Črna kronika

VIDEO: Vlak zbil delavca, ki je stal preblizu proge

Ljutomer, 03. 04. 2014 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

V Ljutomeru je vlak nekaj po 9. uri zjutraj zbil moškega. V delovni nesreči je umrl 40-letni delavec, ki je delal na bližnjem gradbišču podvoza ceste pod železniško progo. Moški je stal v območju varovalnega pasu tik ob železnici, kjer dela niso bila predvidena.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je ob 9.05 vlak na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru v bližini prehoda čez železniško progo povozil moškega, ki je na kraju podlegel poškodbam.

Mesto nesreče si je ogledal preiskovalni sodnik.
Mesto nesreče si je ogledal preiskovalni sodnik. FOTO: POP TV

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so delavci gradbenega podjetja v Ljutomeru opravljali gradbena dela pri izgradnji podvoza pod železniškimi tiri. Pri opravljanju del na gradbišču je vlak povozil 40-letnega delavca, ki je stal v bližini tira. Delavec je umrl na kraju nesreče. O vzroku delovne nezgode policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila.

O dogodku je bil obveščen preiskovalni sodnik, ki je v prisotnosti državnega tožilca opravil ogled kraja. Na kraju je bil tudi delovni inšpektor, ki bo podal ustrezno poročilo.

Delavec stal v območju varovalnega pasu, kjer dela niso bila predvidena

V podjetju SGP Pomgrad so potrdili, da gre za njihovega sodelavca. Po njihovih doslej znanih podatkih se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju osemmetrskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak. Za današnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena, niti odrejena, zato jim ni znano, zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal, saj je varovalni pas jasno razmejen.

Delavec je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.
Delavec je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. FOTO: POP TV

Kot so pojasnili, so dela znotraj varovalnega pasu podrejena posebnemu varnostnemu režimu, pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic. O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organiziranega s strani Slovenskih železnic. Tega in ostalih izobraževanj s področja varstva pri delu, je po njihovih zagotovilih bil deležen tudi tragično preminuli delavec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3