Črna kronika

Umor v Izoli prijavil občan, ki je videl osumljenega, kako vleče truplo do smetnjaka

Izola, 13. 02. 2017 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Koprski policisti so bili ponoči obveščeni o umoru 53-letne ženske v Izoli. Sporočili so, da je domnevni storilec prijet, kriminalistična preiskava pa je še v teku. Vodja kriminalistov je pojasnil, da je osumljenec truplo umorjene zavil in nato odvlekel do smetnjaka na bližnjem trgu, to pa je opazil občan in poklical policijo.

Več videovsebin
  • Za umor v Izoli prijeli 36-letnega domačina
    02:23
    Za umor v Izoli prijeli 36-letnega domačina
  • Iz SVETA: V Izoli umorjena 53-letnica
    02:18
    Iz SVETA: V Izoli umorjena 53-letnica
  • Iz 24UR: 36-letnik ubil Izolanko
    02:21
    Iz 24UR: 36-letnik ubil Izolanko

Kriminalisti Policijske uprave Koper so bili ponoči obveščeni o umoru 53-letne ženske v Izoli. Sporočili so, da je domnevni storilec prijet, kriminalistična preiskava pa je še v teku.

Prizorišče umora v bližini Manziolijevega trga v Izoli.
Prizorišče umora v bližini Manziolijevega trga v Izoli. FOTO: Tomaž Primožič/FPA za Primorske novice

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dean Jurič je danes pojasnil, da veliko informacij zaenkrat še ne more posredovati, saj preiskava še poteka. Razkril je, da se je umor zgodil ponoči in da je OKC PU Koper okoli 3. ure zjutraj poklical občan, ki je na Manziolijevem trgu v Izoli opazil neznanca, ki je vlekel truplo in ga nato pustil pri smetnjaku. Policijska patrulja, ki je bila napotena na trg, je čez deset minut tam res odkrila zavito truplo, nato pa preiskala okolico in opazila na tleh sledove vlečenja trupla, ki so policista pripeljali do stanovanja žrtve. Osumljenec je policistoma odprl vrata, policista pa sta ga prijela in mu odvzela prostost. Pri tem sta priči potrdili, da gre za isto osebo, ki je vlekla truplo, je pojasnil Jurič. 

Ogled kraja kaznivega dejanja še poteka, prve ugotovitve pa kažejo, da je ženska zagotovo umrla nasilne smrti, še dodaja Jurič. Več bo znanega v naslednjih dneh. 

Osumljeni je star 35 let in je iz Izole. Trenutno je v pridržanju, glede na njegovo zdravstveno stanje pa bo najverjetneje hospitaliziran v kratkem, je še dodal Jurič, saj je v slabem psihičnem stanju.

Kriminalistična preiskava umora še poteka.
Kriminalistična preiskava umora še poteka. FOTO: Tomaž Primožič/FPA za Primorske novice

O morebitnem motivu za umor policija za zdaj še ne more govoriti, na vprašanje, ali je osumljenec dejanje priznal, pa je Jurič pojasnil, da zaradi njegovega psihičnega stanja komunikacija ni bila mogoča.

Po podatkih policije sta žrtev in osumljenec v stanovanju živela sama. 36-letnika so leta 2008 obravnavali zaradi kaznivega dejanja preprečitve ali napada na pooblaščeno uradno osebo, večkrat pa so ga v preteklosti obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3