Črna kronika

V dečku našli šest šivank

Peking, 20. 06. 2007 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ker je začel odklanjati hrano, so starši svojega sina odpeljali k zdravniku. Ta je v njegovem telesu odkril šest šivank.

Kako so se šivanke znašle v otrokovem telesu?
Kako so se šivanke znašle v otrokovem telesu? FOTO:

Zdravniki na Kitajskem se ukvarjajo z zelo skrivnostnim primerom. Pred nekaj dnevi so v bolnišnico prepeljali eno leto starega dečka, ki že več dni ni jedel. Pri natančnem pregledu so v njegovem telesu našli šest šivank (dve v prsnem košu, dve v testisih, eno v glavi in eno v trebuhu). Starši otroka trdijo, da ne vedo, kako so se šivanke znašle v otrokovem telesu. Pravijo, da svojega sina ne zlorabljajo in da nanj niso nikoli pazili tujci. "Čim prej moramo dečka operirati. Lahko se zgodi, da vseh šivank ne bomo mogli odstraniti. So namreč zelo tanke in kratke,“ je izjavil eden od zdravnikov.

S primerom se je začela ukvarjati policija, ki izključuje možnost, da bi si deček rane zadal sam.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paparoach@volja.net
21. 06. 2007 21.50
Bogi mišek mali, upam, da bo vse v redu z njim.
Ramzess
21. 06. 2007 12.22
Ionka saj zato gre, otrok je star šele eno leto, še vedno ga previjajo kajne. Tako majhen otrok je že od rojstva praktično ves čas s starši, ki skrbijo zanj, ga kopajo, previjajo in oblačijo, zato se mi zdi noro čudno, da nista ničesar opazila, dvom je upravičen. Starša sta sama izjavila, da otroka ni nikoli do sedaj nihče drug pazil, to velja tudi za sorodnike. Zanimivo da ne ni omembe starejših bratov ali sester ali drugih otrok (sorodstva). Skratka malo je verjetno, da starša res čisto nič ne vesta, kaj se dogajalo z njunim otrokom v preteklem letu, ko morda res nista bila v bližini. Sicer bodo morali vključiti kakšnega parapsihologa, da razišče ta nenavaden fenomen. "S primerom se je začela ukvarjati policija, ki izključuje možnost, da bi si deček rane zadal sam. " Ha, ha, kako pametna ugotovitev, si lahko predstavljate, da bi si še ne eno leto star otrok to naredil sam. Zdravniki so zelo očitno brez slabe vesti zadevo prijavili na policijo, ta pa takoj izjavi tak nesmisel. Kako naj človek potem sploh pričakuje, da bodo ravnali zrelo in primerno. Žal to pomeni tudi, da so vpletli še najmanj socialno skrbstvo, kar za starša gotovo ni prijeten občutek, da jima otroka lahko še vzamejo. Vemo, da posledice takšnega in drugačnega vpletanja raznih služb niso ravno predvidljive, četudi do neke mere poznamo postopke, ravno nasprotno. Morda pa se bo vse vredu kočalo.
Polona Jankovi?
21. 06. 2007 08.13
veš kaj Igor, ne morem verjeti, da vsako stvar tako zakompliciraš. Zakaj moraš takoj pomisliti na starše?
Ramzess
20. 06. 2007 22.15
Zelo nenavadna zgodba, pametno bi bilo ugotoviti kako je do tega prišlo, da se stvar ne bi ponovila. "Starši otroka trdijo, da ne vedo, kako so se šivanke znašle v otrokovem telesu." Morda ne, morda ja. Starši igrajo nedolžne angelčke, ki kao nič videli, nič vedeli. Raje so tiho, kot pa da bi povedali kar vedo, še predobro vedo , da bi jim lahko otroka vzeli. Čudna reč vse skupaj. Fantek je star eno leto, prepričan sem da starši vedo več kot so povedali, že imajo razloge zakaj molčijo. "Lahko se zgodi, da vseh šivank ne bomo mogli odstraniti." To pa ni lepa izjava zdravnika, raje tvegajo zdravje otroka kdaj kasneje, kot pa da bi se potrudili. Naj raje priznajo, da pač niso sposobni odstraniti igel, pa jih bo nekdo drug. Na rentgenu se vidijo, odstranili pa jih ne bi. Ne razumem kako si predstavljajo, da bo otrok živel z iglami v sebi, te se lahko premikajo, lahko povzročijo bogsigavedikaj bilokdaj v prihodnosti. Najbolje bi bilo zdaj vse odstraniti, pa bi bil mir, sicer bodo morali kdaj v prihodnje vseeno še ostale ven pobrat, če ne bo že prepozno. Pa kaj če so tanke in kratke, mar res ne vedo kaj je to mikroskop. Če bi šlo za mojega otroka, se ne bi pogovarjali v tem stilu, to ni noben način. Samo res, pa kako jih je dobil noter. Zanimivo bi bilo vedeti kako se bo stvar razpletla.