Črna kronika

Pred preiskovalnega sodnika bo stopilo sedem prijetih moških

Kočevje, 20. 02. 2012 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija je prijela sedem ljudi, povezanih z umorom 39-letnika na bencinskem servisu v Kočevju. Poleg same preiskave umora na območju Kočevja izvajajo tudi druge preventivne in operativne aktivnosti, zaradi česar je poostren policijski nadzor.

Včeraj okoli poldneva se je v Kočevju na bencinskem servisu zgodil grozljiv umor. Skupina več ljudi je s palicami in sekiro pred očmi žene in enoletnega otroka ubila 39-letnega moškega. Danes so nam s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da so prostost odvzeli sedmim moškim, ki so stari od 22 do 35 let. Zapisali so tudi, da še naprej zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine nedeljskega dogodka, izvajajo pa tudi druge preventivne in operativne aktivnosti, zaradi česar je na območju prisotnih več policijskih patrulj.

Bencinski servis, na katerem se je zgodil pretresljiv umor.
Bencinski servis, na katerem se je zgodil pretresljiv umor. FOTO: POP TV

Po poročanju prič naj bi skupina moških ubitega napadla z obcestnimi palicami za sneg rdeče in bele barve. Žena umorjenega je povedala, da naj bi družino napadlo več moških, njo in otroka naj bi odrinili stran, pri čemer naj bi otrok padel na tla, nato pa so se spravili na njenega moža. Po napadu so pretepenega moškega s hudimi poškodbami prepeljali v kočevski zdravstveni dom, kjer so nemudoma začeli reanimacijo, ki ni bila uspešna, saj so bile poškodbe prehude.

Pretep na bencinskem servisu pa ni bil začetek spora. Ta naj bi se namreč začel že v soboto zvečer oziroma ponoči, ko naj bi se v pretep zapletla pokojnikov 17-letni nečak in njegov vrstnik iz naselja Trata, od koder naj bi prihajali tudi napadalci, ki so ubili žrtev. Nato naj bi se obračun nadaljeval še v gostišču v obrtni coni pri Kočevju, zadnji napad pa se je zgodil na bencinskem servisu, kjer je bil 39-letnik ubit.

Policija podrobneje preiskuje tudi omenjene dogodke, ki so se zgodili pred umorom 39-letnika, več informacij pa zaradi interesa preiskave za zdaj ne daje. Sporočila je le še, da bo prijete v 48 urah po pridržanju zaslišal tudi preiskovalni sodnik, kar pomeni, da se bo to zgodilo do jutri do 14. ure.

Po poročanju Slovenskih novic je imel umorjeni pred leti težave z drogami, a se je pozdravil in si ustvaril družino. Njegovi znanci domnevajo, da so se napadalci spravili nanj, ker so ga hoteli prisiliti, da se spet začne ukvarjati s preprodajo drog.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3