Črna kronika

'Umrla bosta dva otroka!'

Generalski Stol, 19. 06. 2008 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Duh župnika z okrvavljeno glavo naj bi v cerkvi na Hrvaškem za lase zgrabil deklico. Videlo naj bi ga 23 otrok.

Duh župnika naj bi strašil v cerkvi (simbolična fotografija).
Duh župnika naj bi strašil v cerkvi (simbolična fotografija). FOTO:

Natanko tri mesece po grozovitem umoru župnika Josipa Rafaja v Generalskem Stolu je hrvaško mestece zajela panika. Otroci, ki so v nedeljo prejeli prvo sveto obhajilo in so se naslednji dan udeležili maše v cerkvi, kjer so se verniki poslovili od umrlega župnika, so brezglavo bežali iz cerkve, češ da so videli duha, poroča Slobodna Dalmacija.

Morda se sliši neverjetno, ampak vseh 23 devetletnikov se drži iste zgodbe in opisuje iste prizore: ''Najprej smo zaslišali igranje orgel, nato se je prikazal duh z rdečimi očmi in krvavo glavo. Jedel je hostijo in se sprehajal pred oltarjem. Luči so utripale, padali so papirčki, ugasnila je večna luč. Duh, ki je nosil rjavi plašč, je v nekem trenutku začel hoditi proti nam. Napovedal je, da bodo v Generalskem Stolu v kratkem umrli dva otroka in en odrasel. Eni izmed deklet je duh podstavil nogo, šok je bil tako velik, da je padla v nezavest. Dvakrat jo je tudi pocukal.''

Župnika Josipa Rafaja naj bi ubil Srećko Uzelac iz Ondića ob Udbini, ki čaka na sojenje. Motiv naj bi bil ljubosumje, ker naj bi imel Rafaj ljubezensko razmerje z Uzelčevo nekdanjo partnerko Evico Kresić. Ubil naj bi ga s pištolo v noči s sobote na cvetno nedeljo.

Otroci so bili v ponedeljek okoli 17.45, ko naj bi se vse to dogajalo, sami v cerkvi. Po domnevno grozljivem dogodku so pridrveli k župniku Vicu Blekiću, ki je bil v bližnjem župnišču. Maša naj bi se začela ob 18. uri.

''Resnica je, da so otroci prestrašeni pritekli, ampak saj vedno nekam hitijo. Povedali so, da so videli duha, ena od deklic se je usedla na tla, ker ji je bilo slabo. Poslal sem jo domov, spremljali so jo starši nekega dečka, ki je bil tudi v cerkvi,'' je povedal. ''Pred tremi meseci se je zgodila tragedija, župnik je bil umorjen. V ponedeljek smo pokopali tudi 25-letnika, ki je umrl za rakom, kar je tudi tragično. Verjetno so se zgodbe rodile iz žalosti,'' je nadaljeval. ''Otroci vse slišijo in imajo bujno domišljijo, zato lahko pride do tega. Poleg tega so zaradi vlage na stenah v cerkvi madeži, ki spominjajo na različne like,'' je dodal.

Meščani ne vedo, komu bi verjeli. Nekateri verjamejo, da se je resnično zgodilo nekaj strašnega, medtem ko drugi prikimavajo župniku. Kakor koli že, otroci, ki naj bi videli bitje iz onostranstva, so do nadaljnjega oproščeni obiskov v cerkvi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vandal2
12. 07. 2008 02.31
tisti, ki je napisal, da je fizik. Verjetno sva potem oba v isti sluzbi in veva, da materija ni vse. Verjetno si bral o teorijah temne snovi... Nazaj na temo. Torej bral sem o primerih, ko naj bi duh poskodoval, pohabil ali celo ubil cloveka. Na internetu ze dolgo casa krozi videoposnetek otroka, katerega strasi duh. Oba starsa naj bi umrla kmalu za tem... Poznamo tudi Bellwitch primer, edini dokazan in argumentiranii primer strokovnjakov, ki so opazovali prisotnosti duhov v neki hisi, ko naj bi duh celo ubil nekoga. Stvar po mojem mnenju res buri domisljijo in vsi vemo, da se vse ne konca le z rojstvom in smrtjo, tudi vesolje ni nastalo iz nic in vse klice po tem, da stvari pridemo do konca.
Fancy.alien
22. 06. 2008 01.53
eni ste pa res???i....kako lahko nekaj komentirate če sploh ne poznate ozadja. Pravite duhov ni..a to pomeni da tudi radijskih, tv,...in ostalih valov ni ker jih ne vidite??? saj imate vendar sprejemnike na katerem se vse to vidi.....ravno tako pa je z nadnaranimi zadevami...ljudje žal ne uporabljamo 100% svojih mozganskih sposobnosti zato tudi določenih stvari ne razumemo..ali ne vidimo..So pa nekateri "mediji" ki pa to lahko vidijo in razložijo.... ah pa kaj bi to razlagal saj bo itak sedaj kontra komentarjev preveč pa lep in dobrih duhov dan vam zelim...
CorseFiat
21. 06. 2008 12.11
Lari fari :) če bi tele duhci res obstajal se nebi kr prkazval tko za foro. Sicer pa tud če bi vidu kej taga bi vedu da ni resnično, ker duhovi ne obstajao. Ko umreš, umreš, čao miško, si sam še pod zemlo.
Nevenka Šmit
20. 06. 2008 20.57
to je bil duh joška jorasa, brez dvoma
mihec.zupopihec@email.si
20. 06. 2008 17.17
ahhh dej dej dej kaj pa so otroci več k pa tist odrasel???? vsi smo enakopravni!!!!!! pa naj bodo otroci, mamice, punce, stare mame, dedeki, očetje, fantje ali bilo kdo že, vsi smo enakopravni in vredni isto, ne vem zakaj vedno te k...... otroke tolk izpostavljate!!!!!!????? hrvate bi pa mogu še kdo drug strašit in ne sam tale "duh"
Thekida
20. 06. 2008 15.53
igor glede na to da se ukvarjam s fiziko bom verjetno razmislu materialisticno in materialisticno je edina razlaga tega sveta. zame se je svet zaceu z velikim pokom in ne bogom. zame boga ni je pa materija. In mislm da mam za sabo mau vec znanstvenih argumentou kot pa ti oz vsi tisti k temu nasprotujejo. In vsak k zna mau s svojo glavo razmislat bo to tt dojeu
deadea
20. 06. 2008 15.26
pozabil sem zakleniti klet... ne bo se ponovilo
Ramzess
20. 06. 2008 13.15
Dodoman.20="Urska....že dejstvo, da se 10000 6-letnih otrok znajde v šolskih klopeh, kjer se jim pere možgane, je za v črno kroniko." To pa itak. Dodoman.20="zaskrbljujoče je kvečjemu dejstvo, da je omenjal smrt 2 otrok...torej so otroci bili ali so ogoženi z strani neznanca." Nevem točno kaj si hotel reči s tem, ampak 'Napovedal je, da bodo v Generalskem Stolu v kratkem umrli dva otroka in en odrasel.', kar pomeni več možnosti, da gre lahko dva izmed teh otrok in neznanega odraslega ali pa za še neznana otroka, zunaj te skupine, in odraslega, lahko gre za družino ali pa ne, lahko gre za zločin, ali pa zgolj za nesrečo. Možnosti je več, zato se ni pametno fiksirati na eno možnost. Thekida="Ampak ljudje sam neki vm bom povedu kako bo duh govoru? baje da glas dajejo glasilke in kukr jst poznam anatomijo ma duh mau tezi glasilke? A tega se pa noben ne uprasaal kaj?" Še en ki je optičal v materialističnem razmišljanju in dojemanju sveta okoli sebe. Mislim, kako bo duh govoril, če nima glasilk, halo, kakšna izjava, čemu mu pa bodo, saj jih ne rabi, on ima svojo 'verzijo' glasilk. Shark87="Najbolj je pa bedn to, da otrokom nihče nikoli ne verjame." Ja res bedn, narobe svet. Odrasli običajno spoznajo, da so otroci, ali otrok, govoril/i resnico, šele, ko je prepozno.
Rok Zorko
20. 06. 2008 12.54
:O :O :O :O :O WWTTTTFFFFF??? :o
Thekida
20. 06. 2008 11.14
Tonček Balonček ti pa tt vidm da mas uprano glavo. Zrd mene lahko mols kukr ti srce pozeli ampak oprosti ce bi molitev vedno pomagala bi se dogajal na tem svetu kar se dogaja, bi usak dan umrl na tisoce otrok zrd lakote al pa ksnih drugih bolezni, mislm da kr neki ljudi mol da se te stvari nebi dogajala pa se. kar se pa teh 23 otrok tice se mi pa prou smiljo k mrojo u cerkev hodt, no ja zdej majo usaj to boniteto da jim ni treba . Ampak ljudje sam neki vm bom povedu kako bo duh govoru? baje da glas dajejo glasilke in kukr jst poznam anatomijo ma duh mau tezi glasilke? A tega se pa noben ne uprasaal kaj? otroci majo bujno domislijo tt mi smo jo mel in je ze dost da pride do nekega nakljucja senc in svetlobe in ze misljo da so duha vidl. Lepo se mejte pa mejte se radi
Matthew Kos
20. 06. 2008 10.29
omggggggggggggggggggg
nosferatu
20. 06. 2008 09.38
Sem mislil, da so samo tamali imeli halucinacije, zdaj pa vidim, da ste eni na forumu tud okuženi s tem fenomenom, hehe! Otrokom tudi ni vedno vsega za verjet, še posebej v tem času, ko si filajo sami glave s Harijem Poterjem, cerkev jim jih fila s truplom na križu, nebesi in peklom, država s pogumom ustašev (oz. domobrancev) in škodljivostjo komunističnih borcev za svobodo (njihovih dedkov) ter sovražnostjo do vseh "drugačnih", šola pa z obilico podatkov, ki jim nikoli ne bodo koristli ter z OBVEZNIM veroukom. Če bi bil pri 9ih letih v taki situaciji, bi se tudi jaz s kolegi zmenil, da vsi povemo eno zgodbico in se izognemo vsaj enemu delu teh neumnosti za nekaj časa... Kar pa se doslednosti zgodb tiče: če froci gledajo par kriminalnih nadaljevank s starši (CSI, Cold Case itd.), so ziher že pogruntali par fint iz teh serij (usklajene zgodbe, uprizarjanje slabosti in omedlevice za vecji efekt itd).
Naske-ZAKON
20. 06. 2008 07.18
zupancicevajama@email.si
20. 06. 2008 07.12
Tesasku umor z motorko na hrvatski nacin..
CyberWorm@volja.net
20. 06. 2008 05.56
inace znjam sta wi zelite :) hehe ti oces da odwezes kaljasnjik a da nema granica :)
malinalimona
20. 06. 2008 02.01
1. definitivno se je otrokom nekdo prikazal, ker otroci si tega dejansko ne bi nikoli izmislili....ta nekdo pa so 3 mulci ki so hotl mal akcije...en je prižigau in ugašau luči, tudi večna luč je v cerkvah sedaj v obliki žarnice...nekdo je pritiskal po orglah, en je pa okol oltarja afne špilau in spravljal otroke v grozo....po možnosti so bili to tisti, ki so vedeli da bodo otroci takrat v cerkvi (kakšen brat itd.) Ko so bili otroci v takem strahu oz afektu pa normalno da ne bi prepoznali tako našemljene niti lastne mame, kaj šele da bi vedeli da bil pod vsem tem njihov bivši župnik! u bistvu, ena preprosta potegavščina, otroci pa vrjetno ne bodo nikoli dejansko izvedeli, da je bilo to potegavščina, zato so te budale, ki so to naredile poskrbele za doživljenjsko fobijo teh otrok. To so naredile res svinje vrh svinj, kar jih obstaja.... 2. do takih (podobnih) zgodbic pa pride sam v primeru, ko si človek nafila glavo z neumnostmi, ko mu možgani ne funkcionirajo več tako kot bi morali ali pa je folk tok naveličan vsakdanjega življenja, da mu pridejo take bedarije v glavo...če bi folk ki dobiva sicer take halucinacije kej pametnega delali, jim tako kot vsem normalnim ne bi skakalo pred njihove res uboge oči
Strelja?ko
20. 06. 2008 01.33
Pazte da ne boste vi slučajno videli duha. Res se dogajajo stvari... Konc koncev nihče ne verjame "čudnim" zgodbam, ane. A oči ko si sam doživljalec pravijo drugače... Kot pravi že en pregovor: Dokler ne vidiš, ne verjameš. In ko boste vi... vam bo kdo verjel?
Shark87
20. 06. 2008 01.20
matejj89 -> podpišem
dodoman.20@gmail.com
20. 06. 2008 00.27
namesto, da se vsi delate pametne(ker to nihče od vas ni sposoben biti) pojdite vsi raje kidat gnoj,ker vsi pribijate gluposti.... Otroke je najverjetneje neldo namerno prestrašil. zaskrbljujoče je kvečjemu dejstvo, da je omenjal smrt 2 otrok...torej so otroci bili ali so ogoženi z strani neznanca.
dodoman.20@gmail.com
20. 06. 2008 00.25
Urska....že dejstvo, da se 10000 6-letnih otrok znajde v šolskih klopeh, kjer se jim pere možgane, je za v črno kroniko.