Črna kronika

Minuli teden na cestah umrlo 9 ljudi

Ljubljana, 26. 04. 2011 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na naših cestah je v podaljšanem vikendu umrlo pet ljudi, med njimi tudi dva otroka. Sicer je bil že celoten minuli teden precej črn, saj je v prometnih nesrečah skupno umrlo devet ljudi.

Na slovenskih cestah se je v minulem tednu zgodilo sedem prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo devet ljudi. Letos so slovenske ceste zahtevale 45 smrtnih žrtev, v istem obdobju lani pa 30. Generalna policijska uprava

Podaljšan praznični konec tedna se je že začel slabo. V petek je namreč v Spodnji Selnici umrl 48-letni motorist. Kot so pojasnili na PU Maribor, se je 69-letni voznik osebnega vozila okoli 19.30 v Spodnji Selnici vključeval v promet s parkirišča na cesto Maribor–Dravograd. Pri tem je zaprl pot 48-letnemu motoristu, ki je pripeljal iz smeri Maribora.

Soboto je zaznamovala huda prometna nesreča, ki se je zgodila na štajerski avtocesti. Kot je znano, se je nesreča zgodila v jutranjih urah, ko je 70-letni voznik zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Poleg voznika sta v nesreči umrla še dva majhna otroka, medtem ko so 24-letno sopotnico in še enega otroka reševalci prepeljali v mariborski UKC, kjer sta ostala na intenzivni negi.

V soboto je sicer umrl še en motorist. Malo pred 19. uro je namreč 45-letni motorist v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo z vozišča in nato v jarek, kjer je trčil v betonski most.

V Presečnem voznica trčila v 6-letnega otroka

Samo na območju PU Celje se je čez podaljšan vikend zgodilo 30 prometnih nesreč, v katerih so bile štiri osebe huje, sedem pa lažje poškodovanih. V eni izmed nesreč je bil huje poškodovan 6-letni otrok, saj je v Presečnem vanj trčila 31-letna voznica. Hujše poškodbe pa je utrpel tudi 23-letni motorist, ki je padel na mokrem cestišču v naselju Šentjur.

Tudi v Ljubljani se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen motorist. Po podatkih PU Ljubljana je 72-letnik prečkal vozišče Ilirske ulice izven označenega prehoda za pešce. Takrat je po Ilirski ulici pravilno pripeljal 21-letni motorist, ki je kljub zaviranju in umikanju v desno s sprednjim delom motorja trčil v 72-letnika. Po trčenju je 21-letni motorist skupaj s 20-letno potnico padel po tleh. 72-letnik in 20-letnica sta se huje poškodovala, reševalci pa so ju prepeljali v ljubljanski klinični center.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja