Črna kronika

Domnevni terorist v rokah slovenske policije

Murska Sobota, 04. 11. 2010 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lendavski policisti so prijeli nemškega državljana, ki naj bi bil povezan s terorističnimi organizacijami. Njegova sopotnica je pri sebi imela mačeto, čez nekaj dni pa se je nad policiste spravila s sekiro.

Lendavski policisti so konec oktobra v Dobrovniku želeli ugotoviti identiteto dveh oseb, ki naj bi bili, po neuradnih informacijah časnika Večer, oblečeni v muslimanska oblačila, pri sebi pa naj bi imeli tudi Koran. Ker pri sebi nista imeli dokumentov, so ju policisti odpeljali na policijsko postajo, da bi ugotovili njuno identiteto.

Policijske lisice
Policijske lisice FOTO: Jani Dolinšek

Ugotovili so, da gre za nemška državljana, 25-letnega moškega in 24-letno žensko, ki sta pred približno letom dni zapustila Nemčijo. Moški, za katerega naj bi nemški varnostni organi letos razpisali evropski priporni nalog, naj bi bil v preteklosti vojak v Afganistanu, kjer je uril samomorilske napadalce.

Nemški organi naj bi priporni nalog zanj razpisali zaradi novačenja članov v teroristične organizacije. Slovenski policisti so ga zato priprli in je trenutno v zaporu v Murski Soboti. Preiskovalni sodnik je zanj namreč odredil 30-dnevni pripor, kmalu pa naj bi ga predali nemškim pravosodnim organom.

Ženska, ki je bila s 25-letnikom, in je ob identifikaciji imela pri sebi mačeto, je plačala kazen, nato pa so jo napotili v Avstrijo. Čez teden dni pa se je vrnila in med policijskim postopkom policista napadla s sekiro. Pri tem policista nista bila poškodovana, je pa 24-letnica s sekiro poškodovala službeni avtomobil policije. Zdaj je tudi ona v murskosoboškem zaporu, kjer bo počakala na sojenje. 

Stopnja ogroženosti se v Sloveniji ni spremenila

''Slovenska policija izvaja različne aktivnosti na področju boja zoper terorizem in spremlja dogajanje v državah EU in izven. Ne glede na to se stopnja ogroženosti v Sloveniji v zadnjem obdobju ni spremenila in ostaja nizka. Policija bo še naprej spremljala varnostno situacijo in izvajala potrebne preventivne ukrepe z namenom preprečevanja morebitnih groženj,'' so sporočili iz PU Murska Sobota.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SLOVENIASTAN
07. 11. 2010 18.15
Jaz na policijo glih ne racunam da bi me kaj varovali tak da policija gor policija dol vsak mora za sebe poskrbet , ce bo kdo na policijo racuna ta ga je nadrljo :)
tinchy22
06. 11. 2010 18.38
s sekiro bi pa res velik škode lohk nardila
Tonček Balonček
05. 11. 2010 14.17
To je velik korak slovenske borbe proti terorizmu, ene 30 odklikovanj za pogum bi kmoralo pastio! Bravo fantje, me je bilo že precej strah!
Misija1
05. 11. 2010 14.13
@ danaja7Kaj ti mislis da je bila "gospa" na domu, al mislis da sekrie rastejo po gozdu iz tal? Ta tvoja gospa je imela sekiro pri sebi, to se ti zdi normalno? Ce se ti zdi, potem pa s tabo nekaj ni najbolj vredu ;)
laznivec_velik
05. 11. 2010 10.50
Terorizem, tako kot vojska je postal sam sebi namen, če nimaš vseh zobnikov v glavi na mestu pač iščeš izhod v veri, takšni in drugačni, in ker pač nisi "diht" tudi vere ne razumeš pravilno in postaneš fanatik. NI vere na svetu, ki bi dovoljevala nasilje nad nedolžnimi, so le zmedene interpretacije zblojenih umov. Eh, po tej moji pametni razlagi, bi moral pahor hoditi naokrog opasan z razstrelivom :-) Ampak to je že druga zgodba....
Nauders
04. 11. 2010 23.17
če je to terorist, kaj je potem Hilda ?
standard
04. 11. 2010 23.15
Red alert! Red alert! LOL Amerosi, morda smo vzeli Valentinovo, nekaj se silimo tudi s Halloween-om, ne nas pa zezat s temi alarmi. Imamo mi poplave, potrese, vlado in druge naravne katastrofe, ne rabimo vaših teroristov. Kaj so pa počeli policaji, da je gospa sekiro pograbila?
sprint
04. 11. 2010 20.05
Ta dva človeka sem osebno videl. In Vam lahko povem, da zdaj razumem, da se je človek sposoben samega sebe razstreliti z namenom, da jih s sabo potegne čim več. Eno je vera, ampak drugo je fanatizem. In ta zadeva ni tako nedolžna na pogled, kot sem vam zdi.
Mariborcan007
04. 11. 2010 18.46
joj kak me je strah !!! ROFL haha kake imajo zdaj bi že radi umetno ustvarili teroriste TERORISTI NE OBSTAJAJO edini teroristi so tisti ki vodijo svet ! ne bojte se navadnih ljudi, bojte se lastne vlade ! nič ne verjamem ziher je potegavščina !
lojze15
04. 11. 2010 18.45
Če ne mislimo iste zapornice, je ta zaprta v Celju..
titovka
04. 11. 2010 18.24
uuuu, ta je pa bila korajžna!!!!
mjolnir
04. 11. 2010 17.30
Ca6e že v osnovi obstaja dovolhj za utemljevanje džihada, oni pa sam spreminjajo "interpratcijo" glede na to če so močni ali (zaenkrat) šibki!
sebof
04. 11. 2010 17.17
Ca6e--- ti se maš še velik za naučit....
luka77777778
04. 11. 2010 17.09
Teroristi so Amerika, ter kapitalizem
dostmamsranja
04. 11. 2010 17.07
maceto je imel za obglavljanje nevernikov
G.R.E.E.N
04. 11. 2010 16.31
takšne treba kazensko v Vegrad dat delat ker bi Tovaškovi lepo sedlo ko nerabi plačati :)
Misija1
04. 11. 2010 16.22
@ BIHSLO: Ce kdo ne zna pisat si to ti. Napise se ne znate, ne pa neznate. Dalje, besede majkemi nasa knjizevnost ne pozna. Kar se pa tiec zgodbe. Nekdo ki hodi naokoli s koranom pri sebi in z MACETO, verjetno ni najbolj dihtih v glavi. Se pravi verjetno nista bila namenjena na vecerjo k sorodnikom. In glede na upiranje zenske ob pravilnem ravnanju vsakega policaja na tem planetu, je dokaj jasno, da bi oba trebalo spravit v zapor do konca zivljenja, ker namesto da bi oba bila zaposlena, pocela kar pac pocnejo ljudje, se oba sprehajata naokoli oborozena. Kot taksna bosta celo zivljenje nevarna okolici in tega se ne da spremenit. TO je fanatizem!
led zeppelin
04. 11. 2010 16.12
no upam da nam nau zdj šolo raznesl k ste tok ponosno objavl da mate teroriste :D
BIHSLO
04. 11. 2010 16.05
...čez nekaj dni pa se je nad policiste spravila s sekiro. HAHAHAHAHAHHAHA PA MAJKEMI VI NEZNATE NITI PISAT!
Ca6e
04. 11. 2010 15.51
@Pusikarovic:Ja in Slovenija je Srbijo napala, pa v Iraqu se v luft mečejo američani oz. modeli ala mandžurian kandidat. Ti preveč filme gledaš in dokumentarce brez tehtnih dokazov! Rajši pojdi v šolo!!! Terroristi so zelo realni in so ljudje ki na vsak način zaradi svojih ciljev in ideologije terrorizira oz. ubija ljudi!!! Nikoli se nisi premaknil iz svojega fotela, najdle si bil v Bosni oz. Srbiji, tako da niti najmanj ne veš kaj se dogaja po svetu, niti kako so na nekatirih koncih sveta ljudje tako zaslepljeni z vero, da pozabijo na moralne vrednote!!! Če bi bilo kje po svetu se kakšen Krščanski vernik vrgu u luft npr. v največji stolpnici v dubaju in s sabo odnesel 100 muslijev, takrat bi pa pisal kaj! Cel muslimanski svet bi bil na nogah, tako kot vedno, začeli bi spet upit čez nek zahod!!! Samo poglej si svobodo izražanja, ki je na žalost v muslimanskem svetu ni, kar se pa dobro vidi kako so samo zaradi nekih karikatur mohameda protestiral in zažigal ameriške zastave, ameriške zastave, ki pri teh karikaturah nimajo čisto nič skupnega, kdo je zdej kle Agressor? Čez par let bo že v Koranu pisalo zahod je smrtni sovražnik, ameriko treba uničt,.... Pa bojo musliči še vedno trdil da je to sveta knjiga ki jo je napisal bog. Spreminajo ta koran kot kameleon barvo!