Črna kronika

V letalski nesreči pri Mostarju umrl tudi mladi nogometaš

Mostar, 14. 05. 2017 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V letalski nesreči blizu Mostarja je umrlo pet oseb, med njimi tudi Muhamed Sipović, sin pevca in športnika Zijada Sipovića, ter mladi nogometaš Luka Lovrić. Vzrok za tragično nesrečo ni znan, saj preiskava še poteka. Strokovnjaki bodo preiskali, ali je bilo letalo tehnično brezhibno.

V letalski nesreči, ki se je zgodila včeraj v naselju Rodoč pri Mostarju, je umrlo pet ljudi, sedaj so potrdili tudi njihove identitete. Šolski avion je strmoglavil v južnem delu mesta pri Aluminijskem kombinatu.

Preiskava o nesreči še vedno poteka, zato odgovorni o morebitnih vzrokov ne dajejo izjav. "Edino, kar lahko potrdim v tem trenutku, je to, da družinam izrekamo globoko sožalje. Podrobnosti za vzrok te velike tragedije še vedno niso jasne," je za 24sata dejal predsednik Aerobluka Mostar Jurica Kolobarić.

Primer je prevzelo tožilstvo Bosne in Hercegovine, je potrdila glavna tožilka Gordana Tadić in dodala, da gre za eno najhujših letalskih nesreč v zgodovini države.

Strokovnjaki bodo preverili tehnične lastnosti letala in njegovo brezhibnost. "Mi pa bomo opravili svoj del posla, se pravi zaslišali priče in podobno," je še dejala Tadićeva, ki pa ni želela izdati, koliko prič dejansko imajo, saj se je nesreča zgodila precej stran od bivalnih objektov.

Po prvih včerajšnjih podatkih naj bi umrli otroci delavca z mostarskega letališča, a se je hitro izkazalo, da sta med umrlimi 20-letni Muhamed Sipović, sin športnika in pevca Zijada Sipovića, ter mladi nogometaš HŠK Zrinjski Luka Lovrić.

Zijad Sipović je za Radio Sarajevo potrdil tragično novico. "V šoku sem, ne morem govoriti o podrobnostih, še posebej ne o podrobnostih preiskave, ki še poteka. To je velika tragedija zame, težko mi je. S svojim bratom, ki je odvetnik, sem na poti v Mostar," je izjavil takoj po nesreči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V teh težkih trenutkih so naša srca in misli pri družini Luke Lovrića, ki je obiskoval nogometno šolo HŠK Zrinjski. Včeraj je umrl v letalski nesreči. HŠK Zrinjski izraža globoko in iskreno sožalje njegovim sorodnikom in vsem, ki so poznali malega angela," pa so na družbenem omrežju Facebook predstavniki HŠK Zrinjski.

Mostarsko letališče je včeraj organiziralo dan odprtih vrat, med drugim so ponujali tudi panoramske polete nad Mostarjem. Žal se je eden od teh za pet oseb končal tragično.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Poldileo
15. 05. 2017 14.35
+2
Počivajte v miru.
mentorhercul
15. 05. 2017 11.50
+6
Kaj so znani nekaj več, mimogrede nikol nisem slišal za njih, to je katastrofa za znane in neznane. Taki poudarki so pa neokusni...............za vso slovenijo so neznani.................razen sorodniki....
Draža
14. 05. 2017 21.27
+6
Moje sožalje,škoda.
vrtnar_1
14. 05. 2017 20.48
+26
5 jih umre poudarek je pa na to, da je umrl mladi nogometaš... Tudi ostali 4-je so verjetno ljudje, sam tudi verjetno manj pomembni ane?!
gobo
14. 05. 2017 19.09
+1
To ni osamljen primer kateri se bahajo ljudje kateri so nekaj več
Malek
14. 05. 2017 18.01
+52
Res ne vem, kaj to pomeni, a so nogometaši najpomembnejši in večvredni, kot ostali ljudje. kaj pa ostali otroci? Morda je kdo obiskoval glasbeno šolo, drugi je treniral gimnastiko. Ma glavno da je vpisal šolo nogometa, pa je to že treba posebej poudarjati. Kot v primeru Maribora, minuta žalovanja na za mladimi nogometaši, ki so divjali po cesti in z agresivno vožnjo ogrožali druge v prometu in namesto da bi klub obsodil njihovo divjanje, oni minuto molka. Kako patetično. Če si fuzbaler, potem si kao večvreden. Samo pameti nimajo.
Ramzess
15. 05. 2017 17.03
+1
Vabis
14. 05. 2017 17.50
+31
Nesreče,takšne in drugačne se dogajajo in se bodo dogajale...Preminuli naj počivajo v miru.