Črna kronika

Ustreljeni tožilec ni v smrtni nevarnosti

Poznan, 09. 01. 2012 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
5

Na tiskovni konferenci o preiskavi uhajanja informacij o letalski nesreči, v kateri je umrl poljski predsednik, je vojaški tožilec najprej zanikal nepravilnosti pri preiskavi, nato pa prosil za premor. Konferenca se je končala tragično.

Vojaška policija pred pisarno tožilca Mikolaja Przybyla, ki je že pri zavesti.
Vojaška policija pred pisarno tožilca Mikolaja Przybyla, ki je že pri zavesti. FOTO: Reuters
Telefoni za pomoč v stiski:

- 112 Reševalna služba

- 01 520 99 00 Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro)

- 116 123 Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna brezplačna številka 24 ur na dan)

- 080 12 34 TOM brezplačni telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

Na tiskovni konferenci v Poznanu je vojaški tožilec Mikolaj Przybyl zanikal navedbe medijev, da so vojaški tožilci pri preiskavi uhajanja informacij glede strmoglavljenja letala kršili zakone in prisluškovali novinarjem. Takoj zatem je novinarje prosil, naj zapustijo njegovo pisarno, da bi lahko "imel premor".

Kmalu se je iz njegove pisarne zaslišal strel. Ko so novinarji odprli vrata, so tožilca našli negibnega na tleh v mlaki krvi, ob njem pa njegovo vojaško pištolo. Przybyla so nemudoma odpeljali v bolnišnico, od koder so sporočili, da kljub strelu v glavo njegovo življenje ni ogroženo.

Poljski predsednik Bronislaw Komorowski je medtem v izjavi zapisal, da je "zaskrbljen" zaradi poskusa samomora. Vodjo državnega urada za varnost Stanislawa Kozieja, državnega tožilca Andrzeja Seremeta in obrambnega ministra Tomasza Siemoniaka je pozval, naj nadzirajo razvoj dogodkov.

Przybyl je na novinarski konferenci izrazil tudi nasprotovanje načrtom državnega tožilca Seremeta, da bi vojaške tožilce nadzirale civilne oblasti. Seremet je sicer dejal, da te odločitve še niso sprejeli.

V nesreči predsednikovega letala je 10. aprila 2010 na poti na spominsko slovesnost v ruski Smolensk ob takratnem poljskem predsedniku Lechu Kaczynskem umrlo še 94 visokih predstavnikov poljske politike in družbe.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
10. 01. 2012 19.25
+3
Danes se zaradi primitivnega ravnanja admina na tem portalu poslavljam. Bilo mi je zadovoljstvo brati vaše misli in komentarje, verjamem pa, da tistih najbolj zanimivih po zaslugi omenjenega individuma sploh nisem videl. Tudi vi mojih večinoma ne. Na sorodnih portalih menda noben zakompleksiranec ne dela problemov in ne frustrira bralcev kot tukaj. Tam me boste prepoznali pod enakim avatarjem, tako da se pravzaprav ne poslavljam od vas temveč samo od 24 kur. Pred dvema ali tremi dnevi se je že en bralec "poslovil" iz razloga, ki sem ga navedel tudi sam. Dokler bo na tem portalu zaposlen ta admin se bodo šefi morali vprašati tudi po tem, kaj neki pomeni pravica do izražanja svojega mnenja, ki je-mimogrede-v demokraciji ustavna.
ak58745@yahoo.com
09. 01. 2012 16.15
+10
posnetek je na youtube in na dnevniku. zaskrbljujoce je, da po strelu pritecejo v dvorano trije kamermani in mu nihce ne pomaga, vsi ga snemajo ko lezi na tleh. podn.
murkecc
09. 01. 2012 19.46
-6
Zakaj bi mu pomagal, če je hotel oditi...
Ramzess
09. 01. 2012 13.59
+10
Lahko bi že vedeli, da to ni bila nesreča, ...temveč del plana, zaradi katerega sta bila med drugim nastavljena tudi predsednika Grčije in Italije, oba člana skupine Bildeberg, ...