Črna kronika

VIDEO in FOTO: Avtomobil pristal na strehi drugega

Maribor, 17. 05. 2011 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./D.K.
Komentarji
3

V hudi prometni nesreči v Mariboru sta umrla 52-letnica in 31-letnik, 25-letnica je bila lažje poškodovana. Povzročiteljica je izgubila nadzor nad avtomobilom, zato jo je odbilo čez robnik in zelenico, kjer je pristala na strehi enega od udeleženih vozil.

Ob 12.51 so policiste obvestili, da se je na Dravograjski cesti v Mariboru zgodila huda prometna nesreča. Tja so pohiteli policisti, reševalci in gasilci, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč. Z ogledom in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so bili v nesreči udeleženi trije avtomobili.

52-letna voznica z območja Maribora je vozila avtomobil od Gosposvetske ceste proti Erjavčevi ulici v Mariboru. Pred izvozom Studenci je peljala po levem pasu desnega vozišča in pred izvozom iz neznanega razloga zavila levo, kjer je s prednjim levim kolesom trčila v robnik zelenice, ki ločuje smerna vozišča, zato jo je obrnilo za 180 stopinj v desno.

Nato je z zadnjim desnim kolesom še enkrat trčila v isti robnik, zatem je vozilo dvignilo v zrak in ga vrglo na nasprotno smerno vozišče, kjer je padlo na streho nasproti vozečega se avtomobila, ki ga je pravilno vozil 31-letni voznik po levem pasu dvosmernega vozišča. Od tam je prvo vozilo odbilo še v en avtomobil, ki ga je po desnem pasu dvosmernega vozišča vozila 25-letna Mariborčanka. Slednjo so lažje poškodovano z rešilcem odpeljali v mariborski klinični center, medtem ko sta 52-letnica in 31-letnik umrla na kraju nesreče.

Po nesreči je bila cesta popolnoma zaprta do 15.10. Zadeva bo zaključena s poročilom na tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3