Črna kronika

FOTO: Voznik preživel, trije sopotniki umrli

Divača, 02. 07. 2010 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.S./D.L.
Komentarji
0

81-letnik je na primorski avtocesti vozil proti Obali. Med prehitevanjem tovornega vozila pa je iz neznanega razloga nenadno zapeljal pred prehitevano vozilo, nato pa v desno čez vozišče in pristal v jarku. Sopotniki so umrli na kraju nesreče, voznik se zdravi v KC Ljubljana.

Nesreča na primorki
Nesreča na primorki FOTO: PGD Postojna

Nekaj po 8. uri zjutraj se je na avtocesti Razdrto–Senožeče, v občini Divača, zgodila prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, ena pa je bila huje poškodovana. 

Kot so sporočili iz PU Koper, je 81-letni voznik z območja Ljubljane vozil osebni avtomobil od Razdrtega proti Kopru. Pred odcepom za Senožeče je začel prehitevati tovorno vozilo, ko je bil še na prehitevalnem pasu, pa je nenadoma iz neznanega vzroka zapeljal desno pred tovornjak, ki ga je prehiteval, in preko voznega pasu desno z vozišča v jarek.

Nesreča na primorki
Nesreča na primorki FOTO: PGD Postojna

Sopotnici, stari 67 let, ki sta sedeli na zadnjih sedežih in nista uporabljali varnostnega pasu, sta padli iz vozila in na kraju nesreče umrli. Na kraju je umrl tudi 74-letni sopotnik v avtomobilu, ki so ga iz zverižene pločevine tako kot voznika rešili gasilci PGD Postojna. Voznika so s hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v ljubljanski klinični center.

Zdravnik je za sopotnika odredil sanitarno obdukcijo, medtem ko bo voznik pregledan v bolnišnici, so še sporočili iz PU Koper.

Nesreča na primorki
Nesreča na primorki FOTO: PGD Postojna

VCO: Slovenske ceste med najbolj nevarnimi

Avstrijski motoklub VCO je pred kratkim slovenske ceste označil za najnevarnejše, imamo pa na naših cestah tudi 'črne točke', kjer se zgodi več nesreč.

Najhujše prometne nesreče

Najhujša prometna nesreča na slovenskih cestah se je zgodila aprila 2005 na dolenjski magistrali. Umrle so štiri delavke iz Trebnjega, ki so se vračale z dela, ter družina iz Kranjske Gore: 51-letni oče, 46-letna mati, 25-letni sin in 5-letna vnukinja.

Na poljanskem klancu sta se oplazila kombi in priklopnik, ki je prevažal avtomobile. Kombi je po trku zapeljal s ceste, priklopnik pa na nasprotni pas, kjer se je prevrnil in pod seboj pokopal še tri osebne avtomobile. Vozila so hitro zagorela, ljudem, vkleščenim v njih, pa nihče ni mogel pomagati. S priklopnika, ki se je prelomil, so popadali tudi naloženi avtomobili. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas.

Konec avgusta 2007 se je tragična nesreča zgodila na ljubljanski obvoznici, med predoroma Golovec in Strmec. Povzročitelj je bil 27-letni Romun, ki je med predoroma začel polkrožno obračati. Takrat je nasproti pravilno pripeljal 64-letnik in silovito trčil v njegovo vozilo. Umrlo je vseh pet potnikov v vozilu Romuna ter voznik in sopotnica v drugem vozilu.

Konec maja 2001 se je v črnino ovila vas Ravnica v bližini Nove Gorice. Med vračanjem z zabave se je namreč smrtno ponesrečilo pet njihovih sovaščanov, starih od 25 do 30 let. Terenec, s katerim so se vozili, je v ovinku zaneslo, prevrnil se je na bok in obstal na strehi. Šest mladeničev je ostalo ukleščenih pod njim, preživel je le eden. Vozilo je imelo platneno streho in ni imelo varnostnega loka, zato možnosti za preživetje skoraj niso imeli.

Tri smrtne žrtve je zahtevala prometna nesreča, ki se je pred petimi leti zgodila na Celovški cesti v Ljubljani. Vzrok je bila prehitra vožnja, umrli pa so atleti, stari 25, 23 in 17 let.

Oktobra lani pa so tri mlada dekleta – 21-, 22- in 24-letnica – umrla na štajerski avtocesti pri Arji vasi. V njihov avtomobil se je zaletel vinjen voznik, ki je v napačno smer zapeljal na avtocesto. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja