Črna kronika

V Ljubljani nesrečo povzročil 12-letnik, v Mariboru voznik trčil v dva pešca in pobegnil

Ljubljana, 27. 02. 2016 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski in mariborski policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin dveh prometnih nesreč. V Ljubljani je prometno nesrečo povzročil 12-letni otrok zunaj prehoda za pešce, v Mariboru pa je neznani voznik trčil v dva pešca in pobegnil.

V Mariboru je ob 3.20 na parkirišču pred lokalom Čao-Čao neznani voznik manjšega, svetlejšega osebnega avtomobila, neznane znamke, tipa in registrskih številk, trčil v dva pešca, ki sta padla po vozišču in se lažje poškodovala. Voznik je nato pobegnil.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija naproša voznika in sopotnika ter morebitne očividce, da pokličejo 113 ali se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor oz. pokličejo 02 450 20 30.

12-letnik prečkal cesto zunaj prehoda za pešce

V Ljubljani pa je v petek ob 18.10 na Dimičevi ulici neznana voznica izven prehoda za pešce povozila 12-letnega otroka. Po doslej znanih podatkih je bila v nesreči udeležena starejša voznica, daljših oranžnih las, vozila je manjši avtomobil, srebrne barve, neznane znamke in neznanih registrskih oznak.

Med vožnjo po Dimičevi ulici s Kranjčeve proti Dunajski cesti je otrok prečkal vozišče zunaj prehoda za pešce z njene leve strani in ga zadela s sprednjo stranjo vozila.

Po trčenju je voznica izstopila iz vozila in otroku ponudila pomoč, vendar je ta ponujeno pomoč odklonil z navedbo, da ni poškodovan in odšel s kraja nesreče. Nato pa se je izkazalo, da je otrok utrpel lažje poškodbe.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče oz. poziva neznano voznico, da za razjasnitev okoliščin nesreče sporoči podatke na Postajo prometne policije Ljubljana (01/583 88 20) ali 113 ali anonimni telefon 080 1200.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3