Črna kronika

Voznico našli šele več ur po nesreči. Žal ji ni bilo več pomoči

Ptuj, 15. 07. 2014 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Malo pred polnočjo so policiste obvestili, da so v kraju Orešje ne območju Ptuja našli avto, s katerim se je voznica zaletela v drevo, v njem pa voznico. Prometna nesreča se je, kot so pozneje ugotovili, zgodila že v popoldanskih urah. Policisti morebitne očividce prosijo za informacije.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Jani Dolinšek

Ptujski policisti so ponoči obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrla ena oseba. Obveščevalno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil namreč malo pred polnočjo obveščen, da se v kraju Orešje na območju Ptuja nahaja osebni avtomobil, ki je zaleten v drevo, v njem pa ženska, ki ni kazala znakov življenja.

 

 

Uničeni avtomobil je v obcestnem grmičevju opazil krajan, ki je o tem obvestil policiste, na kraj dogodka so se takoj odpravili ptujski reševalci in gasilci.

Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 48-letna voznica iz Ptuja že v ponedeljek popoldan med 15. in 16. uro vozila osebni avtomobil iz smeri Ptuja proti Krčevini pri Vurbergu.

V desnem blagem nepreglednem ovinku hitrosti in načina vožnje ni prilagodila poteku ceste ter svojim vozniškim sposobnostim, zato je v ovinku zapeljala v levo, čez nasprotno smerno vozišče, nakar je vozilo zaneslo čez bankino in travnato brežino v gozd, kjer je na pobočju gozda s sprednjim levim delom in streho trčila v drevo. Vozilo je po trčenju obstalo na levem boku s streho naslonjeno ob drevo, v katero je trčilo. Voznica je ostala ukleščena na voznikovem sedežu in je na kraju dogodka umrla.

Policisti bodo zadevo zaključili s poročilom na okrožno državno tožilstvo, morebitne očividce prometne nesreče pa naprošajo, da za razjasnitev okoliščin prometne nesreče pokličejo telefonsko številko 113, 02 450 20 30 ali anonimno telefonsko številko 080 1200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3