Črna kronika

27-letnik s tovornjakom trčil v avtodvigalo in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Ljubljana, 04. 05. 2017 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani sta trčili delovno in tovorno vozilo. Pri tem je 27-letni voznik ostal ukleščen v vozilu, s katerega so ga rešili gasilci, a je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Cesta je bila več ur zaprta.

Ljubljanski policisti so bili danes okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Kot je sporočila Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana, sta trčila tovorno in delovno vozilo (avtodvigalo). Ljubljanski gasilci so zavarovali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom ter s tehničnim posegom rešili ukleščenega 27-letnega voznika tovornega vozila, ki pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

"Polocisti so ugotovili, da je 27-letnik vozil po Cesti dveh cesarjev, kjer je zapeljal iz desnega nepreglednega ovinka v ravnino in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad svojim vozilom," je pojasnila Pučkova. Tovornjak je pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljalo avtodvigalo, ki ga je vozil 41-letni voznik. Slednji se je z namenom preprečitve trčenja umikal v desno, vendar trčenja
ni mogel preprečiti. "Po trčenju je tovorno vozilo odbilo v leseno ograjo stanovanjske hiše in obstalo na pločniku," so sporočili z ljubljanske policije.

27-letnik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Voznik delovnega vozila pa v nesreči po podatkih policije ni bil telesno poškodovan.

V času ogleda kraja prometne nesreče je bila cesta zaprta za ves promet, okrog 15.45 ure pa so jo ponovno odprli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3