Črna kronika

V Indiji skupinsko posilstvo dveh najstnic, našli so ju obešeni

New Delhi, 29. 05. 2014 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek sta iz vasi na severu Indije izginili dekleti, stari 14 in 16 let, dan pozneje pa so ju našli mrtvi. Izkazalo se je, da sta bili žrtvi še enega skupinskega posilstva, storilci pa naj bi bili le par let starejši od njiju. Policija je zopet zatajila.

Prizorišče zločina
Prizorišče zločina FOTO: Reuters

Najstnici, stari 14 in 16 let, sta bili žrtvi novega skupinskega posilstva v Indiji. Dekleti so v njuni vasi na severu Indije pogrešili v torek, v sredo pa so ju našli obešeni na drevesu. Zaenkrat ni povsem jasno, ali so ju obesili posiljevalci ali sta storili samomor.

Kot jepovedal Atul Saxena, vodja policije v okrožju Budaun v zvezni državi Utar Pradeš, je po navedbah očeta ene od žrtev dekleti najprej posililo pet moških, nato pa so ju napadalci še obesili. Obdukcija je že potrdila tako posilstvo kot smrt z obešenjem, vendar pa še ni povsem jasno, ali so ju res obesili napadalci, ali sta se sami.

Doslej so aretirali enega od napadalcev, 18-letnega Pappuja, preostale pa išče ekipa več deset policistov in kot zatrjujejo, bodo kmalu v zaporu. Vsi naj bi bili v poznih najstniških letih.

Napad, kakršni so sicer v Indiji pogosti, je sprožil ogorčenje med vaščani. Ti policiji tudi očitajo, da po prijavi izginotja deklet namerno ni takoj ukrepala. Tri policiste so zato že suspendirali, dva od njih naj bi bila res kriva zavlačevanja oziroma neukrepanja proti posiljevalcem.

Napadi na ženske in spolno nasilje so v ospredje pozornosti v Indiji prišli, ko je skupina moških leta 2012 na avtobusu v New Delhiju na izredno krut način posilila in pretepla neko študentko, ki je nato tudi podlegla poškodbam.

Sledili so množični protesti, oblasti pa so takrat med drugim zaostrile kazni za posiljevalce. Varnost žensk je bila tudi ena od tem nedavnih parlamentarnih volitev v Indiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3