Črna kronika

V grmovju našel mrtvega novorojenčka

München, 07. 10. 2009 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemčijo je spet pretresla novica o odvrženem mrtvem novorojenčku. Potem ko so prejšnji teden v Berlinu našli štiri mrtve otročičke, je zdaj sprehajalec še v Münchnu odkril mrtvega novorojenčka.

Münchenska policija je sporočila, da je sprehajalec oziroma njegov pes včeraj popoldne v grmovju ob reki Isar našel mrtvega novorojenčka, zavitega v plastično vrečko. Moški je na dogajanje postal pozoren potem, ko je njegov pes v grmovju ostal sumljivo dolgo časa. Ko se je približal grmovju, je v njem našel mrtvega novorojenčka, ki je bil zavit v plastično vrečko.

Policija primer najdenega mrtvega novorojenčka že preiskuje.
Policija primer najdenega mrtvega novorojenčka že preiskuje. FOTO: Reuters

Kdo je otrokova mati, policija še ne ve, verjame pa, da otrok v grmovju ni bil dolgo časa, preden so ga našli. ''Kdor koli je rodil otroka, je najverjetneje rodil nekje drugje in otroka nato odvrgel v bližini reke,'' so pojasnili na policiji. Oblasti prav tako še vedno ne vedo, ali se je otrok rodil živ ali mrtev. Rezultati bodo namreč znani šele po obdukciji.

Medtem pa so oblasti sporočile, da bo primer štirih mrtvih otrok, ki so jih prejšnji teden našli v Berlinu, najverjetneje ostal nerešen. Trupelca so namreč preveč razkrojena, da bi lahko forenziki opravili zanesljive analize, prav tako pa je njihova domnevna mati poleti naredila samomor.

V preteklih letih je bilo v Nemčiji veliko primerov detomorov, najbolj odmeven pa je bil vsekakor leta 2006, ko je ženska umorila svojih osem otrok. Sabine Hilschenz, ločena, brezposelna in zapita zobna asistentka, je trupelca svojih otrok skrila v cvetlična korita in vedra v hiši svojih staršev. Obsodili so jo na 15 let zapora.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Koleznik
08. 10. 2009 18.28
ali je človek sploh vreden življenja,a si lahko zamislite,otroka vrže proč.ta oseba ni človek kaj šele žival,ki svoje mladiče ščiti,kakšen nemški rod.
Elena.s
08. 10. 2009 10.30
jaja 15 let zapora ŽALOSTNO ZA ZNORET ŽALOSTNO.SODSTVO NIMA POJMA!mah brezveze kaj komentirat ki itak je vse skupaj za bruhat. to pošast,ki je otorka odvrgla jjooooojjjjj da sem jast sodnik ma boljše da ne izjavim.
bb38150
07. 10. 2009 17.13
V današnjih časih ni potrebna nezaželjena nosečnost saj je vendar dosti kontracepcije.Kako lahko mati mirno živi naprej ko ima nad seboj umor???
Lepa Primorska
07. 10. 2009 16.22
PO PORODNA DEPRESIJA.TEGA JE ZELO VELIKO.TO JE ŽALOSTNO ZELO ŽALOSTNO,DA SE ČLOVEKU SRCE TRGA.
nocomment24kur
07. 10. 2009 14.40
Očitno bodo morali v Nemčiji še na zbiralnike za ločeno zbiranje odpadkov napisati KEINE BABIES. Žalostno je, da do takih detomorov prihaja v najbolj razvitih državah, kjer je kontracepcija sama po sebi umevna in dostopna, poleg tega pa je legalen tudi splav (še vedno je manj kruto uničiti zarodek, ki ne čuti ničesar ali pa vsaj mnogo manj kot novorojenček). V kolikor se "nezaželen" otrok rodi, pa ga je še vedno mogoče oddati v rejo (se mu odpovedati brez kakršnihkoli obveznosti). Zanimivo je, da je detomorov bistveno manj v manj razvitih kulturah (npr. v podsaharski Afriki), ki se še vedno ravnajo po načelu "otrok, kar jih bog da", kljub temu da tudi zaradi velikega števila otrok stradajo otroci in njihovi starši in jih precej pobere "naravna selekcija" - lakota in bolezni. Dežele izobilja (zahodna Evropa, Amerika) pa imajo težave zaradi prenizke rodnosti in posledično negativnega naravnega prirasta, potem pa se dogajajo še detomori. Medtem pa se priseljenci veselo plodijo in množijo in vse bolj izrivajo avrohtone prebivalce (npr. v Marseillu je menda že vsak drug prebivalec črnc ali pa musliman).
LomilkaSrc
07. 10. 2009 12.04
tudi najbolj primitivna plemena v tropskih gozdovih ravnajo humano z otroci. mislim da smo mi kao moderna civilizacija tisti , ki smo nehumani
Sandra Gvadjava
07. 10. 2009 11.24
TREBA BI BILO VEČ TAKŠNIH POSEBNIH KOŠAR ZA ODLAGANJE OTROK, PO NEMČIJI, KJER JIH POTEM PREVZAME SOCIALA, ANONIMKA, POTEM MOREBITI NEBI VEČ MORILE
ss1976
07. 10. 2009 11.22
Le kje so meje človeške morale? Otroci ne prosijo,da se sami rodijo! Obstajajo enostavne rešitve...zakaj ga niso pustili v civilizaciji nekje na pragu...pa toliko pravov si želi otroke,pa jim namenjeno... Tistemu,pa kateri je pustil otroka v plastični vrečki...VSE TI BO PRIŠLO PREJ ALI SLEJ DOMOV. Upam,da nikoli več nebo našel spanca in ne sekunde miru v življenju!
acki
07. 10. 2009 10.47
zakaj ste prilepili 5 mojih komentarjev,če sem samo enega poslala hahahah
maneno48
07. 10. 2009 10.42
morda pa ženske niso dovolj seznanjene, da lahko otroka oddajo oziroma kje ga lahko oddajo, morda ne znajo jezika . . . drgač pa mislm, da sploh nima materinskega čuta, če kaj takega nardi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
justime
07. 10. 2009 10.28
večja cržava več sranja. hudo je samo to ker se to dogaja in je veliko primerov ko se sploh ne ve.tega bo pa vedno več zaradi socialnega stanja in neodgovornih pijancovin drogerašev.
Andrea Burši?
07. 10. 2009 10.15
ne da mam kej proti nemčiji, samo: Zakaj vedno tam se zgodijo podobne stvari????? že par let sledim, in na 10 primerov, 8 jih je v nemčiji
HellWolf
07. 10. 2009 10.03
Ni je kazni za takšnega človeka... ne vem ka se plete po glavi človeku ko nrdi kej takšnga.