Črna kronika

V nesreči šolskega avtobusa umrlo 15 otrok

Peking, 13. 12. 2011 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Kitajskem je voznik šolskega avtobusa s ceste zapeljal v namakalni jarek, pri tem pa je umrlo 15 otrok. Nova nesreča šolskega avtobusa je med Kitajci sprožila ogorčenje, oblasti pa zagotavljajo, da tokrat avtobus ni bil prenatrpan.

V vzhodni kitajski provinci Džiangsu se je v ponedeljek zgodila huda prometna nesreča, ko je s šolskim avtobusom domov potovalo 29 otrok. Voznik avtobusa je s ceste najverjetneje zapeljal, da bi se izognil trčenju z rikšo. Avtobus se je prevrnil v namakalni jarek ob cesti. Nekateri otroci so se zaradi vode v jarku utopili. "Voda ni bila zelo globoka, verjetno bi odrasli osebi segala le do pasu. A bila je dovolj globoka, da so se nekateri otroci utopili," je dejala priča. Umrlo je 15 otrok, medtem ko jih je bilo osem poškodovanih. Po besedah prič so bili otroci stari od osem do 14 let.

Pristojni pravijo, da je bil avtobus registriran za 52 ljudi in v času nesreče tako v njem ni bilo preveč ljudi. Ob tem so poudarjali, da ta nesreča ni podobna hudi nesreči, ki se je zgodila prejšnji mesec, ko je prenatrpan šolski avtobus trčil v tovornjak.

Avtobus je s ceste zapeljal v namakalni jarek.
Avtobus je s ceste zapeljal v namakalni jarek. FOTO: Reuters

Na Kitajskem so šolski avtobusi pogosto prenatrpani in številne nesreče v zadnjem obdobju so v javnosti sprožile kritike na račun oblasti. Strasti je včeraj podžgala še ena nesreča, v katero je bil vpleten šolski avtobus. V južni provinci Guangdong je namreč v avtobus, v katerem je bilo 59 otrok, trčil tovornjak. Pri tem je bilo 37 šolarjev poškodovanih.

Tudi na kitajskih družbenih omrežjih so uporabniki jasno izražali svoje ogorčenje nad tem, da oblast ne ukrepa. "Še ena nesreča šolskega avtobusa!" je zapisal eden od uporabnikov. "Na Kitajskem nič ni varno, razen avtomobilov, hiš, denarja in priležnic naših voditeljev," pa je dodal neki drug uporabnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamajaka
14. 12. 2011 08.00
+5
prekl etreklame še članka v miru ne prebereš
snap13
13. 12. 2011 20.51
+9
"Na Kitajskem nič ni varno, razen avtomobilov, hiš, denarja in priležnic naših voditeljev," Tudi v avtomobilih niso varni. Na cesti se v njih pravtako lahko zabijejo avtobusi. Pa smo spet tam. :)