Črna kronika

Nesreča skuterjev: 'Na naša opozorila se nista odzvala'

Ptuj, 15. 08. 2011 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ptujskem jezeru sta trčila vodna skuterja. V nesreči je eden od voznikov skuterja ostal brez noge. Prepeljali so ga v ptujsko bolnišnico, a poškodba je bila tako huda, da je moški umrl.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je na Ptujskem jezeru včeraj okoli 19. ure zgodila nesreča na vodi. Trčila sta namreč vodna skuterja.

Kot so sporočili s PU Maribor, se je nesreča zgodila okoli 150 metrov pred pristaniščem Ranca. V nesreči je eden od voznikov izgubil desno nogo, reševalci pa so ga prepeljali v ptujsko bolnišnico. Poškodbe so bile tako hude, da je moški v bolnišnici umrl.

Policisti so oba vodna skuterja zasegli, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil. V nesreči so sicer posredovali tudi gasilci PGD Ptuj in Podvodno reševalna služba Ptuj.

"Voznika nista upoštevala opozoril"

Iz Zavoda za šport Ptuj in podjetja Radial Ptuj (upravljavca oziroma izvajalca objekta, kjer se je zgodila nesreča) so sporočili, da so voznika obeh skuterjev opozorili, da je njun čas zadrževanja na vodni površini potekel ob 19. uri. Pravijo, da se na njihova opozorila voznika nista odzvala, "kar je botrovalo nezgodi, ki se je pripetila ob 19. uri in 12 minut".

Navajajo tudi, da se uporaba vodne površine dovoljuje v skladu z zakonom o celinskih vodah in občinskim odlokom, pravila plovbe pa so javno izobešena tudi ob vstopu na vodno površino: "Kljub navedenemu se iz leta v leto povečuje število uporabnikov, ki pa ne upoštevajo vseh predpisanih določil. Izvajalec objekta pa po določilih zakona in odloka nima pravice sankcionirati nediscipliniranih uporabnikov vodnih površin."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3