Črna kronika

Ujeli vlomilca Rebeke Dremelj!

Brežice, 12. 03. 2009 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z. / J.K.
Komentarji
11

V hišo Rebeke Dremelj naj bi vlomil 20-letni Mariborčan, sicer star znanec policije. Osumljenec je v priporu, našli pa so tudi računalnik in fotoaparat, na katerem ni več nobenih podatkov.

Ali bo Rebeka Dremelj svoje stvari dobila nazaj?
Ali bo Rebeka Dremelj svoje stvari dobila nazaj? FOTO: Miro Majcen

V hišo Rebeke Dremelj naj bi vlomil 20-letni Mariborčan. Policisti so ga prijeli, včeraj popoldne pa je zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine stopil pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Mariborčan naj bi minuli teden iz hiše na Brezini odnesel denar, računalnik, digitalni fotoaparat, zlatnino, dokumente in bančne kartice. Rebeko naj bi oškodoval za 10.000 evrov. Po vlomu so krški in brežiški kriminalisti opravili ogled kraja, na terenu pa so posebej pozorno preverjali podatke o 20-letnemu Mariborčanu, ki so ga dva dni pred vlomom zaradi sumljivega obnašanja legitimirali v zgodnjih jutranjih urah ob brežiškem pokopališču. Izkazalo se je, da je bil že večkrat ovaden zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, njegov avto pa so na dan vloma opazili v bližini kraja vloma.

Zaradi suma, da je vlomil Mariborčan, so se dolenjski policisti povezali s štajerskimi kolegi. Na podlagi razpisane tiralice so ga v ponedeljek prijeli na Ptuju. Pridržali so ga, nato pa izročili brežiškim možem postave. Z odredbo sodišča so preiskali še njegov avtomobil in stanovanji na območju Ptuja, kjer naj bi se nazadnje zadrževal. Našli so predmete, ki se po serijskih številkah in opisu ujemajo z Rebekinimi.

Poklicali smo tudi Rebeko, njena tiskovna predstavnica Nataša Prodan Miani, pa nam je zatrdila, da Rebeka uradno še nič ne ve. "Rebeke o prijetju osumljenca uradno ni obvestil še nihče, novica je do nje pricurljala iz medijev. Lahko pa potrdim, da so našli tako računalnik kot fotoaparat, vendar pa na nobenem od njiju ni nobenih vsebin več," je za 24ur.com povedala Mianijeva.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou