Črna kronika

Kolesar podlegel poškodbam

Sevnica/Ljutomer, 05. 04. 2011 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na območju Sevnice je 55-letni kolesar zapeljal s ceste in se pri padcu tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Pri Ljutomeru pa je vlak povozil žensko.

V dveh dneh so na slovenskih cestah umrli kar trije kolesarji.
V dveh dneh so na slovenskih cestah umrli kar trije kolesarji. FOTO: Blaž Garbajs

Črni dnevi za kolesarje se nadaljujejo. Potem ko sta v nedeljo umrla dva, je ponedeljek prinesel novo tragično novico. V nesreči pri kraju Malkovec (Sevnica) je namreč umrl 55-letni kolesar z območja Sevnice.

Kot so sporočili s Policijske uprave Brežice, so nekaj pred  osmo uro zvečer na interventno številko 113 klicali iz Malkovca in povedali, da so na njivi opazili ležati moškega. Policisti so se odpravili na kraj nesreče, kjer so ugotovili, da je kolesar domnevno zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal v usek ob cesti in z glavo zadel v betonski jašek. Sevniški reševalci so ga poskušali oživljati a so bile poškodbe prehude. Po prvih ugotovitvah je bil v nesreči udeležen sam. Med vožnjo ni uporabljal čelade.

61-letnik umrl naravne smrti

Kot smo že poročali, sta v nedeljo na slovenskih cestah umrla dva kolesarja. Med Notranjimi Goricami in Logom je po padcu poškodbam podlegel 49-letnik, pri naselju Vonarje na Celjskem pa je umrl 61-letni kolesar. Obdukcija je v tem primeru pokazala, da je umrl naravne smrti in ne zaradi posledic nesreče.

Ker topli dnevi kar vabijo h kolesarjenju, si preberite nekaj nasvetov, kako ravnati, da se izognete nesreči.

Vlak povozil žensko

Nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi v Pomurju. Okoli 18. ure je vlak v železniškem predoru v Mekotnjaku povozil 27-letno žensko, ki je na kraju zaradi hudih poškodb umrla. Policisti so ugotovili, da je strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil na relaciji Ormož–Murska Sobota, v predoru na tirih opazil ležečega človeka. Kljub zaviranju mu vlaka ni uspelo ustaviti. Prizorišče tragičnega dogodka sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou