa se je nato razširil po stanovanju. Ogenj je poškodoval tudi stanovanje nad njim, torej v tretjem nadstropju bloka.

Gašenje požara na Gospodinjski ulici v Ljubljani
Gašenje požara na Gospodinjski ulici v Ljubljani FOTO: Urška Škufca

Kot so za 24ur.com povedali policisti, je v požaru umrla ena oseba, ki je bila v stanovanju. Sicer "predvidevajo, kdo je bila ta oseba, ker pa je zaradi požara ni mogoče prepoznati, bo treba opraviti analizo DNK". Znano je le, da gre za moškega.

Policisti so ob izbruhu požara evakuirali 25 stanovalcev. Šest oseb so z reševalnimi vozili zaradi izpostavljenosti dimu odpeljali na preventivni pregled v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, tri pa so same poiskale zdravniško pomoč. V UKC Ljubljana so potrdili, da so vsi že odšli domov.

Vzrok požara kriminalisti še ugotavljajo, nastalo pa je za okrog 50.000 evrov materialne škode, so še sporočili s PU Ljubljana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3