Črna kronika

V dijaškem domu rodila in umorila otroka

Zaječar, 25. 09. 2009 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Srbije znova poročajo o detomoru. Tokrat je otroka umorila 15-letnica, ki je rodila kar na stranišču dijaškega doma.

dojenček
dojenček FOTO:

V ponedeljek je komaj 15-letna dijakinja rodila sina. Nihče ni vedel, da je najstnica noseča, otroka pa je rodila kar na stranišču dijaškega doma. Ob vpisu v prvi letnik je tako kot vsi otroci prinesla zdravniško potrdilo. Bila naj bi zdrava, pregled pa naj ne bi odkril nosečnosti. Zdaj so preiskovalci odkrili, da je bilo potrdilo ponarejeno, poročajo srbski mediji.

'Imam močne menstrualne krče'

V ponedeljek je 15-letnica svojima sostanovalkama v domu povedala, da ima močne menstrualne krče. Zaklenila se je na stranišče in rodila otroka, ki ga je položila v torbo. Nato je prosila za pomoč, saj je močno krvavela. Sostanovalki sta poklicali šolskega zdravnika, ki je ugotovil, da mora dekle takoj v bolnišnico. Tam so jo pregledali in ji sporočili, da so krvavitve tako hude, ker je rodila otroka. Dekle je odločno zanikalo, da je bila noseča. Zdravniki so vztrajali, naj jim pove, kje je otrok. Obvestili so tudi policiste, ki so v dijaškem domu nato našli truplo dečka.

Obdukcija je pokazala, da je bil otrok umorjen. Dekle naj bi svojega sina zadavila.

Mati poskušala storiti samomor

Prebivalci vasi Veliki Izvor pri Zaječarju, kjer je dekle živelo, so vedeli, da je dekle nosečo. Njeni starši so jo prav zato vpisali na srednjo šolo, ki je daleč stran od sorodnikov in znancev. Družina je tako poskušala njeno nosečnost prikriti. Ko so srbski mediji objavili, kaj je mladoletnica storila, je njena 32-letna mati poskušala storiti samomor.

15-letnica je še vedno v bolnišnici, prav tako njena mati.

Slovenija: Ne želite otroka?

V naši pravni ureditvi obstajajo zakonski ukrepi, namenjeni varstvu in koristi otroka, kot sta posvojitev in rejništvo, ter institucije, ki to sistemsko izvajajo.

Posamezniki ali pari, ki se znajdejo v situaciji, ko ocenijo, da ne bi mogli skrbeti za otroka oziroma dojenčka, se lahko v tem okviru s pristojnimi ustanovami dogovorijo za možne rešitve, pristojne socialne službe pa nato nemudoma uredijo vse za otrokovo zaščito. ''Poleg tega je treba poudariti, da naš sistem zdravstva in sociale veliko pozornosti posveča tudi preventivi ter svetovanju na tem področju,'' so povedali na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž Ostreuh 1
03. 10. 2009 02.31
če je mati stara 32 let je tudi morala roditi zgodaj in bi lahko vedela kako ji ni fanj
_LOVEgirl_
26. 09. 2009 17.31
@andrej86,se strinjam s teboj in se podpišem. @igor.gojcic,ja vem jaz to,sem prebrala v članku da so se je hoteli znebiti in jo poslali daleč na šolanje,ampak to ni razlog da je šla takoj po rojstvu zadavit svojega lastnega otroka-NEUMNICA. Ja seveda,ko je seksala,ji je pa pasalo...na posledice pa ni mislila trola. In seveda da 15 letnica bi naj razmišljala kot odrasel človek,saj ni dojenček,edino v njenem primeru ko ima namesto možganov SLAMO v glavi,potem pa res nemore razmišljati. Po hitrem postopku upam da jo bodo zaprli in to ZA VSE VEČNE ČASE-MOGOČE PA PRIDE ENKRAT K PAMETI!
Andrej Jari?
26. 09. 2009 13.28
a ko pa je sexala pa ji je pasalo...ne ne ona je kriva!Vsaka 15letnica zna razmišljati odraslo...raje bi ga dala v posvojitev ne pa da ga je zadavila.Jaz bi jo brez premiselka daj v vzgojni zavod do 18 leta pol pa še v zapor za 5let hudoba mala,želim ji vse najslabše.
Ramzess
26. 09. 2009 11.51
Kako čudno pol jih je vedelo, pol ne, ... "Ko so srbski mediji objavili, kaj je mladoletnica storila, je njena 32-letna mati poskušala storiti samomor." Zakaj, skrivanje in zanikanje otroka, pomeni ne želeti ga, zakaj bi se zaradi tega ubila, očitno mogla prenesti, da se je razvedelo, vest zna peči kajne, družina pa je uničena. Kot bi gledal zgodbo iz kakšnega starega filma. "Zdravniki so vztrajali, naj jim pove, kje je otrok." Zakaj neki, saj bi jim morali biti jasno kje je otrok, od kod so pripeljali dekle, tam je, logika, uf kako je težko. Peraa="Ni ona kriva,ampak starši, ker so jo poterali do te črte" Vseeno je del odgovornosti, krivde, tudi njene, lahko bi se, imela je priložnost, odločila drugače, pa še okoliščine, ker je bila menda daleč od družine, so ji šle na roko. Priložnost zamujena, ne vrne se nobena. Damekk="Verjetno so si mislili, kaj bodo drugi (sosedje, sorodniki, znanci) rekli, ker je tako mlada noseča. Le kaj bodo rekli sedaj, ko je ubila otroka." Saj si bral kakšna je bila reakcija matere na to, poskušala se je ubiti, prvič. M12="Ne rečem 2x, da ni podobna ideja (ali kak namig deklici) zrasla kje na zelniku starih staršev v "strahu" pred sramoto ali stroški novega družinskega člana." Možno je tudi to, vsekakor. Black1cat2="Doma niso vedeli, kaj narediti z nosečo hčerko (predvsem so to želeli skriti pred vsemi znanimi) in so jo poslali vstran - v srednjo šolo. Delovali so po načelu - če težav ne vidiš, jih več ni, se bodo že rešile... Seveda je večina prepričana, da bi hčerki morali stati ob strani, ne pa se je enostavno 'znebiti', naj gre s problemi drugam, da jih oni več nimajo! Normalen človek si ne more predstavljati, da bi nekoga, ki ga ima rad, v nesreči zapustil, se ga 'znebil'! Grozljivo se je razpletla ta zgodba!" Verjetno deloma tudi po tem načelu, sicer pa smo prepričani, da je svojemu otroku, ki pač zgodaj zanosi treba stati obstrani, saj smo vendar stari starši otroka, ki ga nosi, tudi to ni od muh, in je kar je, to ni noben tabu, da bi ga morali skrivati. To je šele zaplet cele (družinske) zgodbe, na razplet bomo morali še počakati. Vodnavila="kje pa je oče otroka" Ne kje, temveč kdo, morda so tudi hoteli skriti, mati naredila samomor, ker ni prenesla, da bi se razvedelo, da je nekdo od ... bližnjih. Možno je.
DAEMONIUM
26. 09. 2009 01.08
DA, DA in to ti je SLO v EU! In seveda posledica državljanstva za 500 Sit, sosed je takrat plačal več, ko je dal psa cepit, evo nam Slovenceljni naše SLO!
Abacus
26. 09. 2009 00.59
to je žalostno
leonaXD
25. 09. 2009 21.28
paše njeni starši verjetno jih je bolo sram da bo pri takih letih dobili unuka.
leonaXD
25. 09. 2009 21.28
kura je mutava nebi js nikol otroka zadavla.pa čeprav je moj in čeprav bi ga rodila pri 15 ga nikol nebi umorila.
SeBa Kunej
25. 09. 2009 20.47
kam gre ta svet!!! groza
jezek_pupa_pap2
25. 09. 2009 19.45
To se je zgodilo v Srbiji .....
KarameLaa_
25. 09. 2009 18.13
ojoj..groza :(
Maša Praprotnik
25. 09. 2009 16.02
se strinjam z nino sam vseeno bi lahko v bila bolj čustvena!!
..nina..
25. 09. 2009 15.57
oh... hudo... punca tega sigurno nebi storila, če bi imela razumske starše, s katerimi bi se lahko pogovorila.
kr1tip
25. 09. 2009 15.43
Hudo Imam pa eno pohvalo glede 24UR, da zraven ob takih prispevkih, malo tudi prikažejo kako se da pri nas reševati ob takih situacijah. POHVALNO 24UR
Petrushqa
25. 09. 2009 15.29
vrjemte da je možno da se ne opaz če je ženska noseča. prjatlca je clo še rodila, pa nben ni vedu da je bla noseča. tut tisti ne, k so se pogosto videval z njo. za otroka pa....bogi ane....ni si zaslužu take smrti, usazga nedužnga žiulenja je škoda.
spelaa.
25. 09. 2009 15.23
polnjenapaprika
25. 09. 2009 15.21
zmankalo besed
Maja M 1
25. 09. 2009 15.19
a je to normalno??? 15letnica s tebuhom ki je za šolo NEOPAZEN? tko močna da se ni opazl pa tut vrjetn ni bla...
xxmany
25. 09. 2009 15.12
Dekle naj bi svojega sina zadavila... zadavilo.
josephine33
25. 09. 2009 14.59
Petnajst let. Saj je še sama otroček.