Črna kronika

FOTO: Nekdanjo partnerico ustrelil kar trikrat

Maribor, 03. 06. 2010 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska, ki jo je nekdanji večletni partner ustrelil v prsni koš in glavo, je v smrtni nevarnosti. Iz ptujske bolnišnice so jo prepeljali v UKC Maribor, kjer se borijo za njeno življenje.

31-letni moški je včeraj okoli 19.20 na Ptuju ustrelil svojo 26-letno nekdanjo partnerico, nato pa s pištolo sodil tudi sebi. Sam je umrl, 26-letnica pa je bila hudo ranjena in so jo prepeljali v ptujsko bolnišnico, kjer so ji nudili prvo pomoč. Njeno stanje je kritično, prepeljali pa so jo že v mariborski klinični center.

"Poškodovanka je bila pripeljana v sorazmerno težkem stanju s strelnimi poškodbami tako v glavo kot v prsni koš. Naša kirurška ekipa jo je nato oskrbela, stabilizirala in z opravljenimi preiskavami pokazala, da bo potrebno nadaljnje zdravljenje pri specialistih, prsnih kirurgih in možganskih kirurgih, zato je bila v večernih urah premeščena v UKC Maribor," je za oddajo 24UR POPOLDNE povedal Teodor Pevec s kirurškega oddelka Splošne bolnišnice Ptuj.

Gre za novinarko ptujske televizije peTV. Par naj bi bil skupaj več let, razšla pa naj bi se pred nekaj meseci. Tragedija se je zgodila v sobi stanovanja staršev pokojnika, kjer je živel, odkar sta se razšla. Z dekletom naj bi tudi po  prekinitvi ohranila stike, kar je verjetno tudi razlog, da je prišla k njemu. Oče pokojnika naj bi slišal prve tri strele, zato je na silo vstopil v sobo in bil skoraj priča samomoru svojega sina.

S Policijske uprave Maribor so sporočili le, da so ogled končali, podatke o dogodku pa še zbirajo.

SORODNI ČLANKI