Črna kronika

24-letni voznik tovornjaka zaprl pot 49-letnemu motoristu. Po trčenju motorist umrl na kraju nesreče

Slovenska Bistrica, 31. 03. 2016 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na cesti Slovenska Bistrica - Oplotnica sta trčila voznik tovornega vozila in motorist, ki je poškodbam podlegel na kraju nesreče. 24-letni voznik tovornjaka se je vključeval na prednostno cesto. Pri tem je zaprl pot 49-letnemu motoristu, ki je kljub zaviranju trčil v desno bočno stran tovornjaka.

Okoli 15.10 se je zgodila prometna nesreča na cesti Slovenska Bistrica - Oplotnica, ki se je končala tragično. Trčila sta voznik tovornega vozila in motorist, ki pa je podlegel poškodbam na kraju nesreče. 

Policisti so z ogledom, ki sta se ga udeležila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka ter z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila, ko se je 24-letni državljan Slovenije s tovornim vozilom vključeval na prednostno regionalno cesto in ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu, na katerega se je vključeval, je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Bojan Kitel.

S svojim vozilom je zaprl pot 49-letnemu motoristu, ki je pripeljal z njegove desne strani, in sicer iz smeri Oplotnice v smeri Slovenske Bistrice. Motorist je kljub zaviranju trčil s sprednjim čelnim delom v desno bočno stran kabine tovornega vozila. Po trčenju je motorno kolo odbilo v desno, preko bankine v obcestni jarek, kjer je obležalo. Voznik je po trčenju obležal na travnati površini ob vozišču. Umrl je na kraju nesreče.

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper voznika tovornega avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom.

Že tretja smrtna žrtev na slovenskih cestah med motoristi v štirih dneh

Včeraj je umrl motorist pri Pesnici, potem ko je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in trčil v kovinski drog prometnega znaka. V ponedeljek pa je domnevno na poti domov z blagoslova motoristov v Mirni Peči pri Litiji umrl 59-letni motorist.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3