Črna kronika

FOTO: Dva mrtva motorista v manj kot eni uri

Lenart, 17. 06. 2011 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./M.K.
Komentarji
0

Uvod v vikend se je na naših cestah začel tragično. Najprej se je nesreča zaradi dežja in neprilagojene hitrosti zgodila na pomurski avtocesti, čez dobrih 40 minut pa še na cesti med Mariborom in Ptujem. Umrla sta voznika na motorju.

Nesreča motorista na pomurski avtocesti.
Nesreča motorista na pomurski avtocesti. FOTO: Mia Media

Nekaj pred 15. uro se je na avtocesti od Lenarta proti Murski Soboti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 35-letni motorist. Kot so sporočili s PU Maribor, je bil v nesreči udeležen samo motorist, ki je vozil iz Lenarta proti Murski Soboti. Motorist je zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v nesreči, umrl.

Kot kažejo prve ugotovitve, se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti glede na trenutne vozne razmere. Takrat je bil na tem območju namreč močan naliv dežja, zaradi česar je motorno kolo zdrsnilo po vozišču. Voznik je padel z motorja na levi bok ter drsel približno 150 metrov po vozišču in kanaleti ob desni strani vozišča, od koder je zdrsnil na travo in obležal. Policisti bodo poročilo o nesreči poslali na okrožno državno tožilstvo.

Tudi za drugo nesrečo kriva dež in neprilagojena vožnja

Huda prometna nesreča, v kateri je bil prav tako udeležen motorist, ki je v nesreči umrl, se je zgodila tudi na cesti Ptuj–Maribor, v kraju Grajena. V nesreči, ki se je zgodila nekaj po pol četrti uri popoldne, so bili udeleženi voznik motornega kolesa in potnik ter voznik osebnega avtomobila. Voznik motorja je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, so sporočili s PU Maribor, sopotnika pa so reševalci zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico Ptuj. Lažje sta se telesno poškodovala tudi voznik in potnica v osebnem avtomobilu.

Nesreča na cesti Ptuj-Maribor.
Nesreča na cesti Ptuj-Maribor. FOTO: Mia Media

Nesreča se je sicer zgodila, ko je 15-letni motorist vozil po regionalni cesti od Vurberka proti Ptuju, ko je v desnem ovinku zaradi dežja in vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče in trčil v odbojno ograjo. Kolo z motorjem je odbilo izven vozišča, voznik in njegov sopotnik pa sta padla po vozišču. Takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila in zapeljal čez voznika kolesa z motorjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3