Črna kronika

FOTO: V tragediji v Celju umrli trije najstniki

Celje, 15. 04. 2009 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Celju se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri mlade osebe. 18-letnik je z osebnim vozilom prehiteval pred seboj vozečo kolono vozil in čelno trčil v avtobus prevoznika Izletnik. Poleg voznika sta na kraju nesreče umrla tudi njegova sopotnika.

V Celju se je zgodila huda prometna nesreča.
V Celju se je zgodila huda prometna nesreča. FOTO: Mitja Majer

Okoli 14.30 se je v naselju Slance v Celju zgodila huda prometna nesreča. Kot so za 24ur.com povedali na PU Celje, sta na Kidričevi ulici pri Cinkarni trčila osebni avtomobil in avtobus. Tri osebe so umrle.

Letos je na območju PU Celje v prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi, lani v enakem obdobju štirje.

Do nesreče je prišlo, ko je 18-letni voznik osebnega vozila fiat punto iz območja Šmarja pri Jelšah, ki je vozil v smeri proti Celju, prehiteval pred seboj vozečo kolono vozil. Pri tem je čelno trčil v avtobus, ki je pripeljal nasproti. Poleg voznika sta umrla še sopotnica iz območja Mozirja in sopotnik iz območja Šmarja pri Jelšah, oba stara 18 let, so na PU Celje zapisali v sporočilu za javnost.

Nesreča v Celju
Nesreča v Celju FOTO: Mitja Majer

V nesreči je bil udeležen avtobus celjskega prevoznika Izletnik. "Voznik avtobusa je pretresen in v šoku, a ni poškodovan. Odpeljali smo ga domov, saj medicinska pomoč ni bila potrebna. V kratkem bo obiskal zdravnika, ki bo odredil, kako naprej in ali bo ostal na bolniški. Podatka, koliko potnikov je bilo na avtobusu, nimam. Dva ali trije od njih imajo nekaj manjših prask, hudo poškodovan pa ni nihče," je za 24ur.com povedal Boštjan Čokl, direktor marketinga podjetja Izletnik, ki je bil v imenu avtobusnega prevoznika na kraju dogodka.

Prometna nesreča v Celju
Prometna nesreča v Celju FOTO: Rajko Savković

Pri nesreči so morali posredovati tudi gasilci, ki so s tehničnim posegom iz osebnega vozila izrezali tri vkleščene osebe. “Šlo je za klasično tehnično reševanje. Po nesreči smo tri smrtne žrtve izrezali iz pločevine, zanje je bilo že prepozno. Na terenu so bila tri reševalna vozila in šest gasilcev,“ so za 24ur.com povedali na Poklicni gasilski enoti Celje.

Prometna nesreča v Celju
Prometna nesreča v Celju FOTO: Rajko Savković

Cesta Celje–Teharje je bila zaradi nesreče zaprta dobri dve uri.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja