Črna kronika

Učiteljici amputirali roko pod komolcem

Veljun/Zadar, 09. 06. 2010 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči šolskega avtobusa na Hrvaškem so se trije učenci in učiteljica huje poškodovali. Učiteljici so zdravniki morali amputirati roko pod komolcem. Vodič naj bi voznika opozarjal, naj upočasni vožnjo.

Kot smo poročali že včeraj, se je nekaj pred 19. uro na Hrvaškem v mestu Veljun zgodila prometna nesreča. V šolskem avtobusu, ki je zdrsnil s ceste, je bilo 44 učencev in štirje učitelji iz kraja Prigorje Brdovečko pri Zaprešiću. V Zagreb so se vračali z izleta na Plitvičkih jezerih, ko je avtobus zdrsnil s ceste, trčil v kamniti zid in se prevrnil čez oba vozna pasova.

nesreča pri Veljunu
nesreča pri Veljunu FOTO: dnevnik.hr

Štiri osebe, med njimi trije učenci, so se hudo poškodovali, učiteljici pa so amputirali levo roko pod komolcem. V bolnišnici pravijo, da je operacijo dobro prestala. Čeprav je izgubila veliko krvi, je njeno stanje stabilno.

Po nesreči so v bolnišnico prepeljali 33 učencev tretjega razreda osnovne šole, deset so jih že spustili v domačo oskrbo. Večina si je poškodovala glavo, nekaj jih ima rane in ureznine. Z njimi so se pogovarjali tudi psihologi. Zdravniki ocenjujejo, da bodo otroci hitro okrevali in jih bodo v domačo oskrbo spustili v sedmih dneh.

Poškodovane je sinoči obiskal šolski minister Radovan Fuchs.

Policija vzrok nesreče še preiskuje. Potrdili so, da je 38-letni voznik avtobusa lažje ranjen in da ni bil pod vplivom alkohola. Kot so neuradno poročali mediji, naj bi se voznik avtobusa poskušal izogniti direktnemu trčenju s tovornjakom v enem od ostrih ovinkov, pri čemer je sunkovito zavil v desno, avtobus pa se je prevrnil. Prav tako se neuradno govori, da naj bi vozil prehitro in naj bi ga vodič večkrat opozoril, naj upočasni vožnjo.

Še ena nesreča ...

Včeraj se je na Hrvaškem zgodila še ena nesreča, in sicer v bližini Zadra. Trčila sta avtomobil in avtobus. V nesreči je voznik avtomobila umrl, nekateri potniki pa so bili ranjeni. Na avtobusu je bilo sicer okoli 50 predšolskih otrok, ki so se vračali z morja, a po dosedanjih podatkih niso bili poškodovani.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peter102
10. 06. 2010 09.32
hitrost ubija tukaj je dokaz !!!!!!!!!!!!!!!! ko imaš pa še takšno težo se zelo težko ustaviš!!!!!!
darjan2008
10. 06. 2010 06.38
tele hrvati nas pa vsak dan sproti nasmejijo
jakac8
10. 06. 2010 02.01
Geronemo09.06.2010, 14:22 31 Hmm.... Zdaj pa se vprašajmo: Tovornjak ki naloži tovor recimo v Grazu mora prepeljati tovor v Ljubljano. Pogoj je itak da se mora voznik držati pravil CPP in tovor mora biti nepoškodovan. To je vsem jasno... ??? Zdaj pa vam naročnik reče, da morate tovor prepeljati v Ljubljano v eni uri drugače bodo pošilko zavrnili ali bodo poračunali penale zaradi kasnitve. Zdaj pa si zamislimo en avtobus, nafilano sezono in ogromno prometa in denarja na vidiku. Ne da delam primerjavo z avtobusom in tovornjakom ampak je voznik toliko kriv kot njegov nadrejeni ki zaradi pomanjkanja sredstev izvaja pritisk katerega je lahko na koncu rezultat nesreča.... Danes se več ne gleda na kvaliteto ampak kvantiteto.. ______________________________ Ha, saj to ti verjamem, da je včasih res, samo mislim, da, če se dokaže da hitreje se ne da, ti ne more noben penalov nabijat al še česa in se na sodišču da ....Po drugi strani bi se pa morali prevozniki zavedat, da če do česa pride, so pa tudi kazni...sploh, če gre za več poškodovanih in pol ti tožijo...tud policija bi morala ukrepat zoper take, ki delajo pritisk na šoferje.in to zelo zelo strogo, a to so pa že sanje verjetno v današnjih časih, ko je narobe svet.
jakac8
10. 06. 2010 01.49
Al jaz res zadnje čase opažam tudi pri nas, da nekateri šoferji avtobusov vozijo, kot, da vozijo samo sebe...in če človek pelje po omejitvah, ga hoče tak kar prehitet...Da pa ne govorim, kako eni kamionarji tukaj bliz mene iz kamnoloma grdo vozijo...dobesedno moramo mi na bankine skakat, ker tak hudič se niti malo ne umakne na svojo desno, pa če tudi ima še dost placa-misli da je menda bog, če je ''močnejši''..palicajev pa nikol nikjer-včasih so vsaj kaj vagali, sedaj pa še tistega ne. Ja, tudi palicaji rabijo pesek in kake usluge:-))
Logic Popeye
10. 06. 2010 00.24
maggie24
09. 06. 2010 17.14
Oprostite sam... Radovan Fuchs? looool
Unknown.For.You
09. 06. 2010 15.50
te busarji so nenormalni.Nedoug nazaj bi hmau naš busar (šli smo na izlet) na prelazu zapelu u prepad. Razlog: ni znau zavit v oster ovink,kasnej se je izkazalo,da ni znau pelat niti u rikverc! res sramota da mamo take voznike
saintjozef
09. 06. 2010 14.36
Vodič je "kapitan" avtobusa. Moral bi ustaviti avtobus in poklicati policijo.
Geronemo
09. 06. 2010 14.22
Hmm.... Zdaj pa se vprašajmo: Tovornjak ki naloži tovor recimo v Grazu mora prepeljati tovor v Ljubljano. Pogoj je itak da se mora voznik držati pravil CPP in tovor mora biti nepoškodovan. To je vsem jasno... ??? Zdaj pa vam naročnik reče, da morate tovor prepeljati v Ljubljano v eni uri drugače bodo pošilko zavrnili ali bodo poračunali penale zaradi kasnitve. Zdaj pa si zamislimo en avtobus, nafilano sezono in ogromno prometa in denarja na vidiku. Ne da delam primerjavo z avtobusom in tovornjakom ampak je voznik toliko kriv kot njegov nadrejeni ki zaradi pomanjkanja sredstev izvaja pritisk katerega je lahko na koncu rezultat nesreča.... Danes se več ne gleda na kvaliteto ampak kvantiteto..
Ramzess
09. 06. 2010 14.10
"Vodič naj bi voznika kar nekajkrat opozoril, naj upočasni vožnjo." Nekateri ne dojamejo, pravočasno, da samo opozorila niso vedno dovolj, kako bo sedaj živel s tem dejstvom, da bi lahko preprečil vse to, moral bo. 8-letniki, prepuščeni psihologom (saj ne, da bi bilo napak), o starših, če so jih obvestili (pred mediji), pa niti besede. "Načelnik Policijske postaje Slunj Dražen Živčić je dejal, da je avtobus iz neznanega razloga prehitro zavil v ovinek." Kakšno sprenevedanje, razlog je ja znan, prevelika hitrost, še sami o potrdili, da je prehitro zavil. Čeprav so zamolčali, bogve zakaj, kaj je bilo z voznikom, je v velikih težavah, bil je nekajkrat opozorjen, pa ni upošteval opozoril, zoper odgovornost do otrok, ki jih prevažal. Poravnava menda sledi. "Na avtobusu je bilo sicer okoli 50 predšolskih otrok, ki so se vračali z morja, a po dosedanjih podatkih niso bili poškodovani." To so imeli srečo. Sicer pa kaj se dogaja s temi busi in njihovimi vozniki. Se res ne zavedajo odgovornosti, ki jim je bila naložena.
Psemek_III
09. 06. 2010 13.35
Se mu je mudilo na pivo? Bogi otroci.
Jure Polz
09. 06. 2010 13.02
bad ob nepravem casu na nepravem mestu.