Črna kronika

V avtomobilu s 36-letnico, ki je umrla v prometni nesreči, tudi majhen otrok

Celje, 21. 11. 2017 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prometni nesreči na štajerski avtocesti, ki se je končala s smrtnim izidom, je bil poleg 36-letne voznice udeležen tudi majhen otrok. Voznica trčenja v varnostno odbojno ograjo in betonski steber nadvoza ni preživela, otrok pa je utrpel lažje telesne poškodbe. Policisti nesrečo še preiskujejo.

Policija je sporočila več podrobnosti o prometni nesreči s smrtnim izidom na štajerski avtocesti, ki se je zgodila v ponedeljek okoli 9.15 na štajerski avtocesti pri nadvozu Gomilsko. 36-letna Celjanka je med vožnjo iz Vranskega proti Šentrupertu zapeljala desno prek odstavnega pasu, kjer je trčila v varnostno odbojno ograjo in betonski steber nadvoza. Umrla je na kraju nesreče. 

V avtomobilu je bil poleg voznice tudi majhen otrok. "Otrok, ki je bil pravilno zavarovan z zadrževalnim sistemom na otroškem sedežu na zadnjem desnem sedežu v vozilu, je utrpel lažje telesne poškodbe," so sporočili iz PU Celje. 

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila na tem odseku avtoceste dveurna zapora prometa. Policija okoliščine prometne nesreče še preverja, zato še vedno poziva morebitne očividce, naj pokličejo na telefonsko številko policije 113.

Še dve prometni nesreči s hudimi poškodbami

Na območju celjske policijske uprave je sicer včerajšnji dan varnostno precej negativno izstopal. Obravnavali so namreč še dve prometni nesreči s hudimi poškodbami.

Okoli 11.20 je v kraju Platinovec med dostavo pošte padel 49-letni poštar. Vzrok za nesrečo je bila neprilagojena hitrost vožnje z mopedom na poledenelem vozišču. Poštar je pri padcu utrpel odprti zlom leve noge. Reševalno vozilo ga je odpeljalo na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Okoli 11.50 pa so obravnavali prometno nesrečo v Mežici. 58-letni voznik osebnega avtomobila je na zaznamovanem prehodu za pešce v naselju Mežica trčil v 78-letnega pešca iz Mežice. Pešec je pri tem utrpel posebno hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Po vseh zbranih obvestilih bodo voznika kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1