Črna kronika

Bila je noseča osem mesecev, nato je izginila. Njeno truplo so našli v reki, dojenčico živo v rokah sosedov

Fargo, 30. 08. 2017 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

22-letna Savanna LaFontaine-Greywind je odšla k sosedom, nato pa izginila. Njeno truplo so po dobrem tednu iskanja našli v reki, zavito v plastiko, pri sosedih, kjer naj bi jo nazadnje videli živo, pa so našli dojenčico. Soseda, ki sta policiji povedala različni zgodbi, kako se je deklica znašla pri njiju, sumijo umora. 

Savanna LaFontaine-Greywind iz mesta Fargo v Severni Dakoti je bila v osmem mesecu nosečnosti. Veselo novico je delila tudi na družbenih omrežjih. Pričakovala je deklico.

19. avgusta je svoji družini je povedala, da gre k zgornjim sosedom, pri katerih bo kot model sodelovala pri projektu izdelave oblačil. Nato se ni več oglasila. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Savannina mama je lokalnemu časopisu Duluth News Tribune pojasnila, da je njena hči svoj dom zapustila brez denarnice, tik pred odhodom pa je tudi naročila pico, iz česar gre sklepati, da naj bi se vrnila kmalu. Norberta LaFontaine-Greywind se je po nekaj urah vendarle odpravila k sosedom, kjer pa sta ji stanovalca povedala, da je njena hči že odšla. Zaslutila je, da je nekaj hudo narobe. 

''Osem mesecev je bila noseča. Imela je otečene noge, zato se ni odpravljala na dolge sprehode. Tu je bila še pica, ki je ni pojedla. Od gospe v stanovanju ne bi kar tako odšla nekam po svoje,'' je dejala. Še isti dan je družina prijavila njeno izginotje. 

Truplo našli zavito v plastiko 

Po dobrem tednu iskanja so jo kajakaši v nedeljo našli v reki v sosednji zvezni državi Minnesota. Njeno truplo je bilo ovito v plastiko in zalepljeno z lepilnim trakom. 

Nekaj dni pred tem so v stanovanju sosedov, kamor je odšla LaFontaine-Greywindova, našli živo in zdravo dojenčico. Oblasti verjamejo, da je dojenčica otrok pokojne, a čakajo še na potrditev DNK-analize. 

Policija za zdaj molči, na kakšen način je umrla 22-letnica oziroma kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati sosedovega stanovanja. Vprašanje brez odgovora ostaja tudi, kako se je rodila deklica. Policija zavrača namigovanja o ugrabitvi deklice in da naj bi bila 22-letnica prisiljena roditi oziroma še več, da naj bi jih otroka iz trebuha vzeli nasilno. 

''Še vedno moramo veliko preiskati, da bomo zložili koščke zgodbe,'' je dejal šef policije v Fargu David Todd

Različni zgodbi 

A dejstvo je, da je bila umorjena. Za umor pa sumijo 32-letnega Williama Hoehna in 38-letno Brooke Crews, v njuno stanovanje se je namreč 22-letnica napotila pred izginotjem. Dvojica je policiji povedala različni zgodbi, kaj se je dogajalo po obisku 22-letnice in kako sta v roke dobila dojenčico. 

Crewsova je policiji povedala, da je 22-letnico povabila v zgornje stanovanje in ji povedala, kako sprožiti porod. Dva dni pozneje naj bi se LaFontaine-Greywindova vrnila k njej in ji izročila deklico. Priznala je, da je izkoristila priložnost in vzela dojenčico in jo je svetu celo želela predstaviti kot svojo. 

Policija je stanovanje po izginotju nosečnice pregledala trikrat, a niso našli ne sledu kriminalnega dejanja ne dojenčice. 24. avgusta so dobili sodno odredbo za hišno preiskavo, takrat pa so našli deklico, torej nekaj dni preden so našli truplo 22-letne LaFontaine-Greywindove. Todd je dejal, da je mogoče, da otroka ob prvih treh prihodih policije ni bilo v stanovanju. 

Hoehn je policiji povedal drugačno zgodbo. Po prihodu domov je po njegovih besedah našel Crewsovo, kako je čistila kri v kopalnici, pokazala mu je otroka. ''To je najin otrok, to je najina družina,'' naj bi mu rekla Crewsova. Priznal je, da je krvave brisače in čevlje odvrgel v zabojnike na drugem koncu mesta. 

Očka ji je dal ime Haisley Jo

Svet se je podrl tudi partnerju LaFontaine-Greywindove in očetu deklice Ashtonu Mathenyju, ki je razočaran, ker ne sme videti deklice, dokler ne bodo znani izsledki DNK-analize. ''Priznavajo, da je to najin otrok. Prepričan sem, da če bi jo videl, bi vedel, čigava je,'' je dejal. 

Dodal je, da je deklico imenoval Haisley Jo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezveze13
01. 09. 2017 12.08
-1
jaz sem očka bom poskrbe za hčerko ne pa za mamico
SEJBOBOL
30. 08. 2017 16.08
+2
Kolk butlu tu na portalu , no se dobijo tud hvale vredni ...
AxisDeus
30. 08. 2017 15.55
+12
Katastrofa, ampak gre že za slišano medicinsko diagnozo, ko druga ženska doživlja fantomsko nosečnost, s katero hoče ponavadi tipa, naivneža, privezati nase in dobiti pozornost. Žal mi je za obe, dekle in punčko ...
Perrun
30. 08. 2017 15.19
+7
Pa ravno v Fargotu..zanimivo.
svizecincokolada
30. 08. 2017 14.17
+22
eni ste res tako maloumni, da je za znoret,... kot da je dojenje tu največji problem,... ker za ženske brez mleka ob porodu še nisi slišal,...
Nekdo tam
30. 08. 2017 12.54
-62
Hmm...kako bi jo pa dojila...a ji je potem tudi odrezala obe prsi...
Nekdo tam
30. 08. 2017 12.55
-38
brusilec
30. 08. 2017 13.00
+58
? še nisi slišal za umetno mleko za dojenje?
kekec414
30. 08. 2017 16.54
+8
tata_mata
31. 08. 2017 09.27
+1