Črna kronika

Najprej umorjeni, nato zažgani

Krško, 23. 03. 2011 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./B.K.
Komentarji
185

V torkovem požaru v vasi Volovnik v bližini Krškega so gasilci našli tri zoglenela trupla, po podatkih policije pa je obdukcija pokojnih pokazala, da so vsi trije umrli nasilne smrti, neuradno so bili ustreljeni.

Policija poziva morebitne očividce in vse, ki bi lahko imeli kakršne koli uporabne podatke, ki bi pomagali pojasniti in razjasniti okoliščine tragične smrti treh oseb in požara, da to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00

Šlo naj bi za očeta, mamo in sina. Obstaja velika verjetnost, da se je zgodil trojni umor, ki ga je nekdo poskušal prikriti s požigom. Kot je za 24ur.com pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc, "preliminarne ugotovitve obdukcije, ki jih opravlja inštitut za sodno medicino, kažejo na nasilno smrt."  Kot je pojasnil Perc, policija načina in podrobnosti smrti ter drugih okoliščin primera v tej fazi predkazenskega postopka zaradi interesa preiskave ne bo podrobneje pojasnjevala. Prav tako ne bodo ne potrdili ne zanikali namigovanj, da naj bi umrli zaradi strelnega orožja.

Stanovanjska hiša, v kateri naj bi umrli trije člani štiričlanske družine.
Stanovanjska hiša, v kateri naj bi umrli trije člani štiričlanske družine. FOTO: Radio Krka
Policija nadaljuje zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja po 115. členu kazenskega zakonika.

Policijska preiskava sicer še poteka, prav tako še ni zaključena obdukcija. Vzrok požara še ni ugotovljen, izključena je le možnost samovžiga. Danes z ogledom prizorišča nadaljujejo kriminalisti in kriminalistični tehniki. Ogled vodi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Krškem ob prisotnosti državnega tožilstva.

Gasilci na pogorišču odkrili tri trupla

Sokrajani so zaradi družinske tragedije v šoku.
Sokrajani so zaradi družinske tragedije v šoku. FOTO: ePosavje.com

Zagorelo naj bi okoli 4. ure zjutraj, krški policisti pa so bili o požaru obveščeni okoli 6. ure. Gasilci so požar pogasili, na pogorišču pa so našli tri zoglenela trupla. Umrli naj bi trije člani štiričlanske družine, in sicer mati, oče in sin. Identifikacija še poteka. Preživela naj bi samo hči, ki je v času tragedije ni bilo doma in se je domov vrnila šele dopoldan. Danes so policisti hčer tudi zaslišali.

Zanimivo je, da so sokrajani sicer ponoči, okoli 4. ure, slišali zelo glasen pasji lajež, niso pa pomislili, da jih opozarja na tragedijo. Pasji lajež bi lahko tudi pomenil, da je nekdo ob tej zgodnji uri hodil po vasi. Požar je prva opazila šele soseda, ki se je ob pol šestih peljala v službo.

Požar naj bi bil tako zelo silovit, da so popokale zunanje stene hiše.
Požar naj bi bil tako zelo silovit, da so popokale zunanje stene hiše. FOTO: Radio Krka

Ves dan je bilo na prizorišču požara več kot 30 policistov in kriminalistov, ki so pregledovali okolico in zasliševali vse, ki živijo v vasi. Požar naj bi bil zelo silovit, pri gorenju pa naj bi nastala tako zelo visoka temperatura, da so popokale zunanje stene hiše, kar je nekoliko neobičajno.

Radio Krka je včeraj poročal, da je pokojna družina imela dva lokala, enega v Novem mestu in enega v Cerkljah ob Krki, prav slednjega, ki naj bi ga vodil pokojni oče, naj bi pred tednom dni uničili neznanci.

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JEZKE-BLOKIRAT
27. 03. 2011 06.07
senta12 ti si se pa hudo razjezu mogoce pa gdo kaj koristnega pove tu noben nikogar ne obtozuje se pa izrazajo mnenja to ni blatenje
JEZKE-BLOKIRAT
27. 03. 2011 01.24
4592612 koncno se strinjava sem podobnega mnenja treba je njega zelo privit ni normalno da pride po punco ob 1 am pol pa zjutraj najdes vse pobite ni logicno nekaj smrdi grem se stavit da tako hcerka kot njrn fant vesta veliko vec kot pa sta povedala
big brother
26. 03. 2011 15.58
Vi lahko grozite s sodbam portalu in posameznikom ki izražajo svoje mnenje, zakaj vam gredo določene zadeve tako zelo vnos, bi jaz vas povprašal... Predvidevam da se približno ve, kdo je glavni osumljenec...tamo mi ljudje kot policija...logika dela pač svoje.
big brother
26. 03. 2011 15.56
senta12,kaj ti je tako skočilo v lase?
mare989
25. 03. 2011 12.59
ta model ziga je vedu kj se bo zgodil.njega treba mal vprasat kj ve.cist mozno je da je bla mafija tuki umes..
Mojca Jalovec
24. 03. 2011 22.29
mi je kar slabo ko berem nekatere komentarje. a zdej boste pa kar s prstom kazal na hčerko in njenega fanta? tud jaz grem lahko ob 1h zjutraj k fantu...in?? a to že takoj pomeni da sem jaz kriva če nekdo ta čas vlomi k nam v hišo?? povezava med umorom zakškovih in klobasata je možna. oba sta delovala v istih vodah. lahko da je šlo pri obeh umorih za iste ljudi. ampak še vedno mislim da ti ljudje niso bili niti slučajno družinski člani, temveč "sodelavci". družina je bila zelo povezana med seboj in da bi hčerka bila vpletena...nikoli!
Pinkman
24. 03. 2011 21.14
Kdo je omenjal ubogo punco?
kleopatra-1
24. 03. 2011 18.57
thevoicewithin24.03.2011, 12:005 Runkl2 mi, ki poznamo družino, vemo kaj je res in kaj ni. ti, ki pa tule pametuješ in obtožuješ bogo punco pa upam, da ne boš nikoli vedel kako je njej trenutno... --- če veste, kaj je res, bi bilo dobro policiji povedati, prihranili bi njim veliko dela nam pa davkoplačevalskega denarja
gregor7774
24. 03. 2011 17.58
senta, namen mojih komentarjev ni blatenje ampak samo laično mnenje, nisem novinar in niti znastvenik, če pa imam možnost povedat svoje mnenje pa bom, sem pa hotel povedat da tukaj nekaj smrdi, lahko pa gre samo za naključja ki so brezpredmetna..kar se tiče svojcev, žalujočih in ostalih ki so povezani z pokojniki, pa sočustvujem z njimi, saj mi je žal da je povod za vse skupaj denar...
trgovi33
24. 03. 2011 17.54
Sem jih poznala, ne morem verjeti, da je možno kaj takega. To še zver ne naredi, kaj je človek sposoben. Kruto, res kruto. Upajmo, res upajmo, da najdejo storilca oz. storilce. Bog bo sodil.
satiene67
24. 03. 2011 16.58
Še enkrat apeliram na skrbnika portala, da ga zapre za komentarje sicer bomo to zahtevali po sodni poti. Normalni ljudje namreč poznamo razliko med mnenjem oz. komentarjem in načrtnim blatenjem, ki pa je po zakonu kaznivo... Kazensko se namreč lahko preganja oseba, ki s klevetanjem (kar komentar, ki kaže na posameznika v tej fazi preiskave vsekakor je). Enako velja za skrbnika, ki takšne komentarje dopušča.
athena
24. 03. 2011 16.06
Vidim da je parim ljudem tule treba blokirati CSI in podobne nadaljevanke :D
big brother
24. 03. 2011 15.50
Nikogar ne bom obsojal, vendar tako filmska povezanost, da bi jo otrok prepoznal. Če bi jaz delal v policiji, vem koga bi zaprl za 1 mesec za bi vse povedal za 100 let naprej in nazaj.
big brother
24. 03. 2011 15.36
Tudi največji pretkanci naredijo napako, očitno je bila storjena tudi tokrat. Preveč očiten je odhod dekleta ob 1ih zjutraj. Ne se hecat,kaj dela policija...????
ukrooo7
24. 03. 2011 13.39
..evo....nov članek je tukaj....ali obstaja povezava med umorjenim podjetnikom pred štirimi leti ( oče hčerinega fanta ) in trojnim umorom in požigom..kakšno naključje...prej zadaneš na loteriji kot pa to da ti ubijejo očeta in nato čez štiri leta na isti dan pa še familijo od punce......meni je žal da je tako....nimam nič proti nobenemu...ampak mi grejo ljudje ki zagovarjajo "nedolžne" na živce.....ko se potem pokaže resnica pa so tiho....tukaj gre za neka neponovljiva naključja......samo to mi gre v nos..in nič druzga......sej perič je tudi imel rad svojo mamo in brata, če že očima ni imel, je pa moral scenslat vse, saj je imel denar raje kot ljudi...tako pač je v tem svetu...ni vse zlato kar se sveti.....in hudič se skriva za lepo obleko......pa me lahko imate za največjega brezsrčneža...sorry
smusmu
24. 03. 2011 12.06
@senta12 Kako že pravi krščanska biblija - naj vrže prvi kamen tisti, ki ni nikoli grešil? Ljudje pač komentirajo dogodke, tako vesel, zabavne, smešne kot tudi žalostne in tragične. Verjetno ste kdaj svoje mnenje izrazili tudi vi, pa se nekdo tretji z vami ni strinjal... Če vas branje komentarjev razburja, potem jih ne berite več. Pridružujem se tudi mnenju ljudi, da je bil umor teh ljudi očitno načrtovan in profesionalno izpeljan. Ponavadi je posredi denar in tudi jaz mislim, da je bilo razdejanje lokala opozorilo. Ko sem tudi sama doživela razbijanje lokala, je bil vzrok neplačilo obveznosti.
Belissima
24. 03. 2011 12.00
Mislim da ste tudi precej skregani z zdravo logiko - kot da bi hčera in fant tako očitno pokazala nase če bi bila kriva... Glede na to da je vse ostalo bilo narejeno tako profesijonalno. Če bi ju poznali pa kaj takšnega še pomislili nebi.
thevoicewithin
24. 03. 2011 12.00
Runkl2 mi, ki poznamo družino, vemo kaj je res in kaj ni. ti, ki pa tule pametuješ in obtožuješ bogo punco pa upam, da ne boš nikoli vedel kako je njej trenutno...
Pinkman
24. 03. 2011 11.55
Thevoicewithin, da ne boš presenečena, ko bo preiskava končana.
thevoicewithin
24. 03. 2011 11.45
ukrooo7 pa še to ti povem! poskušaj se postaviti v njeno kožo...kako bi bilo tebi, da ti umorijo celo družino, ostaneš sam! potem te pa taki pametnjakoviči, kot si ti obtožijo, da si jih sam?! Da si umoril svojega malega bratca, ki si ga imel tako rad?! VIDIM, DA SO SE TI OD GLEDANJA TELEVIZIJE ŽE SKISALI MOŽGANI! jaz se na tvojem mestu ne bi mogel gledati v ogledalu!