Črna kronika

VIDEO: Srhljivo odkritje: v hiši na Bavarskem našli trupla sedmih novorojenčkov

Berlin, 13. 11. 2015 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški policisti so v hiši na severu Bavarske odkrili trupla sedmih novorojenčkov. Tamkajšnji mediji poročajo, da so jih našli v kartonastih škatlah, bila pa naj bi že v precej razpadajočem stanju. Lokalni prebivalci so pretreseni, saj gre za majhno mesto, kjer vsak pozna vsakogar.

Nemški policisti so v hiši v Wallenfelsu na severu Bavarske, tik ob meji s Češko, odkrili trupla več novorojenčkov.

Z informacijami so zelo skopi. Povedali so, da še ugotavljajo, koliko je trupel, koliko so stara in kdo je v času njihovih smrti živel v hiši. "Preiskava poteka," je povedala tiskovna predstavnica Anne Höfer. Več informacij naj bi razkrili danes na novinarski konferenci.

Hiša groze, v kateri so naleteli na trupla.
Hiša groze, v kateri so naleteli na trupla. FOTO: Reuters video

Šokantno odkritje v kartonastih škatlah

Nemški Bild je najprej poročal, da sta trupelci dve, nato se je izkazalo, da jih je kar sedem. Nanje naj bi v četrtek med pospravljanjem okoli 16. ure naletela družina, ki živi v hiši. V že precej razpadajočem stanju naj bi ležala v kartonastih škatlah v eni od sob. "Nikoli ne bomo povedali tega, kaj smo videli," je povedal eden od članov družine.

Forenziki so delali pozno v noč. Trupla so odpeljali v eni krsti in jih predali mrliškemu ogledniku, ki bo določil čas smrti, spol otrok in vzrok smrti.

Po informacijah nemških medijev policija v povezavi s primerom išče 46-letno žensko, soprogo moškega, ki živi v hiši. Skupaj naj bi imela tri otroke, ona pa naj bi imela še štiri iz prejšnjih zvez oz. zakonov. Iz hiše se je odselila konec septembra, po hudem prepiru s svojim možem.

Župan: Brez besed sem!

Lokalni prebivalci so pretreseni, župan Jens Korn pa je za Focus Online povedal: "Brez besed sem! Smo zelo majhno mesto, imamo 2.800 prebivalcev, tukaj vsak pozna vsakogar. Šokirani smo in sprašujemo se: Kdo bi lahko storil kaj takega?" Kot pravi, družino dobro pozna, bila naj bi povsem normalna. Trije otroci so verjetno bratje in sestre teh novorojenčkov. "Naše misli so zdaj pri njih," je dejal.

Sosedje so povedali, da je bila 45-letnica pogosto noseča. "Povedala mi je, da je imela štiri splave," je dejal eden od njih. Družina je bila tudi po njihovih besedah prijazna, ona je bila zaposlena v trafiki, med počitnicami pa je delala tudi na bližnjem bazenu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3