Črna kronika

Trem nasilnežem prepovedali približevanje svojim partnericam

Kranj, 07. 03. 2017 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gorenjski policisti so imeli precej dela z nasilnimi partnerji, saj so kar v treh primerih izrekli prepoved približevanja žrtvam. Nasilje je nesprejemljivo, zato pomoč poiščite takoj.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali kar tri primere nasilja v družini. Kot je zapisal Bojan Kos s PU Kranj, je šlo v vseh treh primerih za nasilje, ki se je dogajalo za zaprtimi vrati, v vseh treh primerih je šlo tudi za dolgotrajno nasilje. Žrtvam je očitno prekipelo in so se odločile za prijavo. Policisti sicer vse tri zadeve še preiskujejo. V tem času pa so vsem trem nasilnežem izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. 

Nasilje je nesprejemljivo, zanj pa so odgovorni izključno tisti, ki ga povzročajo, opozarjajo na policiji in pozivajo žrtve, naj pomoč poiščejo takoj. Na tak način lahko namreč preprečijo hujša dejanja ter tudi posledice.

Nasilje v družini je, če kdo v družinski skupnosti z drugim grdo ravna, ga pretepa ali z njim drugače boleče ali ponižujoče ravna, mu grozi s smrtjo, preganja iz skupnega prebivališča ali mu omejuje svobodo gibanja, ga zalezuje, ga sili k delu ali opuščanju dela ali ga na kakršen koli način spravlja v podrejen položaj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
07. 03. 2017 13.12
+1
OK možakarji, zdaj pa res ne več tepst.... Če boste spet tepli vam bomo morali dati 3 mesece pogojne. 3 mesece boste pa ja zdržali, saj ste moški, ne?
Razumnež
07. 03. 2017 13.13
+1
ammmm ženske vam pa vse najboljše za skorajšnji praznik dan žena.
jafalical
07. 03. 2017 11.57
+0
Se strinjam, da se je izdalo prepoved priblizevanja...ker kakrsnokoli nasilje ni in ni za kamorkoli, ne sodi v kaksnokoli druzino.Zrtve pa trpijo, najbolj otroc.Je pa tudi res, da je nasa soseda, ki jo moz ze nekaj časa ponizuje,morda ne samo verbalno, tudi fizicno...sploh od kar je treba vec odgovornosti prevzeti do otroka, ki je solo obvezen in je navzven povsem o.k. mozakar.Ampak do svoje druzine (zena ,otroc) pa groza...in je uspel pretentat policijo, da so zeni napisali kazen, čeprav je skusala prepreciti se vecje nasilje, skodo...In se vcasih vprasam kako nekdo lahko policijo pretenta do te mere, da mu pac verjemejo...Ceprav je mozakar ze v preteklosti veckrat navzkriz z zakonom??
Roxy79
07. 03. 2017 11.37
+4
PA je sploh potrebno po komentarju? Zdej...al polcaje zapret...... al zlikovce? Ne vem.. zgleda da bo treba počas začet zapirat sodnike in polcaje. Prepoved približevanja. Hmm... en velik bla bla bla. Dokler ne bodo začel tem brutalcem dajat zapestnice z GPS-om okol noge...al pa samo zapestnico in če mrdne dlje kot 30m od hiše neka začne svirat.... do tedaj je samo tole..prepoved približevanja... en velik bla bla bla. Al pa je to zaradi reklame psihologov in ponoči...(da se malce sfinancirajo z davkoplačevalskim denarjem..)
enakostzavse
07. 03. 2017 11.08
+3
Sem pa zbegan. Na drugi strani pa pišejo da se teli "junaki iz Krškega in Brežic. A so me narobe učili geografijo, ali so jo po novih ugotovitvah, spremenili. Mogoče pa na fdvju nimajo geografije ? Ali pa je možno da je popolnoma enak primer ?
me987
07. 03. 2017 10.26
+5
najverjetneje so bili vsi sheftani od ilegalne trave.. aja, čakaj, saj gre le za legalni alkohol.