Črna kronika

V lovu na merjasca ustrelil prijatelja

Pulj, 21. 12. 2008 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lov na divje svinje v Istri se je končal tragično. Italijanski lovec je v prsi smrtno ranil svojega kolega.

Lovska staja
Lovska staja FOTO:

Sedem Italijanov se je v nedeljo dopoldne odpravilo na lov za divjimi svinjami na območju Gradinje v občini Oprtalj, ki leži med Bujami in Buzetom v hrvaški Istri. Nekaj pred poldnevom je prišlo do tragične nesreče. 53-letni lovec iz okolice Benetk je nehote v prsi zadel tri leta mlajšega kolega, ki mu niso mogli več pomagati.

Kot so sporočili iz istrske lovske družine Vepar, je šlo za nesrečo. Policijska preiskava še poteka. Umrli italijanski lovec je bil lastnik kamnoloma v mestu Trento.

Skupina desetih Italijanov ima sicer v kraju Oprtalj v najemu hišo, v katero prihajajo večkrat na leto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZaZaZuu
26. 12. 2008 16.04
odlicno! cestitam. bolje da se lovci strelajo med sabo kot pa da za hobi pobijajo uboge zivali.
mihec.zupopihec@email.si
24. 12. 2008 17.30
nesrečo? ne morš divje svinje zamenjat za človeka??? ni je varjante!!!!! tukaj ne vem če gre ravno za dva prijatelja, mogoče drugi tako mislijo tadva oziroma zdaj še samo eden pa mogoče vesta kaj več edn o drugemu k pa ostali!! in ja lov na živali je dobra krinka da pride nič slutečega do \"nesreče\"
zuu_
22. 12. 2008 23.47
Gospodje, ki ne poznate s čim se ukvarja Lovska organizacija v Sloveniji vabim, da se v svojem kraju, kjer živite najprej oglasite v lokalni lovski družini, kjer lahko izrazite svoje čutenje do ohranjanja narave in spoštovanja okolja ter se jim pridružite pri njhovem delu. Kot je iz komentarjev razvidno lovu nasprotujete, a željo po izboljšanju bivanskih razmer avtohtonih živali pa veeno čutite. Prepričan sem, da vas bodo lovci lepo sprejeli, saj boste spoznali, da so si naši pogledi zelo podobni, vrhu tega pa ste tudi pripravljeni in polni elana priskočiti na pomoč ob sanaciji lokalnih kmetijskih površin, na ekološki način. Spoznali boste, katere vrste avtohtonega življa se kljub dejstvu, da se že leta in leta ne streljajo, ne morejo in ne morejo številčno opomoči. Morda boste spoznali tudi, da živali niso le vaši, spolno in socialno ( v njihovem pomenu besede spolno in socialno) onemogočeni hišni ljubimčki, ki so namenjeni krajšanju vaših dolgočasnih življenj. Vsem pa, ki imajo delovni teden od ponedeljka do petka, v nedeljo pa sproščajo svoje zasužnjene prijatelje, pa svetujem, da kdaj pa kdaj pogledajo kakšno knjigo, če se sami v naravi ne morejo naučiti, kaj jim narekuje.
julij13
22. 12. 2008 20.16
jager1 dobro, nekako se še strinjam, ampak tisto o staležu divjadi mi ni prav jasno. Če prav razumem je divjadi sedaj več kot pred 40 leti, ker so lovci za to poskrbeli. Ampak poskrbeli so za to da lahko imaj kaj uloviti. Če bi divjad pustili pri miru bi se sama po zakonih narave množila..Razen za redke vrste se mi zdi smiselno vmešavanje človeka, vendar tudi tam , če je narava odločila da mora nekaj izumreti , proti naravi ne moreš
zazga18
22. 12. 2008 19.07
če bi divjo svinjo ustrelu ne bi blo novice a ne 24 ur.Kako lah strelajo nedolžne živali
Cokoholik
22. 12. 2008 18.43
Lovstvo nej prepovejo pa bojo živali dlje živele-prav tako ljudje :)
ehs64
22. 12. 2008 18.02
Bravo jager1.Upam,da si razsvetlil nevedneže,če jih pa nisi jim pač ni pomoči.
PeterKlepec
22. 12. 2008 17.44
bnam 2707
22. 12. 2008 16.25
Kar čutiš,to vidiš.In bum...
Delodajalec
22. 12. 2008 14.49
JA , PA SAJ JE USTRELIL MERJASCA.....TAKEGA, KI HODI PO DVEH NOGAH, JE STRANSKEGA POMENA.
Gre_gor
22. 12. 2008 13.39
Podpis, Jager1
jager1
22. 12. 2008 13.33
+1
V lovstvu je lov ena izmed manjših aktivnosti. Kaj pa lovska kinologija, lovska kulinarika, lovska kultura in običaji, kateri so lani praznovali 100 let, lovski turizem, iskanje pogrešanih oseb, preprečevane krivolova, plačevanje škod kmetom povzročene od divjadi??! In najbolj so proti lovstvu meška gospoda, ki niti po makedamu ne zna več hodit kaj šele po gozdu. Poglejte si stalež divjadi pred 40 leti in sedaj. 200 % prirastek in zdej bodo strokovnjaki za računalništvo nas lovce učili kako se gospodari z divjadjo v loviščih. Nesreče se pa dogajajo povsod in vedno. Potem takem bi bilo treba tudi avtomobilistične športe ukinit, ker se vsako leto en ali dva divjaka ubijeta. LOVSKI ZDRAVO
Gre_gor
22. 12. 2008 13.07
Zdaj pa res nevem več, kaj sem narobe napisal, da ste mi zbrisali \"post\"...sem samo pokomentiral, kake so naloge Lovskih družin in sem jih zagovarjal pred napadi tistih, ki so nevedni! Bom pa še enkrat! Kot pripravnik (kaj šele lovec), pred odhodom na lov, opravitm alkotest in moram imeti 0,00 promila! Potem... Lovci opravljajo še druga dela, razen odstrela...krmljenje živali, polaganje zdravil in dodatkov za njihovo dobrobit, da lažje preživljajo zimo in druga težja obdobja, štetje narasta (koliko je mlade divjadi) ali upada (koliko jih je pomrlo) glav živine, opazovanje zdravstvenega stanja živine, .... Še kaj sem napisal? Aja, da nekdo spet vsiljuje svoja mnenja in baše vse skupaj v en koš, da niso vsi pijanci in da tisti, ki kršijo razne dogovore ali zakone hitro pristanejo na disciplinski. Pa še to sem dodal, da oprema spet ni toliko draga, da si jo lahko privoščijo samo \"bogati\". Kaj je tu spornega, da je bilo treba izbrisati? Kar se pa tiče Italjanskih jagrov pa...očitno že ni imel varnostnega jopiča, da ga je \"tadrug\" zamenjal za merjasca...ki, bdw, hodi po vseh štirih in ne po dveh nogah!
brencl
22. 12. 2008 12.08
Ne vem kakšen užitek je to, da ustreliš (ponavadi zastreliš) žival. Vsi jagri, ki jih poznam kažejo znake motenosti.
ZLATKOZ
22. 12. 2008 10.12
si grem fentat enga zajca zdele. ga bom prijel za ušesa in ga izvlekel iz kletke od njegove mamice, bratcev in sestric. ne bo vedel kaj se dogaja ampak slutil bo, da nič dobrega. mama ga bo v joku klicala saj ve, da zadnjič vidi svojega sinka. zajček bo cvilil in otepal z nogami ampak to mer sploh ne bo ganilo. vzel bom palico in ga močno udaril po zatilju in to tako, da bodo mama, bratje in sestre ubogega zajčka videli, kaj se dogaja. zajček bo začutil neizmerno bolečino in strah. ker ga ne bom zadel tako kot je treba, bo potrebno zamahniti še enkrat. tokrat močneje in bolj natančno. zajček v neizmerni bolečini čaka kaj se bo zgodilo. to traja nekaj sekund saj ga moram drugače preprijeti, da ga bom res lepo zadel. ob tem mi pade iz rok in obleži na tleh. ni mrtev samo premakniti se ne more več. čuti pa če vedno STRAH IN BOLEČINO! poberem ga ga preprimem in udarim še enkrat. tokrat zaleže. zajček obleži mrtev. mama, bratci in sestrice pa vedo, da jim ista usoda ne uide. v strahu živijo celo svoje kratko življenje. ZDEJ PA POVEJTE, ČE SE TAKO OBNAŠA CIVILIZIRAN ČLOVEK! BEDAKI!!!
stafford
22. 12. 2008 10.00
Lovstvo bi trebalo prepovedati, večino lovcev je že straih in komaj kaj vidijo zato pa se te nesreče dogajajo. Če pa že lovstvo mora biti pa naj saj naredijo strožje pogoje za pridobit licenco lovca, in pogosteje opravljanje zdravniških pregledov. Včasih me je prav strah če v gozdu srečam lovca da mi ne bo vstrelil psa ali pa kar mene ( po pomoti), ker bolj slabo vidijo ali strelajo kar tja v tri dni.
ZLATKOZ
22. 12. 2008 10.00
ste pa hitri pri brisanju
ZLATKOZ
22. 12. 2008 09.59
ja tebe bi z veseljem zapru
itevs
22. 12. 2008 09.52
Kar dost je vas, ko ne jeste mesa, ampak le pizze in hamburgerje. Pa radi imate živali, zato jih pa zapirate same v male kletke.
stonedking@email.si
22. 12. 2008 09.49
obama v tvojem stanovanju je verjetno veliko pajkov, muh, komarjev, zuzelk itd. ....saj vsi imajo pravico do zivljenja