Črna kronika

Umrl na kraju nesreče

Trbovlje, 20. 09. 2007 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na regionalni cesti Trbovlje - Zagorje je v prometni nesreči umrl 18-letnik.

Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti čelno trčil v kapelico.
Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti čelno trčil v kapelico. FOTO: POP TV

Okrog 9. ure zjutraj je 18-letni Trboveljčan vozil osebni avtomobil znamke Renault 19 po regionalni cesti iz smeri Trbovelj. Pri kraju Selo pri Zagorju je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na levo stran vozišča, kjer je trčil z nasproti vozečim osebnim avtomobilom znamke Citroen xara. 18-letnik se je pri tem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. 28-letni voznik Citroena, njegova sopotnica in otrok so utrpeli lahke telesne poškodbe. Zaradi prometne nesreče je bila cesta zaprta do približno 11.30 ure.

Še dva mrtva na cestah

Zaradi neprilagojene hitrosti se je tudi v sredo zgodila prometna nesreča. Ob 21.45 uri se je 23-letni voznik neregistriranega osebnega avtomobila znamke Opel Astra peljal od Blaguša proti Svetem Juriju ob Ščavnici. V desnem ostrem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal čez vozišče ter čelno trčil v kapelico.

Voznik in njegov 22-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. To sta letos že 22 smrtni žrtvi na pomurskih cestah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klarraaaa ;-)*
25. 01. 2012 20.01
+2
Ja saj vem živlenje teče dalje nimamo kaj najprej sploh nisem dojela da je moj bratranec umrl usoda je usoda to use narava določa kaj in kje se bo kaj zgodilo.Kot sem rekla življenje teče dalje, že 5 let ga nisem videla časa pa ne moremo verteti nazaj. Žal mi je Nejc pogrešam te. :''''''''''''(
snowgal
23. 09. 2007 20.11
včeraj se mi je kr dogajalo na cesti. velik takih čudnih stvari je blo oz. situacij (na srečo ne po moji krivdi). najboljša je bla pa gospa srednjih let, ki je v križišču (ca 200 m nižje, kjer se je smrtno ponesrečil sokrajan iz trbovelj) pridivjala z neprednostne ceste na prednosto. mim grede, gledala me je v avto, nekak sem dobila vtis, da je razmišljala a bo šlo al ne. ma ne govorit, da so samo mladi vozniki nespametni. nespametnih je veliko. res pa je, da voznik začetnik ni vešč vožnje. naj počiva v miru n.h.
lenci12
21. 09. 2007 15.42
mislim da take izjave niso glih primerne tukaj gor.umrli še pokopani niso pa jih opravlajte! bluzer mal se v roke vzem glede tvojih izjav pričakujem da nisi polnoleten kajti samo otroci imajo take izjave! za ostale pa mislim da če se vozijo po cesti res lahko vidijo kako folk vozi(nenormalno)tko da o mladih šoferjih ni govora!!!! svojcem pa iskreno sožalje!
Shot_And_Go
21. 09. 2007 14.14
+3
18 letnik, ki je izgubil življenje je bil moj prijatelj. Zjutraj je zaspal v službo zato je hotu čimprej pridit v zagorje...v ovinku ga je zaradi slabih gum in neprilagojene hitrosti obrnilo in z desnim bokom je priletel v nasprotivozeči avto...ker ni bil privezan je blo trčenje zanj usodno, če bi bil privezan bi verjetno preživel in bil med nami. :( R.I.P Nejc
Alijen
21. 09. 2007 02.14
@fasd8 to se je zgodilo pri oni kapelici pri sv-jurj nasproti ceste proti pokopališču ali v kraljevcih kje?
_pit-bull_
21. 09. 2007 00.37
-1
LOL..kake mate vi..kak pregled pa to..jah pač se je zgodil a ne.. mogoče je rad imel hitro vožnjo .. sprobu kok gre..naredu napako.. ni ulovu avta pa je...usakem se loh to zgodi..pa ni vazn al je mlad voznik al ne..clovk j pac clovk.. ku da noben ni biu tak k j dubu izpit pa grmo d widmo kok to gre..sam prej so bli pac cajti taksni d nisi meu kej izbire pri autih pa pri dnarjih a ne?? no kukr kol že --> R.I.P Nejc Hauptman <--
slivov knedl
20. 09. 2007 20.53
Predlagam,da bodoči kandidat za vozniški izpit,poleg dosedanjega zdravniškega pregleda opravi pregled tudi pri nevropsihiatru in psihologu.Upam si trditi,da jih 30% ne bo dobilo zelene luči.
tony_abcde@yahoo.com
20. 09. 2007 19.51
Žalostno je to, da sta ugasnili še dve življenji. Sreča je pa ta, da ni kakšen nedolžen voznik oz. potniki v drugem vozilu naletel na prehitrega voznika. Glede na sliko, ki sem jo videl je morala biti hitrost krepko presežena morda več kot 100%. Moti me predvsem to, da samo napišejo neprlagojena hitrost. Naj napišejo oceno kakšna hitrost je bila saj se to, da z manjšim odstopanjem brez večjih naporov ugotoviti. Kar se tiče kazni se da enostavno hitro rešiti. Odvzem vozniškega dovoljena, plačilo kazni. Če nima za kazen se odvzame vozilo, se ga proda in lastniku vrne ostanek po plačilu kazni. Izkušnje iz Kanade. Omejitev na cesti 110 km/h, cesta široka, da bi lahko šel najmanj 200 km/h pa nikomur niti na misel ne pade, da bi prekoračil omejitev. Skratka v večini primerov pri nas je prekoračena hitrost močno nad omejitvami in miselnost nedotakljivosti.
Bostjan Petek
20. 09. 2007 18.50
clementia555 Pešcu ki stoji ob cesti ni treba ustavit! Če bi na izpitni ustavil pešcu ki stoji ob cesti in gleda kdaj bo prosto da bo šel čez cesto bi avtomatsko padel. Ko pa pešec nekako nakaže da bi šev rad čez, da nogo na cesto pol pa ustavimo. To kako vozniki danes vozimo to je odvisno samo od vzgoje in kulture voznika. Vse to je v njegovi glavi. Lahko ostrimo zakon kolikor hočemo in ne bo nič bolje. Treba je naredit nekaj da bodo ali bomo vozniki v naših glavah poštimali določene stvari! Potem se bo nekam premaknilo! Vse je v naših glavah. Vse se pa začne najprej z vzgojo naših otrok! Lp.
slivov knedl
20. 09. 2007 17.44
Kazen za prekršek ima učinek šele ko je plačana,oziroma izterjana.To pa je pri nas problem.Tudi 100€ je pri teh (delavskih) plačah veliko,samo plačat,oziroma izterjat bi jo moral v tekočem mesecu,pa de vidmo.
clementia555@yahoo.com
20. 09. 2007 16.17
Mislim, da je po vseh teh porocilih o nesrecah, katere beremo zadnje case, vsako govoricenje o teh ali onih vzrokih samo nepotrebno izgubljanje casa. Vecina voznikov je mladih in v vecini primerov je vzrok za nesrece bodisi neprilagojena hitrost ali alkohol. Lahko se zgovarjamo na prvo ali drugo ali slabe ceste, toda dejstvo je, da je glavni vzrok za veliko stevilo nesrec v Sloveniji predvsem slaba kultura slovenskih voznikov. Ti vozijo prehitro, izsiljujejo prednost, redko ustavijo pescu na prehodu za pesce brez semaforja. Ko se bo vec vlagalo v vzgojo voznika, ki se bo zacel zavedati, da ni sam na cesti, potem bo tudi manj smrtnih zrtev. Dodaj temu se visje kazni za pijance in ostale, pa mislim, da se bi situacija izboljsala. Tako pa avto sole pri nas samo naucijo kako voziti avto, nic pa ne o tem, kako se obnasati na cesti. Dokler ne bomo imeli tega, bo iluzorno pricakovati manjsa stevila smrtnih zrtev na cesti.
Rikeec
20. 09. 2007 14.32
No @bluzer, potem pa tako lahko v kratkem pričakujemo kakšno novico o tebi, kjer bomo pisali komentarje, kako si se vozil brez registriranega avtomobila, trčil zaradi neprilagojene hitrosti, po možnosti pod vplivom alkohola, in podobnega! Me res zanima, če se dolgo ne boš tako sekirall!! Jaz bi se, oprosti že zdaj sekiral zaradi takšnih neumnosti kot jih počneš ti!! Dejstvo pa je, da takšni podleži vedno gredo skozi roko pravice!! :@
katja_perko@siol.net
20. 09. 2007 14.23
spoštovani komentatorji! sopotnik, ki je umrl, je bil naš bratranec, zato vas prosimo, da ne dajajte bolečih komentarjev in da nam pustite, da v miru žalujemo za fantom, ki smo ga imeli radi. zamislite si, kako bi se počutili vi, da se kaj takega zgodi komu od vaših bližnjih. vsi delamo napake, vsi smo krvavi pod kožo. hvala.
slivov knedl
20. 09. 2007 14.16
Pametno se da vozit tudi neregistrirano vozilo vprašljiva je lahko le tehnična brezhibnost.Prekršek pa jasno,da je. V večini primerov vozniki niso brezhibni.Psihično in fizično.
nintendo64@email.si
20. 09. 2007 13.40
fasd8: pravi strokovnjak. hitrost kar nekaj na pamet določate
ona ena
20. 09. 2007 13.32
Ja,na cestah ni popravnih izpitov.Svojemu najstniku to vsak dan trobim.Mladost je norost........ Najtežje na tem svetu je brat takšne članke. Sožalje svojcem
fasd8@msn.com
20. 09. 2007 13.12
Nesreča se zgodila samo zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku v naselju kjer je omejitev 50km/h sta se pokojna peljala 160km/h. Domačim in ostalim svojcem iskreno solžalje. Mladeniča pa RIP
cockta.girl@gmail.com
20. 09. 2007 13.11
Kaj ma 18-letni mulc sploh za divjat po cesti, če je glih izpit nardil... Na srečo ni bila družina težje poškodovana!
zelo star kavkaški ov?ar
20. 09. 2007 13.11
Pri zadnji nesreči je dobro edinole to, da je umrl samo povzročitelj...18 letniki vsekakor niso za spusti samostojno na cesto...
bluzer
20. 09. 2007 12.31
@nejc.svetec: govori kar češ, jaz ostajam pri svojem: čim bolj se je treba voziti z neregistriranimi avti, denar pa, namesto državi in zavarovalnicam, porabit za pijačo. pa še to: če pišeš post meni, na začetku navajanja napišeš @bluzer! če me pa samo omenjaš v svoji pisariji, pa "@" spustiš, hehehe...