Črna kronika

FOTO in VIDEO: Črn dan na cestah: v prometnih nesrečah umrlo kar pet ljudi, med njimi trije motoristi

Sveti Jurij ob Ščavnici / Murska Sobota, 16. 10. 2017 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na pomurski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote sta trčila tovornjak in osebni avtomobil. Madžarski voznik tovornega vozila je zgrešil stezo za cestninjenje in zapeljal vzvratno, v zadnji del tovornjaka pa je nato čelno trčil osebni avtomobil. V nesreči sta na kraju umrla dva sopotnika v avtomobilu. V treh ločenih nesrečah pa so umrli še trije motoristi.

V Svetem Juriju ob Ščavnici, tik pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Lendave, se je okrog 4.30 zgodila prometna nesreča.

Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Murska Sobota Suzana Rauš, sta trčila tovorno vozilo in osebni avtomobil.

"Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je danes okrog 4.30 ure 41-letni madžarski voznik tovornega vozila zgrešil stezo za plačilo cestnine in zapeljal vzvratno. V trenutku, ko je po avtocesti pripeljal 44-letni voznik osebnega avtomobila znamke Ford Mondeo, registrske oznake Litve in čelno trčil v zadnji levi del tovornega vozila," je sporočila Rauševa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na kraju nesreče sta zaradi poškodb umrla sopotnika v osebnem avtomobilu na sprednjem in zadnjem sedežu, stara 28 in 39 let, oba državljana Romunije. Voznik osebnega avtomobila je bil lažje telesno poškodovan in odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Kot so še sporočili s PU Murska Sobota, so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka) in ni bil pripet z varnostnim pasom.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka.

Za tragično nesrečo več vzrokov

Po mnenju policijskega inšpektorja sektorja uniformirane policije na Policijski upravi (PU) Murska Sobota Srečka Šteinerja pa je vzrokov za nesrečo več. Tovornjakar je v gosti megli vozil vzvratno, poškodbe na vozilih pa kažejo, da je voznik osebnega avtomobila vozil prehitro in s prekratko varnostno razdaljo. Ker je vozil tudi pod vplivom alkohola, so zanj odredili strokovni pregled, je dejal Šteiner.

Voznik osebnega avtomobila je policistom sicer zatrdil, da avtomobila ni vozil on, a je po besedah Šteinerja glede na ugotovitve malo verjetno, da bi vozil kdo drug.

Nesreča na pomurski avtocesti - 16. 10 .2017 - 3
Nesreča na pomurski avtocesti - 16. 10 .2017 - 3 FOTO: Sobotainfo.com

V Vrbi pri prehodu čez železniško progo umrl motorist

S PU Kranj so sporočili, da so policisti v Vrbi‎ opoldne obravnavali smrt moškega, ob katerem so našli poškodovan moped. V do sedaj zbranih obvestilih niso ugotovili sumljivih okoliščin, dogodek pa obravnavajo kot prometno nesrečo, ki se je zgodila na območju prehoda ceste čez železniško progo.

Policisti o nesreči še zbirajo obvestila in vodijo postopek, zato bodo obvestilo z več podatki dopolnili po opravljenih aktivnostih.

V občini Lenart umrl 70-letni motorist

Malo po 13. uri sta na regionalni cesti Lenart v Slovenskih goricah - Trate izven naselja Spodnji Žerjavci trčila osebno vozilo in 70-letni motorist. Slednji je zaradi hudih poškodb umrl, so sporočili s PU Maribor.

Na kraju so posredovali reševalci in policisti, na kraj pa sta se odpravila tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka. Cesto so v obe smeri zaprli za ves promet.

V Grličah med prehitevanjem umrl 55-letni motorist

Okoli 16.30 so bili celjski policisti obveščeni, da je v prometni nesreči v Grličah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, umrl 55-letni motorist.

Po prvih podatkih naj bi motorist prehiteval tovorno vozilo na nepreglednem delu vozišča, nakar je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča ter trčil v stanovanjsko hišo. Stika med motoristom  in tovornim vozilom naj ne bi bilo. Motorist je umrl na kraju nesreče.

To je letošnja 16 smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Prav toliko ljudi je tam umrlo lani v enakem obdobju, so sporočili policisti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3