Črna kronika

FOTO: Umoril mater svojega otroka

Ljubljana, 04. 06. 2008 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

33-letnico je nekdanji partner fizično in psihično zlorabljal, vendar ga ni želela prijaviti. V ponedeljek jo je ugrabil, sinoči pa petkrat ustrelil. Zatem je sodil še sebi.

Policijska akcija se je končala včeraj zvečer.
Policijska akcija se je končala včeraj zvečer. FOTO: O. J.

Sinoči je policija končala z obsežno akcijo, ki jo je sprožila v ponedeljek, ko je prejela informacijo o ugrabitvi 33-letnice iz Litije. To naj bi ugrabil 45-letni Ljubljančan, informacijo pa je policiji sporočil žrtvin brat.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja sektorja za kriminalistično policijo Branko Japelj, se je vse začelo že 28. maja, ko je osumljenec grozil žrtvi, vendar ga ta ni želela prijaviti. Tistega dne so sorodniki žrtve policiji prijavili ugrabitev 33-letnice. Policija je osumljenca in žrtev čez nekaj ur izsledila na območju Viča, vendar žrtev policiji ni želela prijaviti kaznivega dejanja. Osumljenec in žrtev sta bila namreč nekdanja izvenzakonska partnerja, ki sta skupaj imela tudi enega otroka. Nesoglasja med njima naj bi se začela že leta 2007, saj naj bi bil moški zelo ljubosumen.

Branko Japelj, vodja sektorja kriminalistične policije
Branko Japelj, vodja sektorja kriminalistične policije FOTO: Tomaž Ungar

Kot je znano, je osumljenec žrtev ugrabil v ponedeljek. Odpeljal naj bi jo z avtomobilom znamke citroen, ki so ga kasneje tudi našli dober kilometer od kraja Besnica. Med iskanjem ugrabljene je osumljenec policijo zavajal s tem, da je vsakih nekaj minut vklopil in izklopil telefon. Po telefonu je govoril nekaj minut, bazna postaja pa je kazala različne lokacije, tako so policisti ugotovili, da gre za zavajanje. Kljub vsemu je policija ugotovila lokacijo, kjer sta se zadrževala osumljenec in žrtev.

V gozdu so policisti našli mrtvega osumljenca in njegovo žrtev.
V gozdu so policisti našli mrtvega osumljenca in njegovo žrtev. FOTO: O. J.

Ko so policisti prišli do gozda v bližini Ljubljane in začeli postavljati široko blokado, so ob 19.30 zaslišali strele. Nato so našli dve trupli, moško in žensko - kot kaže, je osumljenec s petimi streli v trebuh in prsni koš pokončal žrtev, nato pa sodil še sebi. Policija je povedala, da drugih znakov nasilja na ženskem truplu ni bilo. Pri osumljencu pa so našli pištolo bernardelli, kalibra 7.65 in več nabojev.

Domačini Besnice so policiji povedali, da so osumljenca in žrtev opazili že prej, vendar sta delovala normalno in nista kazala, da bi bilo kaj narobe.

Pri iskalni akciji so se policistom, policistom konjenikom in policistom s službenimi psi pridružili tudi pripadniki Specialne enote. Pri iskanju pa je sodeloval tudi policijski helikopter.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

darkosi
08. 06. 2008 23.22
reklamacija..rad bi te vidu stat pred mafijcem v temi,ki je v preteklosti že streljal.....pa me prav zanima, če bi še tako otresal gobec...drugače pa so tudi iz telefonov že naredili pištole....
malena__79@hotmail.com
08. 06. 2008 09.01
@reklamacija..če bi se predal policiji,bi dobil le pogojno za ugrabitev.Pa žrtev ga nebi niti tožila,tko da bi bil na prostosti hitro.......in umor ter samomor je načrtoval,sicer nebi kupil pištole,jo ugrabil,ji ljubosumno težil ter ni jo odvlekel v gozd,z namenom ,da bi imel piknik.
reklamacija
07. 06. 2008 17.29
-1
omfg kaj pa tvegajo ti policisti???namerno izivajo pijane ljudi,da lohk pol od zavarovalnice kasirajo,to je edino,ker se zavedajo da jih sodniki scitijo.poznam marskikerga leserja ,ki je vtaknu prst v sekular,reskiru prst za dinar.policaji imajo drugacno varjanto!glih dons pise o smrti navadnega delavca,vsak teden se pise o smrti delavcov.odkar pa jst zivim se pa nism slisu,da bi kaksn policaj padu.sm pa velik bral kolk ljudi so slovenski policaji namerno brez vzroka pobil!!npr:v velenju ko je policaj prevozu rdeco luc in namerno fentu motorista,do tistga mafijca iz celja,ki je potegnu telefon iz zepa,policaj je pa mislu kao,da je potegnu pistolo......noben ni nc odgovarju!!!petra_1 oprosti ampak ti si ena bedasta baba.pejt nazaj v vrtec,ker sola bi bla pretezka zate!
darkosi
07. 06. 2008 14.45
staroselc...ti nisi za nič drugega kot za goli otok..pa kramp vzami s sabo...kmet...ko bi ti vedel kaj morajo naši policisti opravljati za take gnoje kot si ti..da na vsakem koraku nastavljajo glavo in še bi laho našteval..od njih se zmeraj pričakuje da bodo pomagali..za borih 750 eur..hvala bogu da jih je še par takšnih v POLICIJI (čeprav čedalje manj), ki hočejo pomagati, pa čeprav pri tem zelo tvegajo....
Petra_1
07. 06. 2008 12.15
+1
Kot prvo sem čista Slovenka;) Vaš predlog, da nej bi se en naredil gobarja je tud smešen. Preden bi ju ta en "gobar" v celem gozdu našel, bi trajalo, če bi sploh ju našel... Kdorkoli je že vodil tako akcijo je ravnal v redu. bolje, kot pa da čaka križem rok in mu mu dol visi za vse(če jo partner muči). Če jo je ustrelil, jo je itak mel namen(zakaj si je potem priskrbel pištolo) in policija ni kriva za to. hvala bogu, da imamo takšno policijo, ki ji ni vseeno in se odzove na stisko ljudi. pol so pa taki nesposobneži, kot ste vi tukaj, k nimajo druzga dela, kot pljuvat po drugih.
kriss714@amis.net
06. 06. 2008 13.47
Petra, še vedno čakam na tvoj odgovor. Kaj je zdaj tukaj "korektno" in kaj zakonito ? Samo tvoja ocena ali kak resen argument ? Torej, petra (ali petrič) ?
kriss714@amis.net
06. 06. 2008 11.50
Staroselc, ostro, ampak je tudi nekaj resnice v tvojem postu. Policija je polna slaboumnih in zakompleksanih cepcev, ki jim je edina izobrazba gledanje "gud gajs bed gajs" ameriških idiotskih nanizank. Pa še te kapirajo le na pol.
staroselc
06. 06. 2008 11.22
POLICIJA JE LETA 1991STRELJALA PO NEOBOROZENIH SLOVESNKIH VOJAKIH, KI SO SLUZILI V JLA.PROSIM LEPO NAJ SI TISTI KI KOMENTIRATE TO VOJNO OGLEDATE VIDEO KASETO.TAKRAT SO VSAKEGA KI JE IMEL 2ROKI VZELI MED POLICISTE(NESOLANE IDIOTE) IN TI CEPCI SE SEDAJ SEDIJO NA POLICIJSKIH STOLCKIH.DOBIL SMO SE NEKAJ NOVIH AROGANTNIH NEVZGOJENIH MUZOLJASTIH POBURTETNIH 55KG TEZKIH POLICISTOV KI NISO VREDNI DRUGEGA KOT KRAMPA IN LOPATE.POLICISTI NAGNAT IN VOJSKO POSLAT NA CESTE.
reklamacija
06. 06. 2008 09.49
petra_1 ti si tok neumna da cloveka se uzalt nemores,sam neumni zagovarjajo naso nesposobno policijo.sm prov vesel,da so neumni ljudje na strani policije!
reklamacija
06. 06. 2008 09.48
onaj ko ti j... tvojo crnogorsko sestru.
Petra_1
06. 06. 2008 08.47
reklamacija: prov rada bi vidla ker otrok s tako primitivnim razmišljanjem se skriva za tem nickom:)
kriss714@amis.net
05. 06. 2008 19.57
Petra, kako korektno? Kje so pa imeli pravno osnovo za tak lov na človeka?
reklamacija
05. 06. 2008 19.54
lazejo pa tko zlo,da imajo tolk velke nosove,da lohk naenkrat cik kadijo in se tusirajo brez,da bi jim cik ugasnu.
reklamacija
05. 06. 2008 19.50
policaji so krivi,zato ker imajo meglo v hlacah!!!slovenski policisti imajo tko majhne lulceke,da si po jajcih scijejo,jajca imajo pa golobja!!
Petra_1
05. 06. 2008 17.38
Policaji so tukaj ravnali čisto korektno.
Django
05. 06. 2008 17.12
Halo! ce pa je ta zlocinec bil ze enkrat obsoje zaradi posilstva potem pa nimamo kaj vec dosti debatirati take bi pa bilo potrebno minimalno zapreti za vsaj 20 let in jih prisilno sterilisirati tako de nikoli vec ne morejo sexati.nato pa izgnati iz slovenije ce ni Slovenec. Lep Pozdrav Iz Nemcije F.L
reklamacija
05. 06. 2008 16.38
malena_79:kok ves,kdaj je kupil pistolo,kako ves da bi dobil pogojnega,oziroma,kako ves,da je vedu,da bo dobil pogojnega(en butlj pac nima nastudirangaKZ)marsiker policaj tudi nepozna njihovega kz?????vsak normaln clovk bi se ustrasu,do zob oborozenih policajev,ki zadnje case streljajo,tko kot njim pase(po gostilnah.v civilne hise...)to je prej vedu kot pa pa to,da bi dobu pogojnega,ce bi ga!?
hugolin
05. 06. 2008 16.21
tadey.gogala če si ga poznal potem veš da je to načrtoval pa ni ona kriva če je on blesav
zan8
05. 06. 2008 15.32
Zakaj se nihče ne vpraša kako je možno da je bil ta človek pred letom obsojen za posilstvo in fizični napad na bivšo partnerko na POGOJNO kazen!!!!!!! Kdo je bil ta premalo plačani sodnik???Kdo je bil nesposobni ali pač kaj drugega tožilec ki se na to sodbo ni pritožil?Upam da se bodo sodniki med stavko spomnili na pokojno,kajti na njih leži največja odgovornost za to tragedijo!
malena__79@hotmail.com
05. 06. 2008 15.27
oprostite ampak policija ni kriva.!45-letni Ljubljančan je pred ugrabitvijo naredil načrt,kupil namenoma pištolo,žrtvo ugrabil s tem namenom,da bi jo pokončal.tukaj policija ,ne igra nobene vloge.On se je NI ustrašil policije,,saj je vedel,da bi dobil za tovrstno dejanje dobil le pogojno.Odločen je bil,da bo žrtvi vzel življenje ter sebi!