Črna kronika

FOTO: Tragičen konec dekliščine

Celje, 26. 04. 2009 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na štajerski avtocesti sta trčila avtomobil in avtobus s 15 potnicami, ki so se vračale z dekliščine. Ena oseba je umrla, ena se še bori za življenje, štiri pa so hudo poškodovane.

Okoli 5.15 zjutraj se je na štajerski avtocesti v bližini izvoza za Ljubečno zgodila huda prometna nesreča – trčila sta osebno vozilo in avtobus.

Avtobus se je prevrnil na streho v obcestni jarek.
Avtobus se je prevrnil na streho v obcestni jarek. FOTO: PGE Celje

Do nesreče je prišlo, ko je 31-letni voznik golfa iz okolice Velenja, ki je vozil iz smeri Dramelj proti Celju, trčil v avtobus prevoznika Vartour, ki je vozil pred njim. Voznik avtobusa je zaradi sunkovitega trka izgubil oblast nad vozilom, zaneslo ga je s ceste, zato se je prevrnil v obcestni jarek ter pristal na strehi.

Voznik osebnega vozila je trčil v avtobus, ki je vozil pred njim.
Voznik osebnega vozila je trčil v avtobus, ki je vozil pred njim. FOTO: PGE Celje

V avtobusu je bilo poleg voznika in sovoznika še dvanajst potnic, ki so se vračale z dekliščine. 25-letnica je, potem ko je padla iz avtobusa in obležala pod njim, umrla, njena prijateljica se še vedno bori za življenje, štiri so hudo poškodovane, ostali pa lažje. Prepeljali so jih na zdravljenje in opazovanje v celjsko bolnišnico. Voznik osebnega vozila je po povzročitvi prometne nesreče peš pobegnil s kraja nesreče, vendar so ga policisti izsledili. Obstaja sum, da je vozil pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja.

Obveščena je bila dežurna izmena Poklicne gasilske enote Celje, katere gasilci so reševali ukleščene in ujete osebe ter pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev. Pri intervenciji je sodelovalo 10 poklicnih gasilcev s štirimi vozili.

Ko so dvignili avtobus, so pod njim našli mrtvo potnico.
Ko so dvignili avtobus, so pod njim našli mrtvo potnico. FOTO: PGE Celje

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta med Dramljami in Celjem zaprta štiri ure.

Na cestah celjske regije je sicer letos umrlo že osem oseb, lani v enakem obdobju pa šest. Pred štirinajstimi dnevi so prav tako v Celju v tragediji življenje izgubili trije 18-letniki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja