Črna kronika

Terme Čatež: Otrok utonil v bazenu

Čatež ob Savi, 01. 06. 2011 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V bazenu hotela Čatež se je zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl otrok. Utopil se je osemletni deček, domnevno ruski državljan. Policija okoliščine tragičnega dogodka še raziskuje.

Terme Čatež
Terme Čatež FOTO: POP TV

V Termah Čatež se je danes zgodila tragedija. V bazenu se je utopil otrok, so za 24ur.com potrdili na PU Novo mesto. "Povem lahko samo to, da smo bili o tem tragičnem dogodku obveščeni ob 13.47. Na kraj so bili napoteni kriminalisti, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Okoliščine se še ugotavljajo!“ je povedala tamkajšnja tiskovna predstavnica Alenka Drenik.  Več bo znanega v prihodnjih dneh, je dodala.

Iz Term Čatež, kjer sprva niso dajali informacij, pa so kasneje sporočili: "Danes smo bili priča tragičnemu dogodku – utopitvi osemletnega dečka, tujega državljana, v bazenu hotela Čatež. Nemudoma smo pričeli z reanimacijo in poklicali reševalno vozilo. Z oživljanjem so nadaljevali v Splošni bolnišnici Brežice, vendar tudi tam žal neuspešno. Takoj smo sprožili ustrezen postopek in obvestili pristojne organe. Dokler uradna preiskava ne bo zaključena, dodatnih izjav ne dajemo." 

Kot poroča Radio Krka, je bil deček najverjetneje ruski državljan. V tamkajšnjem hotelu naj bi bilo namreč po njihovih neuradnih podatkih nastanjenih več kot 200 ruskih otrok, ki so na terapevtskih počitnicah.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enasmeska
03. 06. 2011 10.13
superplus, popolnoma se strinjam s tabo Čiščenje, pospravljanje, popravljanje raznih stvari... pa še marsikaj bi se našlo (za katere je vodstvu čateških toplic težko dat par eurov za nekaj novih delavcev) ni delo reševalcev.
enasmeska
03. 06. 2011 10.08
+1
pa še za gospoda Dejana Nikolića: sem mamica otročka, katerega očka dela kot reševalec iz vode. In ni sam kriv, da je reševalcev premalo. Dela svoje delo, ima licenco, dobi minimalca... pa je vseeno rešil 2 otroka, ki sta bila klinično mrtva, pa še enkraten očka je... Tak da...
enasmeska
03. 06. 2011 10.01
+1
kot prvo: a je reševalec kriv, da je sam na bazenu? če imate v službi veliko dela in bi rabili pomoč, ste sami krivi, da je premalo zaposlenih al je vaše vodstvo krivo? drugo: sama sem mamica in bi se mi res moralo utrgat, da bi pustila otroka samega na bazenu z njegovimi vrstniki, katerih ne poznam in ne vem česa vse so zmožni... na vaše vprašanje: KJE SO BILI REŠEVALCI IN KAJ SO DELALI? naloga reševalcev je reševanje ljudi, oskrba poškodovanih, ne pa ČUVANJE OTROK NEODGOVORNIH STARŠEV!!! En komentar je bil, da bi terme morale organizirati varstvo otrok. Halo?!!! Ko grejo vaši otroci na izlet s šolo, kdo je odgovoren za njih? vzgojiteljice oz. učiteljice ali terme? In... bi sploh pustili svoje otroke na dopust, če bi vedli, da ni organiziranega varstva in da bodo prepuščeni sami sebi?
kleopatra-1
03. 06. 2011 01.25
+1
še vedno obtožujete? Starše, pa reševalce, pa terme? Ali kdaj pomislite, da se to lahko zgodi tudi vam? Otrok je imel 8 let, meni je normalno, da se lahko igra in druži z vrstniki, žal se vsake toliko zgodi tudi kakšna nesreča. Moji otroci (slabih 20 let nazaj) so se igrali na dvorišču pred blokom, kdaj se je kakšen tudi udaril in stepel, ampak je normalno, da se otrok igra z vrstniki. Normalno ni to, kar se dogaja danes - nikjer ne vidim več nobene skupinice otrok, ki bi se igrala med seboj, vsi doma zaprti in osamljeni, stik s svetom preko računalnika (ja, že osemletni!) - to se vam pa zdi prav? Starši tukaj niso nič krivi, niti reševalci, nesreča se žal kar zgodi. Pa še vedno ne vemo, ali je bila nesreča, še vedno je lahko vzrok bolezen.
hubabubabalon
02. 06. 2011 23.06
@Shitter4ever mislim, da imava v mislih isti primer. Takrat se ni obsodilo učiteljico, ampak so terme prevzele krivdo in izplačale odškodnino.
Dejan sha30
02. 06. 2011 21.26
+1
resevalci ki ste bli????en resevalec ne more gledat na 3 bazena ejojoj mezanima kaj bi blo ce bi se to zgodlo njihovim otrokom sramota za taksne terme fujjj
Xxdproxx
02. 06. 2011 20.34
-1
še malo pa boste pogruntali,da so krivi policisti na meji, da so jih v državo pustili...
hana.k
02. 06. 2011 17.56
-1
Zgodila se je tragična nesreča. Ni prva, ne zadnja v Termah Čatež. Ali kje drugje v občini Brežice. Ali širše.. Kar se mene tiče, krivca ni. Je le usoda. Bi bilo pa mogoče umestno tukaj in zdaj se vprašati, kako je poskrbljeno v tako kapitalistično usmerjeni ustanovi, kot so Terme, za njihove goste in bolnike. Koliko prispevajo v občinski proračun. Kako znajo sporočiti nujni klic. Kako je omogočen dostop do poškodovancev ali življenjsko ogroženih? In mogoče bi se morali občani brežiške občine zavedati, da so vsakič, ko je ekipa nujne medicinske pomoči klicana v Terme, ki ne prispevajo zadnja leta ničesar ne k opremi, ne k oskrbi svojih turistov ali bolnikov, prikrajšani za hiter dostop do življenjsko ogroženih občanov. Ker ima ZD Brežice samo eno ekipo. Ker je število brežičanov cca 24.000. Čeprav se poleti poveča za 5-10 %. Predvsem na račun Term...... Vsaka prireditev (Brežice, moje mesto. Tek po Vrbini. ....) mora imeti backup ekipe NMP. Usposobljene. Z usposobljenimi zdravniki specialisti in reševalci, ki so po poklicu zdravstveni tehniki ali dipl. zdravstvenki in imajo poleg tega licence ICLS, ACLS; PLS in nacionalne poklicne kavlifikacije. V Termah tega nimajo. In ne verjamem, da bi morali brežičani trepetati za življenja svojih najdražjih, ko se edina ekipa nujne medicinske pomoči izgublja po labirintih Term zaradi nesposobnosti in ozkosrčnosti tega giganta, da bi zagotovil prevoz neogroženih gostov do ZD Brežice. Da bi od svojega zaslužka kaj prispeval. Ne samo za zdravstvo ampak tudi v infrastrukturo Občine Brežice.
Superplus
02. 06. 2011 17.17
+1
Verjamem, da je reševalcem grozno in da sočustvujejo z starši utopljenega dečka. Odgovorni v podjetju bi se pa morali zavedati, da velikokrat pričakujejo preveč od reševalcev iz vode... Dragi bralci vprašajte se koliko je vredno vaše življenje in življenje vaših najdražjih, ko se odpravite na bazen... Za podjetje je to minimalna plača!!!! Odgovornost, ki jo nosi reševalec pa je življenjska.... Razmislite malo. Poleg tega pa nalagajo reševalcem še dela, ki po zakonu ne sodijo v njihove naloge. Lep pozdrav, Reševalec
marko 2
02. 06. 2011 17.15
+2
ni kriv reševalec... eden ne more gledat treh bazenov!! za to je pa krivo vodstvo da je samo eden..
Ivan Piskuric
02. 06. 2011 15.29
Naloga reševalca je opazovanje, skrb za spoštovanje kopališkega reda, v primeru poškodbe nudenje prve pomoči in po potrebi klic rešilnega vozila, priprava zapisnika o nesreči... V Termah Čatež je trenutno zaposlenih 35 reševalcev. Vsi imajo licence, ki se redno obnavljajo. Število reševalcev je urejeno skladno s slovensko zakonodajo in se redno preverja tudi s strani pristojnih inšpekcijskih služb. P.s. tulko o resevalcih...
Eva Mo?nik 1
02. 06. 2011 14.24
ooooooooooooovvvvvvv,boogii:((
Ramzess
02. 06. 2011 13.20
Taki so nekateri ljudje, ki se v nesrečah vedejo pasivno, ne pomagajo, ker so prepričani da so za to, da je to naloga reševalcev. Nekatere izučijo samo lastne lekcije, če.
Ramzess
02. 06. 2011 13.18
Edozizek, nič kaj lepo ozadje, ...nevem zakaj je zamolčano (prav da se pove), ...saj je ravno tako pomembno, ...na koncu pa so drugi krivi, ...starši nikoli. Taki starši se še potem pritožujejo in tožijo druge, ...kako egoistično in sebično početje. Saj pravim, tu je cela veriga dogodkov in odgovornosti.
Ramzess
02. 06. 2011 13.13
Kaj pomaga 20 reševalcev, če ne razumejo rusko, ko jih opozarjajo na utapljajočega se otroka. Bogve za kakšno verigo dogodkov je šlo tukaj.
sarchymarko
02. 06. 2011 13.04
Sožalje domačim:(
LumpiBiskot
02. 06. 2011 13.04
Reševalec iz vode ni varuška, zato da staršom oz. vzgojitelicam ni treba pazit na otroke. reševalec iz vode rešuje. Kdor ni sposoben varovati otroke, je boljše da nima opravka z njimi.
Sašo Garantini
02. 06. 2011 12.51
kwa.dugaja02.06.2011, 11:102 @lifeguard112 takšne neumnosti kot ti pišeš pa še nikoli. najprej trdiš, da si bil EDINI ki si je sam plačal tečaj, VSEM ostalim pa zavod. naslednji stavek pa je, da je bil na tečaju tudi študent ki namerava delati tako preko študentskega dela. po tvojem so sedaj tudi študenti prijavljeni na zavod ali kako?? ali si je on tudi sam plačal? odloči se ker oboje ne more biti res. KWA.DOGAJA Zdej jz nvem kje so študentje omenjeni v odstavku ki govori o tečaju? V naslednjem odstavku ko pišem o študentih ni govora o tečaju;) a teb kej ni jasn al sm pa jz pjn
edoz.
02. 06. 2011 12.51
Pred kratkim sem se vrnil z zdravljenja z zdravilišča. V zdravilišču so bili tudi ruski otroci z mamicami na zdravljenju. Spoštujem starše umrlega otroka, vendar valiti krivdo na drugega,če sam nisi sposoben paziti na njega je absurdno. Hočem pa povedati tole,da te mamice sploh niso gledale na svoje otroke. Obnašale so se kot,da so na dopustu in ne na zdravljenju svojih otrok. Tekali in drli so se po zdravilišču medtem,ko so te mamice veselo čebljale med sabo. Doživel sem tudi to,da je ta otrok hodil sam na eno izmed terapij in, ko ga je terapetvka vprašala, ki ima starša,je ta odgovoril,da je na bazenu in se kopa. Sramota in tako se pazi na svojega otroka,da ga porineš v varstvo drugega,če pa se mu kaj zgodi, pa zaženeš vik in krik. Potem ni čudno,da se zgodi to kar se je. Še enkrat moje iskrene sožalje in apel staršem SAMI LAHKO NAJVEČ STORITE ZA VARNOST SVOJIH OTROK.
LumpiBiskot
02. 06. 2011 12.43
Lepo vas prosim; kako lahko pričakujete, da bo za vaše otroke skrbel reševalec iz vode?!?! on rešuje, ne varuška. Je kot da bi šli v trgovski center in bi tam pustili majhne otroke da sami klatijo po centru. ko pa jih bi kdo ugrabil bi rekli, da so krivi varnostniki, ki niso za njih skrbeli. V Čatezu se je zgodila velika tragedija. Za tragedijo pa seveda ni kriv reševalec iz vode!!! Če niste pripravljeni skrbeti za otroke je boljše, da jih ne spravljate na svet. In mirna Bosna.