Črna kronika

FOTO: V Medulinu umrl slovenski deskar

Medulin, 01. 02. 2014 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Medulinu se je med deskanjem smrtno ponesrečil 47-letnik iz Nove Gorice, poročajo hrvaški mediji. Kako se je nesreča zgodila, še ni jasno, možno je, da ga je po glavi udarilo jadro. Moški je bil sicer dober deskar, ki je običajno deskal z rešilnim jopičem. Tokrat pa si ga ni nadel.

Dopoldne se je na priljubljeni plaži BIjeca v Medulinu smrtno ponesrečil deskar, pišejo hrvaški mediji. Kot je povedala tiskovna predstavnica PU istarske Nataša Vitasović, je bila policija o nesreči obveščena okoli 11.20.

Po pisanju portala GlasIstre.hr gre za slovenskega državljana, in sicer za 47-letnika iz Mirna pri Novi Gorici.

Vse kaže, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin. Kot je povedal njegov prijatelj in lastnik surf kluba v kampu Medulin Boris Ivančić, nikomur ni jasno, kako se je nesreča lahko zgodila, saj so ponesrečenca našli takoj ob obali, kjer voda sega samo do kolen.

"To je resnično nenavadno. V Medulinu se kaj takega ni zgodilo v zadnjih 30 letih. Ljudje, ki prihajajo sem, odlično deskajo. Poznal sem ga, bil je moj prijatelj. In kar je najhuje – ta konec tedna sploh ni nameraval priti sem, a je danes zjutraj vseeno prišel in se pridružil prijateljem. Bil je dober deskar. In nikoli, razen danes, ni deskal brez rešilnega jopiča," je povedal.

Kot pravi Ivančić, je bilo v času nesreče v morju še okoli 30 deskarjev, ki niso opazili ničesar, dokler deske ni naplavilo na obalo. Tedaj so opazili, da moški leži v vodi in mu priskočili na pomoč. Poskušali so ga oživljati, a jim ni uspelo, saj je imel polna pljuča vode. Z reševalnim vozilom so ga nato prepeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

"Neverjetno je, da nihče ni opazil, kaj se dogaja ... da se človek utaplja. Razlog za nesrečo nikomur ni znan, to bo pokazala obddukcija," še pravi Ivančić. Možno je, da je zaradi vetra izgubil ravnotežje, padel in z glavo udaril ob desko. "Lahko tudi, da ga je jadro udarilo po glavi, ker smo videli, da je imel poškodovan nos, ali pa ga je zadela možganska kap," je še dodal.

Ivančić sicer pravi, da so bili pogoji za deskanje danes idealni, saj valovi niso bili preveliki in zato tudi niso bili nevarni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1