Črna kronika

10 mesecev pogojne kazni, ker je preprečil dostojni pokop žene

London, 01. 08. 2012 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
3

Sodišče je britanskemu dediču podjetja Tetra Pak Hansu Kristianu Rausingu zaradi "preprečitve zakonitega in dostojnega pokopa" žene Eve izreklo pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, še dva meseca pogojne zaporne kazni pa je dobil zaradi vožnje pod vplivom mamil.

Policija je truplo Eve Rausing odkrila pod kupom oblačil in vrečk za smeti 9. julija, potem ko so policisti dediča podjetja Tetra Pak Hansa Kristiana Rausinga ustavili zaradi neustrezne vožnje.

Preiskava je pokazala, da je Rausingova umrla že 7. maja, v njenem telesu pa so našli sledi drog, med drugim kokaina. Kljub temu vzroka smrti uradno še niso potrdili.

Rausing je policiji povedal, da on ni tisti, ki je svoji ženi priskrbel droge, in je prepričan, da je po njeni smrti doživel 'neke vrste živčni zlom'. "Ne spominjam se dobro dogodkov po Evini smrti. Lahko zagotovim le, da ji nikoli ne bi želel ali storil kaj slabega. Mislim, da vse od njene smrti nisem več razumen," je povedal. Zadnjih nekaj tednov se Rausing sicer zdravi v psihiatrični bolnišnici.

Hiša zakoncev Rausing v Londonu
Hiša zakoncev Rausing v Londonu FOTO: Reuters

Danes mu je sodišče izreklo pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, še dva meseca pogojne zaporne kazni pa je dobil zaradi vožnje pod vplivom mamil. Za dve leti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, moral bo tudi na program za odvajanje od mamil.

Par, ki se je poročil v 80. letih prejšnjega stoletja, se je leta boril z zasvojenostjo z mamili, na drugi strani pa je podarjal milijone organizacijam, ki se borijo proti zasvojenosti z mamili. Njun boj z odvisnostjo je bil na očeh javnosti od leta 2008, ko so Rausingovo aretirali, ker je poskušala na ameriško veleposlaništvo v Londonu pretihotapiti mamila. Imata štiri otroke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BMWmunja
01. 08. 2012 23.43
+0
Pogojno se obsoja, če je možno, ta kaznivo dejanje ponovimo v taki ali slični obliki. Če tip nima rezervne žene valjda ni šans, da bi zadevo ponovil...
KML
01. 08. 2012 20.04
+2
Še ena tragična zgodba, ki uči, da denar ne kupi sreče.
CDROM
01. 08. 2012 17.11
+4
Kaj truplo je 2 meseca doma na tleh ležalo al kaj? Kak prizor so morali policisti doživet!