Črna kronika

Tragična smrt sedemletne kolesarke: za nesrečo naj bi bili soodgovorni trije pregledovalci cest

Ljubljana, 21. 07. 2016 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

5. julija lani se je na cesti med Vojnikom in Šmartnim zgodila tragična nesreča, v kateri je umrla sedemletna kolesarka, ki je zapeljala v udarno jamo. Na celjskem državnem tožilstvu menijo, da je več odgovornih storilo kaznivo dejanje opustitve nadzora v javnem prometu. Če jim bodo dokazali odgovornost za smrt deklice, jim grozil do osem let zaporne kazni.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Nastja se je peljala do babice in dedka
    01:27
    Iz SVETA: Nastja se je peljala do babice in dedka
  • Iz 24UR: Udarna jama
    02:16
    Iz 24UR: Udarna jama
Območje, kjer se je 5. julija lani ponesrečila kolesarka.
Območje, kjer se je 5. julija lani ponesrečila kolesarka. FOTO: Vo-ka

Po poročanju Dela so leto dni po smrti sedemletne kolesarke, ki je med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem v Rožni dolini zapeljala v večjo udarno jamo in nato v bolnišnici umrla, na celjskem državnem tožilstvu na sodišče vložili zahtevo za sodno preiskavo. Menijo namreč, da je več odgovornih storilo kaznivo dejanje opustitve nadzora v javnem prometu. Po neuradnih informacijah Dela gre za tri pregledovalce cest.

Kot smo takrat poročali, je deklica, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre, zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Na odseku ceste, kjer se je deklica ponesrečila, so opozorilno tablo, ki označuje nevarnost na cesti, postavili po nesreči.

Celjska družba Vodovod in kanalizacija (Vo-ka) je takrat sporočila, da je bila cesta Vojnik–Brezova–Šmartno v Rožni dolini nazadnje pregledana tri dni pred nesrečo. Na tem območju je bilo sicer junija hujše neurje z nalivi, zato je vzdrževalec takrat odstranil posledice neurja s cest in popravil poškodbe na bankinah.

Celjski policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja opustitve nadzora v javnem prometu ovadili odgovorno osebo pogodbenega podjetja za vzdrževanje ceste. A po poročanju Dela omenjena oseba ni več med osumljenci, saj so med enoletno tožilsko preiskavo sklenili, da so za nesrečo soodgovorni trije pregledovalci cest. Zahteva za sodno preiskavo naj bi bila uvedena zoper njih, še poroča Delo. Kazensko ovadbo naj bi dvakrat poslali nazaj v dopolnitev, še piše današnje Delo.

Delavcem, ki so skrbeli za urejenost in varnost tega odseka, grozi do osem let zaporne kazni, če jim bodo dokazali odgovornost za smrt deklice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3